Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Anda 21:55, 11 wrz 2018

Śliczna sielskość u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 21:59, 11 wrz 2018

yolka napisał(a)
Lemon i bratek to moje ulubione tym razem, ale Ty foty strzelasz po mistrzowsku
Sundavilka kwitnie jak szalona, ale duża nie jest. Muszę pokazać

Dzięki moja też ruszyła z kopyta.
ryska 22:11, 11 wrz 2018

Anda napisał(a)
Rosa rugosa nie lubi zbyt zasadowego podłoża, być może dlatego ma takie chlorotyczne listki. Jeśli możesz, to zmierz pH przy niej. Oprócz pokrzywy daj różom kompost zimą. Akurat sie przerobi do wiosny. Wiosną też obornik, może być granulowany oraz wiórki kostne. W PL nie ma organicznych nawozów do róż?
Teraz jesienią możesz je podlać jeszcze skrzypem, gnojówką rozcieńczoną jesli się da Możesz też wsadzić do konewki z wodą woreczek kompostu na dzień lub dwa i tym je podlać. Kompost z woreczka potem oczywiście dać im w nóżki

Dziękuję
Ona rośnie w nogach powojnika górskiego Mayleen (potwora z pięknymi liśćmi i kwiatami od maja, tyle, że powtarza teraz skąpo),który to pewnie czerpie wszelakie dobra, które dostawały róże w postaci gnojówek. Sprawdzę ph
Pewnie są ale nawet nie szukałam. Te na różance karmię granulowanym obornikiem i gnojówkami. Skrzyp i żywokost jeszcze mam, tyle, że świeży. Ukiszę, podleję

Wcześniej zerwę te owocki, niech się nie męczy bidulka.
Kompostu nie mam w tym roku
ryska 22:13, 11 wrz 2018

Anda napisał(a)
Śliczna sielskość u Ciebie

Lubię tak
gosika67 22:15, 11 wrz 2018

Ładnie ujęłaś swoje skarby, z chęcią patrzę co u Ciebie.
ryska 22:46, 11 wrz 2018

gosika67 napisał(a)
Ładnie ujęłaś swoje skarby, z chęcią patrzę co u Ciebie.

Dziękuję, tak sobie siedziałam na huśtawce i też z chęcią patrzyłam to przez wizjer, to bez
marba 23:08, 11 wrz 2018

Renatko, zauroczyła mnie ta fotka z kwiatkiem powojnika. Zresztą wszystkie zdjęcia piękne, jak zawsze u Ciebie.
ryska 19:34, 13 wrz 2018

marba napisał(a)
Renatko, zauroczyła mnie ta fotka z kwiatkiem powojnika. Zresztą wszystkie zdjęcia piękne, jak zawsze u Ciebie.

A dziękuję Basiu, dla Ciebie taka trawka

ryska 19:49, 13 wrz 2018

Anda napisał(a)
Rosa rugosa nie lubi zbyt zasadowego podłoża, być może dlatego ma takie chlorotyczne listki. Jeśli możesz, to zmierz pH przy niej.

Ph w okolicach 6,5-7 czyli obojętny.

I co teraz?

Zakwasić to np. siarką?
Anda 20:33, 13 wrz 2018

ryska napisał(a)

Ph w okolicach 6,5-7 czyli obojętny.

I co teraz?

Zakwasić to np. siarką?

Wiesz, nie znam się na tym tak dobrze, ale siarczan żelaza ma szybkie działanie obniżające pH. Toszka za to zawsze poleca siarkę. No i oczywiście kawa, a raczej jej resztki z ekspresu, też działa zakwaszająco.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies