Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 12:47, 13 sie 2017

zoja napisał(a)
hmmmmm.... tylko cichutko powzdycham pięknie

Pięknie na zdjęciach (w rzeczywistości plac budowy) i tego się trzymajmy. Buziaki
anabuko1 13:52, 13 sie 2017

spaniały ten kącik ze starymi lampami .A wiesz,że mam takie same
Gdzieą w domciu, w roku stoją ..
Kwitnienia piękne.
Pomidorki apetyczne, moje też już od dłuższego czasu cieszą i smakują o niebo lepiej niż te ze sklepu.Ja najbardziej lubię cytrynowe
ryska 20:13, 13 sie 2017

Urokliwe są Aniu, więc je postanowiłam wyeksponować.
U mnie w domu każdy ma innego faworyta pomidorowego
Z kwitnień to jeszcze balkonowe co nieco.
Gruszka_na_w... 21:15, 13 sie 2017

Przepiękne te obsadzone czajniki. A mnie się nie chciało przeprowadzać z takim jednym 5 litrowym.
W tym roku eksperymentuję z suszonymi pomidorami w zalewie z oleju, czosnku, bazylii, oregano i nutce octu winnego. Apetyczne są.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 21:20, 13 sie 2017

Będzie Pani zadowolona z eksperymentu, suszone pomidory znikają u mnie najszybciej.
Takie same nuty stosuję
anka_ 22:31, 13 sie 2017

Renatko jak będziesz miała chwilkę to luknij u mnie na fotkę...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
gosika67 22:37, 13 sie 2017

Renia fajnie u Ciebie, wszystkiego po trochu, warzywka, kwiatki, zakątki urocze.
Nallar 00:37, 14 sie 2017

ryska napisał(a)

Trochę się rozeschła w stodole (pochwalę się- jest już prawie posprzątana i niedługo kolejny etap prac)i pospadały obręcze. Przemek próbował reanimować ale widać, że nie wskoczył w te same miejsca.
Swojskie pomidorki pycha

No to dziubas pewnie Ci się cieszy że pozbywasz się składowiska "przydasiów"?
Może dobrze by było tą bekę solidnie namoczyć, próbowaliście?
Moja pomidorowa uprawa też owocuje, ale tak szerokiej gamy smaków i kolorów jak u Ciebie to ja nie mam.
Anda 08:27, 14 sie 2017

ryska napisał(a)
Wyrwałam wczoraj z różanki 5 kęp dorodnej paroletniej szałwii lekarskiej. Listki z czubków poszły do ususzenia ale zostało tego jeszcze trochę. Jak myślicie, mogę zrobić z tego jakąś miksturę (napar, odwar, gnojówkę) i wykorzystać w ogrodzie?

Jasne, jak najbardziej Działanie ma antybakteryjne, antygrzybiczne, więc możesz i pryskać i podlewać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 11:43, 14 sie 2017

ryska napisał(a)
Zapraszam na mały spacerek po 3 kącikach.
Wypoczynkowy

Zachwycam się