Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 12:54, 12 lip 2017

Zoja, Kokesz specjalnie dla Was zrobiłam bardzo poglądową mapkę mojej działki. Wymiary trzymają mniej więcej, bo kształt działki nie jest prostokątny i równy tylko krzywy. Działka mniej więcej 14mx40m, jedna kratka to 2mx2m.
ryska 13:12, 12 lip 2017

ryska ku pamięci
Zapiszę sobie, że wczoraj uruchomiła mi się lawina przesadzania roślin. Wykopałam jedną hostę, która miała brzydkie liście (pod nią była trasa przelotowa nornic a że to pod balkonem to biedulka tego nie wytrzymała) w to miejsce poszła hortensja ogrodowa, która była na przodzie rabaty jak jeszcze była na pniu to było ok a teraz już jest normalna i mi proporcje nie grały. W to puste miejsce poszły bodziszki Renarda z donicy przy oczku, bo słabo kwitły i zwijają im się liście-pewnie miały za gorąco. Na miejsce bodziszków zamówiłam szałwie
Znów przekopałam driakiew, bo hosta ją zakryła. Tym razem na różankę ale jest przysłonięta od ostrego słońca.

Makusia 13:33, 12 lip 2017

ryska napisał(a)
Zoja, Kokesz specjalnie dla Was zrobiłam bardzo poglądową mapkę mojej działki. Wymiary trzymają mniej więcej, bo kształt działki nie jest prostokątny i równy tylko krzywy. Działka mniej więcej 14mx40m, jedna kratka to 2mx2m.

Na tym planie, Twoja działka jeszcze bardziej nie wygląda na nieco ponad 500 m2
AsiaK_Z 14:08, 12 lip 2017

Boszzzzz ile tego dobra na Twoim metrażu i szklarenka i wędzarnia i ozdobne i warzywno - owocowe łooooooo
AgataBC 14:50, 12 lip 2017

Dziękuję .
Ps. Dobry pomysł z planem-mam wyobrażenie.
Nallar 16:40, 12 lip 2017

Widzę że Ożanka robi furorę

Nadaję Ci tytuł *Mistrzyni upychania*
Na tak małej powierzchni tyle dobra, podziwiam.
Widzę że pies zmienił miejscówkę, nie czuje się tam zbyt samotnie?
ryska 17:48, 12 lip 2017

Zgadzam się, jestem mistrzyni upychania. Proszę też zauważyć, że nie mam ani jednej tui, tylko forsycję wielopniową po siatce, płotku i ścianach pną się powojniki, hortensje pnące, wiciokrzewy, strumyk jest przyklejony do ściany budynku gospodarczego, nie mam trawnika.
Pies jest szczęśliwy. Ludzie którzy mieszkają za nami są normalni i go uwielbiają.
Wyciszył się i już tak bardzo negatywnie nie reaguje na sąsiada obok.
W kojcu spędza 8 godzin dziennie oprócz niedzieli, bo w niedzielę jest na podwórku cały dzień.
Miłego
anka_ 18:03, 12 lip 2017

O rany... szczęka opada... Cały czas byłam przekonana, że masz ok pół ha ogród. Niesamowita jesteś.... Kurczę... zwaliłaś mnie z nóg....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kokesz 18:13, 12 lip 2017

Reniu, teraz dopiero jak zobaczyłam plan ogródka i Twoją wizytówkę, to widzę, że faktycznie ogródek jest niezbyt duży, ale za to dobrze rozplanowany
Wszystko w nim masz i kącik wypoczynkowy i warzywnik i szklarenkę i nie musisz kosić trawnika

Na wizytówce dostrzegłam taką roślinę, czy o kłosowiec?

Nallar 18:26, 12 lip 2017

Renatko z osiedlowego, tak to kłosowiec.