Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

gosika67 21:26, 01 wrz 2018

Kosmosy -ja mam białe i bordowe, ktoś ma inne kolory?
sylwia_slomc... 21:34, 01 wrz 2018

Uf 10 stron w tył przeszłam, Reniu Twoje fotki są tak delikatne, ulotne, nastrojowe......jak poezja
Cofałam bo miałam nadzieję, że trafię na oczko Ale czytam, że jakieś rewolucje z płotkiem są robione.....czyli coś się dzieje
Joku 22:06, 01 wrz 2018

Szachownice w paprociach i runiance - dałaś mi do myślenia . Mam obie, wystarczy poszukać szachownicy. Mogę zgapić?
tulucy 22:08, 01 wrz 2018

Reniu z powodu braku tej kultury w życiu nie zjem surowego kalafiora. Wychodzę z założenia, że po ugotowaniu gąsieniczki się odczepiają i wypłukują...
ryska 19:06, 02 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ubawiłam się przednio

ryska 19:28, 02 wrz 2018

gosika67 napisał(a)
Na puszkinię to miałabym ochotę ale u nas w sklepach jest? Nie widziałam.
Pozostałym mówię stop, w ub.r. się wściekłam i tyle tego nakupowałam. Zobaczę czy jeszcze wzejdą, obiecałam sobie,że będę zasilać ogród wiosennymi co 2 lata.Dużo miałam z Holandii, Em przywiózł. Widziałam w Biedrze, dużo tego ale przechodzę obok z zamkniętymi oczami i póki co wygrywam, kuszą jak diabli.Jestem nieugięta.
Dąbrówki nie miałam podoba mi się, tj, roślina, która zadarnia?Muszę na szambie zrobić porządek i właśnie rośliny zadarniające mało wymagające myślę tam dać.
Renatko masz swój styl i to mi się podoba.No i ten Pan Czajniczek jedyny w swoim rodzaju.Pozdrawiam.

Mnie szał cebulowy minął na szczęście. Męczy mnie też to, że przy tak małej powierzchni jak u mnie wbijam łopatkę w "puste miejsce" i niszczę cebulki.

Dąbrówka bardzo ładnie wygląda w połaciach

Mój styl Gosia to dobre kadrowanie ale idzie ku lepszemu.

Czajniczki i inne duperele uwielbiam.
Również pozdrawiam.

ryska 19:31, 02 wrz 2018

gosika67 napisał(a)
Kosmosy -ja mam białe i bordowe, ktoś ma inne kolory?

Różowe jeszcze miałam ale niedawno przesadzałam i nie wiem które przetrwały, bo w większości oberwałam kwiatki.
Foto z sierpnia.

an_tre 19:49, 02 wrz 2018

ryska napisał(a)

Śliczne
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ryska 19:49, 02 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Uf 10 stron w tył przeszłam, Reniu Twoje fotki są tak delikatne, ulotne, nastrojowe......jak poezja
Cofałam bo miałam nadzieję, że trafię na oczko Ale czytam, że jakieś rewolucje z płotkiem są robione.....czyli coś się dzieje

Dziękuję bardzo miłe słowa.

Oczko Sylwia nadal takie jak było. Raz woda schodzi w ciągu chwili, kiedy indziej, tak jak teraz, stoi poziom przez długi czas. Być może naprawimy je dopiero wiosną ale jesieni nie wykluczam, jak się wyrobimy.

Płotek ten w przedogródku na pewno zostaje, ten okalający różankę raczej nie...myślę nad tym. Będę miała odprowadzoną wodę z rynien do studni. Być może będę jej używać do podlewania i nie może być ogrodzona płotkiem, strasznie niewygodnie byłoby. Eh same dylematy.

ryska 20:05, 02 wrz 2018

Joku napisał(a)
Szachownice w paprociach i runiance - dałaś mi do myślenia . Mam obie, wystarczy poszukać szachownicy. Mogę zgapić?

Toż to Twoje klimaty Będzie pięknie. Ja muszę jeszcze ze dwie odmiany paproci dokupić, najlepiej te zimozielone

Tymczasem przedogródek i hosty, które zostały.

Ogrodówki teraz tutaj:

Bardzo biedne te hortensje po sierpniowym przesadzaniu w upał.
Mnóstwo gałęzi wycięłam.