Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 22:40, 26 kwi 2016

gobasia napisał(a)
ale fachowa odpowiedż ...dziękuję

Wykonawca (mąż) wrócił właśnie z serwisu i go podpytałam. Wiesz z jaką dumą mi to mówił no nie mogłam tego nie napisać
zoja 08:05, 27 kwi 2016

ryska napisał(a)

Wykonawca (mąż) wrócił właśnie z serwisu i go podpytałam. Wiesz z jaką dumą mi to mówił no nie mogłam tego nie napisać

Zasluzyl to i dumny
Pozdrawiam porannie!
07_Rene 08:46, 27 kwi 2016

Reniu, Twój wątek wcale nie jest nudny! - to tytułem wstępu
Szklarenka toż to nie jest.... To szklarnia prawdziwa. Super będą tam warunki. Ja niestety nie mam takiego miejsca, żeby przy ścianie zrobić...
Pochwały dla konstruktora
eda 09:24, 27 kwi 2016

ryska napisał(a)
Ewa, Ania, Zoja dziękuję Wam bardzo. To była ciężka praca stąd radość, tym większa, że i Wam się podoba.
Dla Was tulipanki

Szklarenka miodzio pochwały dla mistrza i tulipki cuuudne buziolki zostawiam i pogody słońca życzę baaardzo
ryska 15:34, 27 kwi 2016

zoja napisał(a)

Zasluzyl to i dumny
Pozdrawiam porannie!

Witaj popołudniowo
Dumny ale udaje, że to prościzna

07_Rene napisał(a)
Reniu, Twój wątek wcale nie jest nudny! - to tytułem wstępu
Szklarenka toż to nie jest.... To szklarnia prawdziwa. Super będą tam warunki. Ja niestety nie mam takiego miejsca, żeby przy ścianie zrobić...
Pochwały dla konstruktora

Dziękuję Renatko, miło że komuś podoba się mój wątek i te dłubaniny chałpnicze
Te ściany osłaniają przed wiatrem i mrozem i to jedyna zaleta miejsca w którym mieszkam. Na prawie 600 m2 upchany dom, stodoła, warsztat, garaż na fiacika , drewutnia (o nią właśnie oparta jest szklarnia)

eda napisał(a)

Szklarenka miodzio pochwały dla mistrza i tulipki cuuudne buziolki zostawiam i pogody słońca życzę baaardzo

Dzięki Eda, słoneczko by się przydało, choć dla chcącego nic trudnego.
Przyszły niedawno moje trawki Hakonechloa macra 'Aureola' sztuk 5 oraz Nerecznica czerwonozawijkowa sztuk 1 i posadziłam je pomiędzy jedną ulewą a drugimi opadami. Niech podlewa bylebym śniegu z tulipanów nie zgarniała tak jak Ty.

rozark 16:24, 27 kwi 2016

dlaczego ja takich zdjęć nie umiem robić?
zoja 16:29, 27 kwi 2016

ryska napisał(a)
Szklarenka samoróbka 2x4

wnętrze

Podpowiem Ci - może skorzystasz - moja Teściowa zajmująca się swego czasu hodowaniem ogórków i pomidorów na dużą skalę - ziemię przy sadzonkach ma wyłożoną matą z wyciętymi dziurami na rośliny - to chyba utrzymuje wilgoć i ogranicza chwasty. I zamiast palikować to ma sznurki podwiązane do sufitu i na nich oplata rośliny.

Piszę, bo roślinki jeszcze małe to uda Ci się w razie co założyć tą matę. (Nie wiem jaka to jest, ale tak gruba i nie czarna - wolałabym nie pytać.)
Słońce może Ci ziemię bardzo wysuszać.
zoja 16:29, 27 kwi 2016

zdublowałam
to może jeszcze tulipany pochwalę piękne masz
ryska 17:01, 27 kwi 2016

rozark napisał(a)
dlaczego ja takich zdjęć nie umiem robić?

Bo Ty robisz zdjęcie całej pięknej rabaty a ja obiektyw pakuję do kwiatka
Słoneczko dla Ciebie
ryska 17:16, 27 kwi 2016

zoja napisał(a)

Podpowiem Ci - może skorzystasz - moja Teściowa zajmująca się swego czasu hodowaniem ogórków i pomidorów na dużą skalę - ziemię przy sadzonkach ma wyłożoną matą z wyciętymi dziurami na rośliny - to chyba utrzymuje wilgoć i ogranicza chwasty. I zamiast palikować to ma sznurki podwiązane do sufitu i na nich oplata rośliny.

Piszę, bo roślinki jeszcze małe to uda Ci się w razie co założyć tą matę. (Nie wiem jaka to jest, ale tak gruba i nie czarna - wolałabym nie pytać.)
Słońce może Ci ziemię bardzo wysuszać.

Dzięki Zoja słyszałam o tym sposobie ale jakoś tak mam opory przed matami.
Całe szczęście to mała przestrzeń to bez problemu ją ogarnę.
Pomysł ze sznurkami wykorzystam, bo tak robiłam w gruncie w ubiegłych latach.
Tulipanki super są wszystkie. Zerkam na te pełne fioletowe ale jeszcze nie rozwinięte.

Piękna katastrofa czyli grusza mojego sąsiada.
Teraz podziwiam kwiaty a potem wybieram z róż!!! zgnitki i chore liście.