Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

bociek 19:44, 18 lut 2012

Agniecha, a zebys wiedziala W sobote w sezonie prac ogorodowych jest rano sniadanie, a potem mnie nie ma dla nikogo, chyba, ze chce pielic ze mna lub wykonywac podobne prace.

W zeszlym roku cielam clematisy na plocie i sporo pospadalo do sasiada, wiec grzecznie zapytalam, czy moge wejsc i uprzatnac to co spadlo na ich strone, a troche tego bylo, no i sami wiecie stosunki dobrosasiedzkie sa bardzo wazne
No i grabie sobie za miedza a tu podjezdza siostra mojego meza i....... najpierw ja zatkalo, a potem uslyszalam taki oto teskt:

Ty, krecik (moj ogrodowy pseudonim artystyczny), Twoj ogrod jest za plotem, pamietasz? Czy moze juz Ci tak walnelo, ze pielisz wszystkim w okolicy
bociek 19:47, 18 lut 2012

alinak napisał(a)
tak , to coś podobnie jak ja . kiedy się przeprowadziłam założyłam się z mamą że nie kupię ani jednej kopaczki i łopaty . miały być tylko thuje i trawa . żebyś ty widziała teraz mój arsenał . mama jak przyjeżdża to za każdym razem mi to wypomina

Skad ja to znam, gdyby mi ktos kilka lat temu powiedzial, ze bede orcowac pazurami w ziemi to bym pomyslala, ze zwariowal... A teraz przebieram nogami kiedy wreszcie wciagne nosem zapach wilgotnej ziemi...
Zycie weryfikuje nasz poglad o nas samych jak widac
Milka 19:48, 18 lut 2012

jeszcze raz z przyjemnością obejrzałam super, a wszytko takie zdrowe, lilie to jakię giganty
agniecha973 19:53, 18 lut 2012

bociek napisał(a)
Agniecha, a zebys wiedziala W sobote w sezonie prac ogorodowych jest rano sniadanie, a potem mnie nie ma dla nikogo, chyba, ze chce pielic ze mna lub wykonywac podobne prace.

W zeszlym roku cielam clematisy na plocie i sporo pospadalo do sasiada, wiec grzecznie zapytalam, czy moge wejsc i uprzatnac to co spadlo na ich strone, a troche tego bylo, no i sami wiecie stosunki dobrosasiedzkie sa bardzo wazne
No i grabie sobie za miedza a tu podjezdza siostra mojego meza i....... najpierw ja zatkalo, a potem uslyszalam taki oto teskt:

Ty, krecik (moj ogrodowy pseudonim artystyczny), Twoj ogrod jest za plotem, pamietasz? Czy moze juz Ci tak walnelo, ze pielisz wszystkim w okolicy

alinak 19:55, 18 lut 2012

z dyskusji wynika że wszystkie jesteśmy ogrodniczki z odzysku . ja to już za dobrze walniętą uchodzę w rodzinie , ale mnie to nie rusza . ważne jest dla mnie mieć swoje pasje i spełniać się nie tylko w kuchni i w rodzinie . mam ten komfort że nikt w domu nie ma do mnie pretensji że jestem duchem i ciałem 24 na dobę w ogrodzie.
milo by się gawędziło , ale miłe panie OSTATKI . spadam potańczyć w klubie . mam nadzieję że nie będę zbierać rozkierutanych na rehabilitacji kości po parkiecie . bawcie się dobrze pa
Pszczelarnia 19:59, 18 lut 2012

Była dyskusja, spóźniłam się. Pa.
agniecha973 20:01, 18 lut 2012

Tylko gospodyni poszła, goście zostali
bociek 20:02, 18 lut 2012

Baw sie dobrze PA
Milka 20:11, 18 lut 2012

tańcuj i za mnie, : super ostatków
Pszczelarnia 20:23, 18 lut 2012

Alino, Ty taką dużą sosnę będziesz przesadzać? I ja tak mam z tym zapisywaniem, gdzie co przesadzić na wiosnę. I tak po każdym sezonie. Ale do 3 razy sztuka, kiedyś się to skończy.