Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Odcienie zieleni

Odcienie zieleni

IzaK 22:15, 19 kwi 2015

widzę, że tu się niezła grupa zbiera na szkółkarski wypad... szkoda, że mieszkam w innej części PL

Efffa 22:15, 19 kwi 2015

W tym wątku strasznie odradzali wszyscy katalpy i niemam zamiaru ich kupować, ale teraz bym prosiła opinie o klonie Globosum, którego chcę posadzić przy tarasie (szt3)
Efffa 22:16, 19 kwi 2015

IzaK napisał(a)
widzę, że tu się niezła grupa zbiera na szkółkarski wypad... szkoda, że mieszkam w innej części PL

No tak, szkoda..w sumie to drugi koniec Polski
anna_p_k 10:09, 20 kwi 2015

no może nie aż tak specjalnie poprostu wizyte u siostry wyznaczyłam na dzień promocji w O. lawendy i kupiłam 12 6-paków ale zapach był w aucie niesamowity moja 2,5 letnia córeczka nawet go poczuła i z hasłem "mamuś wow nawet ładnie ta trawka pachnie, ja czuję ooo ładnie, ładnie"
anna_p_k 10:14, 20 kwi 2015

w jakim wątku odradzali katalpy hmm a miałam je w mojej wizji ogrodowej
Efffa 11:32, 20 kwi 2015

u mnie w wątku bardzo odradzali katalpy przez pare stron, ja tez miałam w mojej wizji ale skutecznie moi goście mi ją odradzili z czego sie bardzo cieszę!
nicol21 21:22, 21 kwi 2015

Nie ma co się wstydzić że masz jeszcze wolną kanwę Pokazując nawet puste pola łatwiej sobie wyobrazić i doradzić.
Szkoda że wycieczka bez zakupowa, ale dobrze o Tobie świadczy to że nie wziełaś czegoś innego skoro tego co chciałaś nie było... Bardzo dobrze!!

Macham i zazdraszczam spotkan
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
limonka 21:27, 21 kwi 2015

Hej, klony globosum jako jedyne mają kulisty pokrój i nie wymagają przycinania.
Moi teściowie mają ogromny okaz, więc go przycinają dość mocno, a on i tak zawsze robi się kulisty. Fajnie wygląda posadzony w bukszpanowych sześcianach.
Pozdrawiam☺
Efffa 21:44, 21 kwi 2015

nicol21 napisał(a)
Nie ma co się wstydzić że masz jeszcze wolną kanwę Pokazując nawet puste pola łatwiej sobie wyobrazić i doradzić.
Szkoda że wycieczka bez zakupowa, ale dobrze o Tobie świadczy to że nie wziełaś czegoś innego skoro tego co chciałaś nie było... Bardzo dobrze!!

Macham i zazdraszczam spotkan

Też jestem dumna ze nie kupiłam nic poza plan, ale oczy to mnie tak szczypały i bolały, że wolałam uciekać szybko ze szkółek.Wiesz, nie pomyślłam o tym w ten sposób, dlatego tym bardziej teraz jestem z tego dumna, że opanowałam zakupy.
Hehe, pustych pół by nie było tylko góry, doliny z chwastami, ale żeby nie było,że się nic u mnie nie robi zaraz wrzucę zdjęcia z nieskończonego jeszcze tarasu.Się cieszę bo niedługo go bedę musiał obsadzić...
Efffa 21:45, 21 kwi 2015

limonka napisał(a)
Hej, klony globosum jako jedyne mają kulisty pokrój i nie wymagają przycinania.
Moi teściowie mają ogromny okaz, więc go przycinają dość mocno, a on i tak zawsze robi się kulisty. Fajnie wygląda posadzony w bukszpanowych sześcianach.
Pozdrawiam☺

O jak miło, ze sie wypowiedziałaś na temat klona,dziekuję, ja oczywiście czytałam wszystko na O. o tych klonach, ale powiedz mi czy one sprawiają jakieś problemy, choroby?