Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Katkak 19:18, 31 maj 2020

Reniu rodki piękne. Super też te czosnki, nigdy takich nie widziałam. Kocham Twój ogród i Twoje zdjęcia.
AgnieszkaW 19:24, 31 maj 2020

Dzięki jeszcze raz. Rododendron królewski piękny.
Katkak 19:25, 31 maj 2020

I masz biedronkowe dzieci. A u mnie, ani dzieci, ani dorosłych biedronek
gosika67 19:37, 31 maj 2020

Renia jakie masz duże to oczko?
ryska 19:51, 31 maj 2020

Cieszę się, że mogłam pomóc

Gosia oczko ma 3 m długości 1,6 m szerokości i 1,5 m głębokości z czego wody jest 1,2 m, bo jest dziura gdzieś.
Kamyki już usunęłam z folii teraz "tylko" trzeba załatwić zbiornik na odpompowanie wody, plus wyłapanie rybek, wyciągnięcie roślin, wyrzucenie mułu z dna, osuszenie, wyłożenie nowej folii, zrobienie innych brzegów, usunięcie schodów do kuchenki, zrobienie tam strefy płytkiej, zrobienie drewnianego pomostu, wpuszczenie z powrotem wody, posadzenie roślin, uzupełnienie kranówką.
ryska 19:55, 31 maj 2020

Katkak napisał(a)
I masz biedronkowe dzieci. A u mnie, ani dzieci, ani dorosłych biedronek

Dziękuję Kasiu za pochwały
Biedronki przyciągają żółte wstążeczki.
Choć ja ich nie musiałam wiązać, bo mszyc mam zawrotną ilość w tym roku.
Pewnie stwierdziły, że dzieciaki się wyżywią i warto zakotwiczyć na mojej różance.

Joku 20:38, 31 maj 2020

Kiedyś miałam oczko i przeciekającą folię więc wiem co to za problem. Próbowałam kleić na różne sposoby ale nie skutkowało. Ostatecznie przeprowadziłam się w inne miejsce, oczko z dziurą trafiło do nowego właściciela .

Powód przeprowadzki był inny niż nieszczęsna dziura .
ryska 21:06, 31 maj 2020

Joku napisał(a)
Kiedyś miałam oczko i przeciekającą folię więc wiem co to za problem. Próbowałam kleić na różne sposoby ale nie skutkowało. Ostatecznie przeprowadziłam się w inne miejsce, oczko z dziurą trafiło do nowego właściciela .

Powód przeprowadzki był inny niż nieszczęsna dziura .

Mnie to każda kosteczka boli jak sobie pomyślę ile to roboty nas czeka z doprowadzeniem oczka do ładności.
sylwia_slomc... 21:11, 31 maj 2020

ryska napisał(a)

Ostatnie dwie zimy przeżyła. Być może ten niski poziom wody jej służy(dalej oczko nie naprawione)
Sama się wysiewa, część wydaje mi się, że korzenie ma jakby pływające.
Wzrostem i wyglądem przypomina smagliczkę.
Oczywiście nadaje się na brzeg. Moje oczko jest w słońcu, choć kawałek jest zacieniowany przez kuchenkę letnią. Rukiew jest i w tej i w tej części.
Na pytanie jak szybko się rozrasta nie mogę udzielić odpowiedzi gdyż rukiew wodna jest u nas konsumowana
Na szybko z okna zdjęcie zrobiłam. Widać, że zarosła całą półkę na rośliny i że lepiej jest jej tam, gdzie zacienia ją ściana kuchenki.

Dziękuję
yolka 18:41, 01 cze 2020

ryska napisał(a)
Zamiast białych łubinów, które górowały w ubiegłym roku na różance posadziłam białe maki. Nie wiem, czy to dobry ruch ale z wszędobylskimi niezapominajkami tworzą fajny duet
Łubiny niestety wypadły, chyba są krótkobylinowe

Cudne te maki, nie wiem czy rośliny przecudnej urody masz czy umiejętność fotografowania, , dużo się u Ciebie zmieniło. Twój ogród jest tym, do którego powinno się zaglądać żeby pomarzyć....