Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 21:17, 24 wrz 2018

Rumianka napisał(a)
Aż trudno uwierzyć, że masz jeszcze tyle kolorków świeżego kwiecia, o tej porze...

Mały ogródek Koniczynko to podlewałam a dziś z nieba podlewało
Swoją drogą zimno się zrobiło i wietrznie.
ryska 21:20, 24 wrz 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Renatko, piękne masz te kwiaty jesieni, napisz mi, proszę, coś o gaurze, bo zbieram informacje (bardzo mi się podoba), jak zimuje u Ciebie?

Mam dopiero od tego roku, zakochałam się w niej.
Mnóstwo informacji jest na blogu naszej Jankosi:
https://ogrodowapasja.blog/2015/11/10/gaura-lindheimera-ryzyk-fizyk/
Kokesz 21:24, 24 wrz 2018

Śliczne zdjęcia, dawno u Ciebie nie byłam i troszkę miałam do nadrobienia
A ja ciągle nie mogę zdecydować się na róże byłam już blisko od zakupu Queen of Sweeden ale u Ciebie i Anulajdy widzę, że ma prawie 2 m myślałam, że ona z tych średnich róż.
Podobają mi się też takie drobno kwiatowe, jak Twoja Lovely Fairy albo piżmowe i znowu mam dylemat...

A w temacie warzyw, papryczki od Ciebie posadziłam ale zacieniły mi je pomidory i z ośmiu sadzonek jedna się obroniła. Ma aż dwie papryczki
Za to kolega, którego też obdarowałam, przyniósł mi dzisiaj to

I teraz poproszę o przepis na to cudo nadziewane fetą

ryska 21:43, 24 wrz 2018

Hej, hej dawno Cię Renatko nie było, na Twoim wątku też była cisza.
Fajnie, że zajrzałaś. Papryczki trzeba wydrążyć, sparzyć we wrzącej wodzie przez 5 minut, nadziać serkami: fetą i mascarpone pół na pół wymieszanych z oregano i czosnkiem. Włożyć do słoików, zalać ciepłym olejem/ albo olejem i oliwą z oliwek.
Konsumować na następny dzień.
Z różami sama jestem zaskoczona ich wysokością ale polecam z całego serca Olivię. Nawet listek jej nie spadł przez cały sezon. Zdrowa i piękna.
Kokesz 21:47, 24 wrz 2018

ryska napisał(a)
Hej, hej dawno Cię Renatko nie było, na Twoim wątku też była cisza.
Fajnie, że zajrzałaś. Papryczki trzeba wydrążyć, sparzyć we wrzącej wodzie przez 5 minut, nadziać serkami: fetą i mascarpone pół na pół wymieszanych z oregano i czosnkiem. Włożyć do słoików, zalać ciepłym olejem/ albo olejem i oliwą z oliwek.
Konsumować na następny dzień.
Z różami sama jestem zaskoczona ich wysokością ale polecam z całego serca Olivię. Nawet listek jej nie spadł przez cały sezon. Zdrowa i piękna.

Dziękuję, jutro będę pichcić, już się nie mogę doczekać
Róża faktycznie śliczna, a powtarza kwitnienie? Bo szukam takiej niewysokiej, co kwitnie prawie cały czas.
ryska 21:49, 24 wrz 2018

A u mnie dziś tak rabatki wyglądają
Kokesz 21:52, 24 wrz 2018

Ojojoj ...szkoda...ale później efekt będzie na pewno na plus
ryska 21:53, 24 wrz 2018

Kokesz napisał(a)

Dziękuję, jutro będę pichcić, już się nie mogę doczekać
Róża faktycznie śliczna, a powtarza kwitnienie? Bo szukam takiej niewysokiej, co kwitnie prawie cały czas.

Prawie cały czas, raczej 3 rzuty miała. Zobacz u Zagajanki, ma ją dłużej, moja to świeżutki nabytek a wygląda najlepiej ze wszystkich moich róż (dwudziestu paru).
Smacznego
ryska 21:56, 24 wrz 2018

Kokesz napisał(a)
Ojojoj ...szkoda...ale później efekt będzie na pewno na plus

Liczę na to
malgorzata_s... 21:57, 24 wrz 2018

Oj Renatko widzę że ogrodowo masz widoki podobne do moich Też mam podjazd i płot rozwalony Pozdrawiam