Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

lojalna_ 10:11, 29 paź 2016

ryska napisał(a)

Specjalnie dla Ciebie
Buziaki

swietne ) pozdawiam )
ryska 19:31, 29 paź 2016

Napia napisał(a)
Tyle się u Ciebie dzieje, że nie wiem, od czego zacząć Kredens i drzwi wyszły kapitalnie. Podoba mi się zestawienie ciemnego blatu do jasnych postarzanych i wybielonych frontów. I te przecierki na drzwiach Miodzio Jesteś kobietą wielu talentów
Następnie - awatarek - bardzo, bardzo fajny i intrygujący. Mnóstwo pracy w ogrodzie wykonanej ( ja w tym roku mam szansę nie zdążyć ze wszystkim), nowe róże i dobre rady ...Serdeczności

Dziękuję Agnieszko na pewno się nie nudzę ale i tak najważniejsze zdrowie. Nie wiadomo co nas czeka...to trochę przerażające...cały dzień myślę o moim koledze z liceum, który miał niedawno udar...
Wiki wracała dziś pociągiem z Warszawy, tym pociągiem w który wjechała osobówka. Zrobiła przerażające zdjęcia z miejsca wypadku.
Oj kiepski mam nastrój dziś.
To drzewo z avatara powalił piorun.
Pokażę Ci gdzie wylądowały dwie jadalne róże. To warzywnik - na prawo od szklarni.
Sznurki i maszyna do wytyczania rządek niezbędne

Nad nimi króluje powojnik górski. Ładnie się rozrósł od wiosny.

ryska 19:35, 29 paź 2016

zoja napisał(a)

sypnę jak pogoda pozwoli
co do biohumusa, to ja nawet rosahumus zakupiłam na wiosnę

No proszę rosahumusa jeszcze nie miałam.
Pogoda wietrzna dziś u nas.
Przetacznik Red Fox jeszcze kwitnie

ryska 19:38, 29 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

swietne ) pozdawiam )

Fota z zeszłego roku, teraz mam krótsze włosy i bardziej blond
Pozdrowionka Jolu
Anda 19:39, 29 paź 2016

ryska napisał(a)

Hej Zojeczko, sypnęłam w szklarni i do skrzyni gdzie będą rosły warzywa. Zostało mi jeszcze trochę w worku i to zamierzam dać dopiero wiosną na rabaty kwiatowe głównie jak ślimaki będą się przemieszczać.
U mnie ziemia jest już zupełnie inna niż jak zaczynałam przygodę z ogródkiem. Wtedy była zbita, raczej do obróbki kilofem. Zaczęłam lać dużo biohumusu, przyniosło to efekt.

A to ciekawe co piszesz. Ja dostępu do biohumusu nie mam, ale może mam tu jakiś odpowiednik? Co tam jest "w środku" w tym biohumusie?
Avatar super, obejrzałam tą dużą fotkę Jakie Ty masz piękne długie włosy. I tak młodo, ślicznie wygladasz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 19:59, 29 paź 2016

Anda napisał(a)

A to ciekawe co piszesz. Ja dostępu do biohumusu nie mam, ale może mam tu jakiś odpowiednik? Co tam jest "w środku" w tym biohumusie?
Avatar super, obejrzałam tą dużą fotkę Jakie Ty masz piękne długie włosy. I tak młodo, ślicznie wygladasz

To odchody dżdżownicy kalifornijskiej wcinającej obornik
Włosy trochę skróciłam i rozjaśniłam To zdjęcie z zeszłego roku.
Dziękuję
jankosia 20:04, 29 paź 2016

Nie mam telewizji a radia dzisiaj nie słuchałam. To był jakiś tragiczny wypadek? Mam nadzieję że nie. Że jeszcze miała w sobie tyle chęci żeby foty robić to podziwiam. Miałam kiedyś styczność z tragedią na torach to powiem ci że cały wieczór wymiotowałam mimo że szczegóły mnie na szczęście ominęły. No ale skoro sanitariusze też nie wytrzymali to raczej był hardcore. Ale to nie miejsce... Mam nadzieję że córa (córa?) nie miała aż takich widoków.
Gruszka_na_w... 20:05, 29 paź 2016

Drzwi bomba Znakomity efekt. Do bielenia używam farb akrylowych wodorozcieńczalnych. Czasem na jednej powierzchni mieszam zbliżone odcienie(biały , szary, cappucino). Uczyłam się od tej Pani O TEJ
Powinno Ci się spodobać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 20:19, 29 paź 2016

jankosia napisał(a)
Nie mam telewizji a radia dzisiaj nie słuchałam. To był jakiś tragiczny wypadek? Mam nadzieję że nie. Że jeszcze miała w sobie tyle chęci żeby foty robić to podziwiam. Miałam kiedyś styczność z tragedią na torach to powiem ci że cały wieczór wymiotowałam mimo że szczegóły mnie na szczęście ominęły. No ale skoro sanitariusze też nie wytrzymali to raczej był hardcore. Ale to nie miejsce... Mam nadzieję że córa (córa?) nie miała aż takich widoków.
Monika miejscowość Raciborowice koło Piotrkowa...tragiczny...Córka siedziała w piątym wagonie auto uderzyło w czwarty. Miała słuchawki na uszach, lekko tylko szarpnęło pociągiem ale auto to wrak. Akcja ratunkowa była bardzo szybka a pasażerowie mieli zakaz wychodzenia z pociągu. Dopiero w domu (mąż po nią pojechał) dowiedziała się o skutkach...Współczuję Twoich przeżyć, to zostaje do końca życia.
ryska 20:28, 29 paź 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Drzwi bomba Znakomity efekt. Do bielenia używam farb akrylowych wodorozcieńczalnych. Czasem na jednej powierzchni mieszam zbliżone odcienie(biały , szary, cappucino). Uczyłam się od tej Pani O TEJ
Powinno Ci się spodobać.

Dziękuję, używałam takich samych farb. Bawiłam się też techniką i tak próby na drewnie robiłam z różnymi konsystencjami farby ( poprzez mieszanie z wodą), wycieranie mokrą bądź suchą szmatką. Mieszanie kolorów farb bardzo mi się podoba a na stronie przepadłam tak jak wcześniej na tej
http://starychmebliczar.pl/category/renowacja/