Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Sonka 14:11, 12 paź 2016

Dawno u Ciebie nie byłam, a ogród rozkwita. Widzę,że szukasz / u Kokoszki/ hortensji, ja z moich doświadczeń mogę powiedzieć a mam bukietowych kilka odmian, ale Phantom ma ogromne kwiatostany a co najważniejsze, ma mocne pędy i nie wymaga podwiązywania, jest wart polecenia.
Malgosik 08:50, 13 paź 2016

Sonka napisał(a)
Dawno u Ciebie nie byłam, a ogród rozkwita. Widzę,że szukasz / u Kokoszki/ hortensji, ja z moich doświadczeń mogę powiedzieć a mam bukietowych kilka odmian, ale Phantom ma ogromne kwiatostany a co najważniejsze, ma mocne pędy i nie wymaga podwiązywania, jest wart polecenia.

Witaj

Dopiero co Iwonka (iwk4) prezentowała swoje Phantomy.
Dzięki za opinię. Danusia je kiedyś polecała i się nad nimi zastanawiałam.
Marzy mi się długi rząd hortensji. Są tego warte. Posadziłabym wtedy jedną odmianę, by było jednakowo. Mam na to długaśną rabatę szeroką na 1 m. Jeszcze tylko trzeba uporządkować drewno z tej rabaty i byłaby do obsadzenia.
Może wiosną. Zobaczymy.
Iwk4 09:03, 13 paź 2016

Małgoś, ja mam dwa phantomy przy tarasie. Są teraz różowe.
Ale mam tes polar bear. Jedną specjalnie posadzoną solo. I teraz w te pochmurne dni zachwycam się jej bielą. Późno wystartowała. Phantomy miesiąc wcześniej. Mose dlatego jest jeszcze biała, a phantomy rósowe ...
kasia_w 09:10, 13 paź 2016

Dziewczynki bardzo dziękuję za dobre chęci Ale nie.ja nie mogę patrzeć jak one znikają na moich oczach powiększając tym samym populację opuchlakow.W tamtym roku dostałam jako gift do róż 2 zurawki (nazwy nie pomne-limonkowo zielone z czerwonawym srodkiem)została z każdej jakieś 25 proc.A wsadzilam przy zielonych które rosną zdrowo.Poza tym....ja już przecież nie mam miejsca.A jeszcze mam chetke na powiększenie poletka hakone.także dzielcie się śmiało
Malgosik 09:26, 13 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Małgoś, ja mam dwa phantomy przy tarasie. Są teraz różowe.
Ale mam tes polar bear. Jedną specjalnie posadzoną solo. I teraz w te pochmurne dni zachwycam się jej bielą. Późno wystartowała. Phantomy miesiąc wcześniej. Mose dlatego jest jeszcze biała, a phantomy rósowe ...

Wynikałoby z tego że polar bear jest bardziej biała a phantom różowa?
One chyba wszystkie prędzej czy później różowieją bardziej lub mniej.
Niby mam Silver Dollar białe z rumieńcem, ale teraz właściwie całe są lekko różowawo-zielonkawe.
Malgosik 09:28, 13 paź 2016

kasia_w napisał(a)
Dziewczynki bardzo dziękuję za dobre chęci Ale nie.ja nie mogę patrzeć jak one znikają na moich oczach powiększając tym samym populację opuchlakow.W tamtym roku dostałam jako gift do róż 2 zurawki (nazwy nie pomne-limonkowo zielone z czerwonawym srodkiem)została z każdej jakieś 25 proc.A wsadzilam przy zielonych które rosną zdrowo.Poza tym....ja już przecież nie mam miejsca.A jeszcze mam chetke na powiększenie poletka hakone.także dzielcie się śmiało

Kasiu rozumiem Cię.
Zwłaszcza że miejsce w ogrodzie się kurczy.
Żurawki padają najszybciej, ale opuchlaki jedzą także inne rośliny, które lepiej znoszą to podżeranie korzeni.
Tylko się wydaje że ich nie ma.
Kawa 09:30, 13 paź 2016

macham Gosiu
pogodna nas nie rozpieszcza
Malgosik 09:57, 13 paź 2016

Kawa napisał(a)
macham Gosiu
pogodna nas nie rozpieszcza

Hej
Niestety kompost przesiewać w deszczu to nieciekawa robota.
Może w sobotę się rozpogodzi?
Ma być lepszy weekend.

Ja wczoraj dokupiłam cebulek krokusów Joanne Darc. po 65 groszy wielgaśne cebulki. A rok temu kupowałam w markecie 4 razy mniejsze.
Chyba będzie ładnie wiosną w moich wrzoścach.
Kamajla 18:27, 13 paź 2016

Malgosik napisał(a)

Hej
Ma być lepszy weekend.

Ja wczoraj dokupiłam cebulek krokusów Joanne Darc. po 65 groszy wielgaśne cebulki. A rok temu kupowałam w markecie 4 razy mniejsze.

A gdzie kupowałaś?
Kamajla 18:27, 13 paź 2016

Malgosik napisał(a)

Hej
Ma być lepszy weekend.

Dubelek. Też liczę na dobrą pogodę w weekend