Witam serdecznie przy kawce w przerwie malowania płotka
Dziękuję Basiu. Z tym wyborem studiów to nie do końca wiadomo. Jest światełko w tunelu a i tak wszystko zależy od wyniku matury. Ale są alternatywy, bo moje dziewczyny tak jak Twoje najmłodsze dziecko są ciekawe świata i wiele rzeczy je pochłania i inspiruje. Także nic mnie nie zdziwi ale to ich życie i ich wybory
Fajne macie to gimnazjum. Tyle możliwości dla dzieciaków które lubią sport.
Wydaje mi się, że łączenie pracy z pasją to idealna droga na życie.
Dzięki Ewa a wiesz, że ta kaskada jest tak naprawdę taką niebieską zjeżdżalnią dla dzieci oklejoną kamykami. Widać prześwity tam gdzie pies wskakuje
Kasiu, Aniu, Aniu dziękuję, że zaglądacie i wyrażacie swoje zdanie.
Skalniak, oczko i kaskada obchodzą właśnie pierwszą rocznicę powstania. Rośliny jeszcze małe nie zakrywają kamieni w takiej formie jak bym sobie tego życzyła ale może za rok już będzie to ciekawiej wyglądało.
Pozdrawiam Wszystkich zaglądających i dla porównania wklejam mój płotek.
Ciekawski sąsiad uważa, że lepiej było bez malowania ale ja wolę białokremowy kolor i nawet teraz jak jest tylko jedna warstwa farby to już mi się podoba
Urósł mi jeden albinos. Malutki ale piękny trudno mu zrobić zdjęcie, bo schowany wśród fioletów. Macham
Szklarenka świetna po prostu i jaka dużą. Myślę, że spokojnie zmieszczą się pomidory , Twój fotel i egzotyczne pnącza
Zdjęciami jak zawsze się zachwycam. Szczególny sentyment mam do listków i łodyżek, które najczęściej ukrywają swoje piękno.
Tulipany cudne te fioletowe najbardziej
Hej Agniesiu
W sobotę kosmetyka szklarni z zewnątrz a wewnątrz już teraz się dzieje. Pomidory mają już pączki. Trzymam też tam sadzonki kwiatów i ładniej rosną niż w domu. Dalie bujnęły, tylko że w nocy ślimaki urządzają sobie party i stanowią ich główną przekąskę. Dołożyłam im słoiczki z piwem ale nie skorzystały z popitku cwaniaki jedne.
Julia pokazała mi taką bajkę "Robaczki z zaginionej doliny" Jeden odcinek jest o ślimakach cwaniakach i myślę, że te moje są też tak wyszkolone