Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 11:13, 17 cze 2015

kasia_w napisał(a)

Tutaj to nie jest łatwe zadanie. A może tylko rozplenice + sedum. To razem super wygląda. Albo rozplenice, sedum i te żółte tawuły, co Ci się zostały. Kurcze- tego układu, co jest teraz, nie mogę sobie wyobrazić, roślinki są malutkie jeszcze. Ale pewnie jest ładny
p.s. Moja rozplenice w drugim roku po posadzeniu wygląda równie dziwnie, co ta twoja kupiona. Ale z kupionych 4 mam chyba ze 12 teraz

Może powinnam trzymać się swojej pierwszej myśli, czyli okazała rozplenica grająca pierwsze skrzypce w tym miejscu. A jak się rozrośnie i będzie już ścieżka kamienna, to w zależności od ilości miejsca coś dosadzę. Czyli znów rośliny mieszkają w donicach. One już tak drugi rok...

Tawuły odpadają, nie ma zupełnie na nie miejsca tutaj.

A Twoja rozplenica, ta dziwnie wyglądająca zakwitła?
kasia_w 11:22, 17 cze 2015

W zeszłym roku pięknie kwitła, ale ja je wszystkie podzieliłam, i wyglądają teraz jak Twoja
kasia_w 11:23, 17 cze 2015

Malgosik napisał(a)

Jasną trawkę to żółtą, czy biało-zieloną?

obie będą ładnie wyglądały, biało zielona pasuje bo pasuje, a żółta pasuje bo kontrastuje
Malgosik 11:24, 17 cze 2015

kasia_w napisał(a)

W zeszłym roku pięknie kwitła, ale ja je wszystkie podzieliłam, i wyglądają teraz jak Twoja

aha, czyli wygląda, że wszystko z nimi w porządku
tylko podłoże bardziej przepuszczalne potrzebują?
MAD 11:24, 17 cze 2015

Gratki na 400! Ja w tym sezonie tez podzieliłam rozplenice i z 2 zrobiłam 3. Po kawałku odcięłam z każdej i złożyłam trzecia sztukę. Długo sie zbierały ale w końcu widze, że zaczeły rosnąć porządnie.
kasia_w 11:26, 17 cze 2015

Malgosik napisał(a)

Może powinnam trzymać się swojej pierwszej myśli, czyli okazała rozplenica grająca pierwsze skrzypce w tym miejscu. A jak się rozrośnie i będzie już ścieżka kamienna, to w zależności od ilości miejsca coś dosadzę. Czyli znów rośliny mieszkają w donicach. One już tak drugi rok...

Tawuły odpadają, nie ma zupełnie na nie miejsca tutaj.

Gosia no to może ta rozplenica na środku, a po obu bokach tylko sedum. Na pewno ktoś ma na zbyciu, bo to rośnie jak szalone
Albo rzeczywiście wsadź rozplenicę i zaczekaj.
Ja swoje rozplenice tak poupychałam, że już czuję ze znów na wiosnę będą przeprowadzki
kasia_w 11:27, 17 cze 2015

No właśnie Gratki wielkie na 400
Malgosik 11:45, 17 cze 2015

MAD napisał(a)
Gratki na 400! Ja w tym sezonie tez podzieliłam rozplenice i z 2 zrobiłam 3. Po kawałku odcięłam z każdej i złożyłam trzecia sztukę. Długo sie zbierały ale w końcu widze, że zaczeły rosnąć porządnie.

Dziękuję.
Dostukało się 400 nie wiadomo kiedy
To moja pierwsza i chyba ostatnia rozplenica.
Ale wczoraj dzieliłam turzyce, choć to nie czas, ale musiałam, bo mi brakowało na kulkowisku. Teraz już kulkowisko tymczasowo obsadzone.
Chyba mogę pokazać ten mój misz masz kulkowy.
Malgosik 11:45, 17 cze 2015

kasia_w napisał(a)

Gosia no to może ta rozplenica na środku, a po obu bokach tylko sedum. Na pewno ktoś ma na zbyciu, bo to rośnie jak szalone
Albo rzeczywiście wsadź rozplenicę i zaczekaj.
Ja swoje rozplenice tak poupychałam, że już czuję ze znów na wiosnę będą przeprowadzki

Mam 2 kawałki sedum od sąsiadki.
Dzięki za gratki.
Juzia 11:49, 17 cze 2015

Gosiu wrzuciłam nowe fotki Gold Fountain's.... jakbyco