Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 20:51, 08 maj 2020

gobasia napisał(a)

Renato piękny Ci on.Cudo
dawałaś mu jakieś podpory?

Tak Basiu, tam są przymocowane do ściany dwa przęsła metalowe bodajże 2x2,5 m
Zaraz trzeba będzie powiesić kolejne dwa.
Joku 21:06, 08 maj 2020

Masz chyba najbardziej oryginalną stodołę w Polsce . Przechodnie się zatrzymują i gapią?
ryska 21:19, 08 maj 2020

Ha ha
Tym bardziej, że klepisko zamieniło się w warsztat mechanika W sąsiekach zaś stoją regały z narzędziami.
Jolu ona jest na tyłach działki. Widzą go dobrze ludzie z okolicznych domów i przechodnie z równoległej do mojej ulicy.
Sąsiadom się podoba
ryska 21:41, 08 maj 2020

Pozbywając się dylematu gryzących się kolorów (poprzednia strona) zamówiłam sobie kilka powojniczków ( ryska ku pamięci ).
Clematis Albina Plena i Markham's Pink ukryją trochę żółtości Stolwijka Gold a siatka pokryje się zielonościami.

Do Polish Spirit dosadzę Błękitnego Anioła (mam już dwa na pergolach).

Do Krakowiaków dosadzę Vyvyan Pennell (zamówiłam 3 sztuki).

Plus taki Duchess of Albany ciekawy, bylinowy o kwiatach przypominających tulipany.
Posadzę tak, żeby maskował trochę te wodociągi.
Razem 7 nowych powojników
galgAsia 21:55, 08 maj 2020

Mój montana Tetrarose posadzony pod murem Mam tylko problem z kratą, bo nie wiem, jaki rozmiar powinnam kupić. Chciałam taką 120x180cm, ale niestety "wyszły" i nie wiadomo, kiedy wrócą... Do wyboru są 90x180 i 45x180. Czekać na te 120? Na razie dałam mu podporę "tymczasową", w końcu nie idzie tak szeroko od początku... Nie wiem, czy dobrze myślę...
ryska 22:06, 08 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Mój montana Tetrarose posadzony pod murem Mam tylko problem z kratą, bo nie wiem, jaki rozmiar powinnam kupić. Chciałam taką 120x180cm, ale niestety "wyszły" i nie wiadomo, kiedy wrócą... Do wyboru są 90x180 i 45x180. Czekać na te 120? Na razie dałam mu podporę "tymczasową", w końcu nie idzie tak szeroko od początku... Nie wiem, czy dobrze myślę...

Masz jeszcze czas, możesz dokładać sukcesywnie.
Ważne, żeby Ci grało kompozycyjnie, póki nie zarośnie.
Czytam, że też macki sięgają u niego 8 metrów
sylwia_slomc... 00:03, 09 maj 2020

Zachwycający ten powojnik
Katkak 04:31, 09 maj 2020

ryska napisał(a)
Pozbywając się dylematu gryzących się kolorów (poprzednia strona) zamówiłam sobie kilka powojniczków ( ryska ku pamięci ).
Clematis Albina Plena i Markham's Pink ukryją trochę żółtości Stolwijka Gold a siatka pokryje się zielonościami.

Do Polish Spirit dosadzę Błękitnego Anioła (mam już dwa na pergolach).

Do Krakowiaków dosadzę Vyvyan Pennell (zamówiłam 3 sztuki).

Plus taki Duchess of Albany ciekawy, bylinowy o kwiatach przypominających tulipany.
Posadzę tak, żeby maskował trochę te wodociągi.
Razem 7 nowych powojników

Super zakupy Reniu, tym bardziej, że masz rękę do powojników
Dorota123 20:35, 09 maj 2020

Powojnik gigantyczny i pięknie kwitnący.
ryska 15:48, 10 maj 2020

Sylwia, Dorotka ciesze się, że Wam się podoba. Dziś nagrywałam pszczoły na nim
Kasia moje ręce przygotowują im warunki jakie lubią

Popsutym obiektywem zrobiłam dziś fotki kącika.
Ile on mi daje radości(kącik oczywiście). Obiektyw w planach zakupu.
Ptaki podglądam kąpiące się w oczku, zapylacze na roślinach, falujące na wietrze stipy... a w tle śpiew ptaków. Takie okoliczności.
Teraz sobie pada czyli od podlewania warzyw dziś wolne