Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 21:00, 06 lip 2017

Nallar napisał(a)
Ręka do góry

Haaa dla Pani kwiatek
Rukiew wodna najzdrowsze zielone na świecie (podobno).

gobasia 21:28, 06 lip 2017

Ja też, ja też ..ręka do góry
jadłam ?..ja teraz też tak jem taka wycieraną o majtki oczywiście.(miałam na myśli nogawke od spodni)
Margerytka40 21:31, 06 lip 2017

Śliczna hosta Reniu. Jak nie przepadam jakoś za kwiatami host tak te mi się podobają. Powojniki też masz cudne a ten na studni to kolos. Nie próbuję nawet powtórzyć jego nazwy. Pozdrawiam Reniu
yolka 21:31, 06 lip 2017

Też słyszałam, że rukiew to nr 1, potem cykoria, buraki, pekinka (kolejnosci nie pamiętam) gdzie zdobyłaś rukiew? siałaś?
yolka 21:34, 06 lip 2017

Ja tak jak Gobasia, plułam jeszcze na nią a potem wycieranie
Joku 21:37, 06 lip 2017

ryska napisał(a)
Jolu mam 3 sadzonki tej hosty. Ta na fotce wyżej jest największa i ma średnicę 18 cm i 9 pędów kwiatowych. Obok jest taka na 14 cm i ma 4 pędy kwiatowe i obok najbardziej w słońcu jest najmniejsza na 8 cm z czterema pędami kwiatowymi.
Wszystkie kupione dokładnie rok temu

Renata dziekuję, Szukam czegoś pasującego do filigranowej paproci o kontrastowych liściach. Dlatego wpadła mi w oko.
ryska 21:40, 06 lip 2017

gobasia napisał(a)
Ja też, ja też ..ręka do góry
jadłam ?..ja teraz też tak jem taka wycieraną o majtki oczywiście.(miałam na myśli nogawke od spodni)

Basiu no wiadomo u mnie dziś wersja ładniejsza, bo zerwałam na przegryzkę w domu. A nosisz Basiu trochę soli w woreczku do ogórków do bieżącej konsumpcji na zagonku?
21:42, 06 lip 2017
ryska napisał(a)
Moja wczesna marchewka Lenka jest najpyszniejsza na świecie
Jadłam taką w dzieciństwie, tylko nie płukaną a wycieraną o trawę lub bluzkę.
Ręka do góry, kto też ma takie wspomnienia

też mam takie wspomnienia

tylko nigdy nie siałam Lenki zapisuje ..na wiosne jak ja spotkam to ja kupie

anka_ 21:45, 06 lip 2017

Jaaaaaaa też z rączką w górze się pojawiam... Ha, ha, ha... dzisiaj też tak jadłam
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ryska 21:47, 06 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)
Śliczna hosta Reniu. Jak nie przepadam jakoś za kwiatami host tak te mi się podobają. Powojniki też masz cudne a ten na studni to kolos. Nie próbuję nawet powtórzyć jego nazwy. Pozdrawiam Reniu

Normalnie usuwam kwiaty host ale u tej są inne (podobają mi się też kwiaty u Big Daddy) duże i nie mają mszyc tak jak pozostałe.
Kolos, ma kilka lat, nóżki za studnią w cieniu a kwiaty w słońcu- tak lubią powojniki.
Również pozdrawiam