Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

marzena 00:07, 12 paź 2014

witaj Malgosik ogród na glinie ? to prawie tak jak u mnie...też mam takie podłoże,
poogladałam tylko ostatnie obrazki- piękne żurawki (na pozostałe wpadnę innym razem bo nie nadążam ze wszystkim)
pozdrawiam miło
lojalna_ 08:23, 12 paź 2014

Zdrówka Ci zycze nieustannego , kregosłup przewlekła sprawa ....

Rozumiem, ze kupilas duze hihi ale napisz czym odzywiasz roslinki bardzo mnie to ciekawi juz przyszedł czas na moja edukacje w tym zakresie
Kamajla 09:02, 12 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Maliny pewnie wyczuły, że w lesie nie będą karczowane, hi, hi.

A Mazan masz rację, kto to tyle na siebie naraz bierze! W przyszłym roku część prac można zrobić, dziewczyny, odpuście ciut, bo się zatyracie
Małgosiu, zrób po kolei tyle ile dasz radę. Moje maliny też muszę przesadzić, ale nie wiem jeszcze gdzie, bo są ekspansywne, a owoce chciałoby się jeść. Więc część prac musi poczekać. Sama widziałaś u mnie, że tyle lat mieszkam , a wszystkiego nie zrobiłam. Pociesz się, ze inni nie mają ani tyle, co ty Oczywiście nie ci na O, tylko ci z twojej wsi ... Wszystko po kolei. Żyć też trzeba, a o ogrodzie trzeba myśleć w kategorii "chcę", a nie "muszę"
Pozdrawiam

Iwonka, ale wiesz jak to jest - muszę to przekopać, bo CHCĘ już posadzić, żeby rosło i w przyszłym sezonie cieszyło. Przy czym to muszę wcale nie jest takie straszne, żeby tylko czasu było więcej... A przy małych dzieciach czasu jak na lekarstwo

Gosiu, tak napisałam trochę w Twoim imieniu, tak to u mnie wygląda. Wydaje mi się, że masz podobnie
Kamajla 09:08, 12 paź 2014

Fajnie wyszedł ten zakątek z hortensjami. Żurawki i berberysy pójdą gdzie indziej? A wrzośce jakie planujesz? Golden Starlet chyba i jakieś jeszcze?

Napisz mi gdzie i po ile kupiłaś miłorzęba i na jakiej wysokości jest szczepiony?

Jak kręgosłup, mam nadzieję, że lepiej

Miłej niedzieli!
nicol21 11:12, 12 paź 2014

Świetna zmiana! Już tylko czekać na tulipany wiosna wychodzące. Będzie rewelacyjnie!
Szkoda mi Cię z tym kręgosłupem, biedactwo.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
A_gawa 11:47, 12 paź 2014

Świetnie zaplanowałaś nowe rabaty! Bardzo mi się podoba!
beata_kulesza 13:34, 12 paź 2014

Witaj Małgoś widzę,że też borykasz się z kręgosłupem tak jak ja. Możemy sobie podać ręce u mnie prace w ogrodzie na razie ustały chociaż do wsadzenia mam jeszcze 20 winobluszczy. Kiedy je wsadzę - nie mam pojęcia może jak mężuś znajdzie trochę czasu to wsadzimy
Życzę zdrówka kochana
Malgosik 14:02, 12 paź 2014

marzena napisał(a)
witaj Malgosik ogród na glinie ? to prawie tak jak u mnie...też mam takie podłoże,
poogladałam tylko ostatnie obrazki- piękne żurawki (na pozostałe wpadnę innym razem bo nie nadążam ze wszystkim)
pozdrawiam miło

Witaj w moim wątku
Pozdrawiam

lojalna_ napisał(a)
Zdrówka Ci zycze nieustannego , kregosłup przewlekła sprawa ....

Rozumiem, ze kupilas duze hihi ale napisz czym odzywiasz roslinki bardzo mnie to ciekawi juz przyszedł czas na moja edukacje w tym zakresie

ja narazie tylko florovitem
no tuje dostały wiosną jakiś nawóz w granulacie
i jeszcze rozcieńczałam nawóz dla różaneczników, ale nie pamiętam jaki
gnojówkę z wrotyczu lałam też pod Rh, bo były wgryzy opuchlaków
będę podsypywać swój kompost, już rok go zbieram
a narazie młode nasadzenia dostały w dołek ziemię z worka
Malgosik 14:06, 12 paź 2014

Kamajla napisał(a)

Iwonka, ale wiesz jak to jest - muszę to przekopać, bo CHCĘ już posadzić, żeby rosło i w przyszłym sezonie cieszyło. Przy czym to muszę wcale nie jest takie straszne, żeby tylko czasu było więcej... A przy małych dzieciach czasu jak na lekarstwo

Gosiu, tak napisałam trochę w Twoim imieniu, tak to u mnie wygląda. Wydaje mi się, że masz podobnie

no u mnie jest właśnie tak samo
chcę posadzić, by się już rozrastało i cieszyło oko
do tego mąż miłośnik trawnika koniecznie chce go naprawiać, a bez sensu się narobić w miejscach gdzie i tak będzie przekopane na rabatę, dlatego mi trochę śpieszno
Malgosik 14:47, 12 paź 2014

Kamajla napisał(a)
Fajnie wyszedł ten zakątek z hortensjami. Żurawki i berberysy pójdą gdzie indziej? A wrzośce jakie planujesz? Golden Starlet chyba i jakieś jeszcze?

Napisz mi gdzie i po ile kupiłaś miłorzęba i na jakiej wysokości jest szczepiony?

Jak kręgosłup, mam nadzieję, że lepiej

Miłej niedzieli!

Dzięki
Berberysy są przewidziane na tą rabatkę.
Żurawki różowe Georgia Peach mają iść na parking pod 3 trzmieliny na pniu, których narazie nie mam. A w tamtym miejscu rosną różowe wrzośce takie:

mam ich 5 dużych sztuk i zrobiłam jeszcze 5 małych sadzonek
narazie są tam w gruncie żółte miniaturowe narcyzy i tak zostanie do wiosny
będzie zamiana miejsc po przekwitnięciu
a drugie wrzośce to właśnie golden starlet jak je znajdę

na Żurawki Lime Marmalade , te zielone nie mam narazie miejsca zaplanowanego

Jeśli chodzi o kręgosłup, to poprawy spodziewam się najwcześniej we wtorek.
W sprawie miłorzęba piszę na priva.