Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

sylwia_slomc... 21:57, 25 lut 2017

Renia cudne te magnolie pokazałaś Krasavitzę moskwy mam , ale jeszcze mi nie kwitłaLiczę, że może w tym roku
ryska 16:03, 26 lut 2017

yolka napisał(a)
Ale śliczne bzy, mam jednego tylko nie wiem dlaczego w kącie rośnie

Jak kwitną to i w kącie widoczne z daleka a zapach rozchodzi się po okolicy
Nasadzenia w jednej z donic w Wojsławicach

ryska 16:20, 26 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)

Ja tak samo ,ale pod moim chyba będzie miejsce na ciurkadełko więc wkrótce z kopciuszka zmieni się w króla balu.

Zachwyciły mnie kukliki, piękne są!

Te stare odmiany lilaków też są piękne. Twój ma dużo lat?
Na jaki kolor kwitnie?
Kuklik w takiej masie wyglądał oszałamiająco.
Mnie też ciągnie w stronę irysów.
Mam taki pomysł (ile ja mam tych pomysłów, aż się sama siebie boję) żeby przy moim oczku były same trawy i irysy.
Ale znów miłość do wielu roślin i taki miszmasz kolorystyczny jaki miałam na różance podoba mi się bardzo.
Na zdjęciach w Wojsławicach łan irysów nad stawikiem.
Ta srebrna roślina w tle to modrak morski. Robi doskonałą robotę kolorystyczną.

ryska 16:28, 26 lut 2017

Nallar napisał(a)
Dziś byłam u Ani w ogrodzie.....
Śladu nie zostawiłam bo mnie przytkało. Bajka....

Mówiłam, że pięknie chociaż nie wiem czemu Cię przytkało. Wasze ogrody są podobne. I tu i tu bajka.
Twoja ulubienica z zagadek
(złotnica żółta)
Margerytka40 16:33, 26 lut 2017

Renia mój lilak ma chyba z 10 lat i wstyd się przyznać nie mam nawet jednej fotki z nim. Kwitnie na wrzosowy kolor,nie pachnie zbyt mocno. Teraz jest wciśnięty w kąt między skarpę i tuję obok rosnącą. Jak rozbierzemy skarpę i wytniemy tuję dopiero będzie go widać a pokrój ma śliczny,takie wielopniowe drzewko.
Irysy Reniu też mi się podobają ,nawet te najzwyklejsze . Żałuję ale nie mam ich,miałam dawno temu i pozbyłam się,teraz żałuję
ryska 16:53, 26 lut 2017

Anda napisał(a)
Mnie również zachwyciły kukliki. Kiedyś myślałam, że są tylko żółte i pomarańczowe, ale oglądałam program Monty Dona, zobaczyłam różowe i przepadłam Zamierzam je dosadzić do orlików. Jak myślisz, czy to dobry pomysł?

Myślę, że dobry. Do tego trawki albo irysy/liliowce. Wyjdzie takie trochę CHFS 2015 Uwielbiam
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/467-chelsea-flower-show-2015-migawki-i-roznosci-ogrodowe
Dla Ciebie róża z Wojsławic. Zdjęcia są z 21 maja.

ryska 17:11, 26 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Renia mój lilak ma chyba z 10 lat i wstyd się przyznać nie mam nawet jednej fotki z nim. Kwitnie na wrzosowy kolor,nie pachnie zbyt mocno. Teraz jest wciśnięty w kąt między skarpę i tuję obok rosnącą. Jak rozbierzemy skarpę i wytniemy tuję dopiero będzie go widać a pokrój ma śliczny,takie wielopniowe drzewko.
Irysy Reniu też mi się podobają ,nawet te najzwyklejsze . Żałuję ale nie mam ich,miałam dawno temu i pozbyłam się,teraz żałuję

To rzeczywiście warto zrobić z niego króla balu
Fioleciki moje ulubione. U mnie powoli irysy się pojawiają.
Mam takiego irysa luizjańskiego BLACK GAMECOCK w donicach zatopionych w oczku, który ma cały czas liście zielone(całą zimę). Ciekawa jestem jak zakwitnie, bo to zeszłoroczny nabytek.
Mam też trawolistnego od Ewy-Nallar. Też mi jeszcze nie kwitł.
Będziesz na Gardenii?
Margerytka40 17:19, 26 lut 2017

Nie ,nie będę . Może za rok się wybiorę bardzo bym chciała tym bardziej że nigdy nie byłam.
ryska 17:25, 26 lut 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Reniu wpadłam się przywitać po przerwie

Cześć Gosiu super, że jesteś. Zaraz będziemy podziwiać kolorową wiosnę u Ciebie. Nigdy nie zapomnę bratków w kłodach w Twoim wykonaniu
ryska 17:37, 26 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia cudne te magnolie pokazałaś Krasavitzę moskwy mam , ale jeszcze mi nie kwitłaLiczę, że może w tym roku

Sylwia akurat magnolie były już w przekwicie ale też jest tam ich wiele.
(Gunery też były )
Kolejne magnolie