Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

alinak 22:48, 17 lut 2012

tak , to coś podobnie jak ja . kiedy się przeprowadziłam założyłam się z mamą że nie kupię ani jednej kopaczki i łopaty . miały być tylko thuje i trawa . żebyś ty widziała teraz mój arsenał . mama jak przyjeżdża to za każdym razem mi to wypomina
magnolia 22:53, 17 lut 2012

ja mam siostrę kosmetyczkę, śliczną jak z obrazka. I zawsze perfekcyjna. Jak była mała to nie cierpiała ogrodu. I tak do zeszłego sezonu kiedy kupili działkę i postawili dom. Teraz mieszka blisko i latem zdarzyło mi się zastać ją w południe w ogrodzie w piżamie- wyszła na moment o siódmej wypuścić psa, założyła rękawiczki i tak została przy wyrywaniu, podlewaniu, sadzeniu. Zresztą... być może czyta to właśnie, bo jesteśmy jej lekturą do kawy.
kaisog1 22:58, 17 lut 2012

....matko.... siostra kosmetyczka! Jak ja bym chciała miec siostre kosmetyczkę ...w ogóle siostrę...
alinak 23:01, 17 lut 2012

magnolia to takie zbyt proste żeby tylko to było do zrobienia co napisałaś. mam jeszcze taki kąt do przerobienia w przedogródku . pokażę skoro wywołałaś temat , ale miałam z tym poczekać aż się uporam z poprzednimi zadaniami

ta kosodrzewina do przesadzenia a tam chce dodać cyprysik groszkowy aurea i berberys . no i muszę spod świerka wysadzić RH. bo za bardzo się rozrósł . marzą mi się ( a właściwie już zamówiłam ) róże pnące puszczone na ogrodzenie - 2 egzemplarze i zastanawiam eis czy to się wszystko razem zgodzi co do kompozycji . muszę też wreszcie zrobić oświetlenie na zewnątrz ogrodzenia , bo sama widzisz jak te rury wyglądają .

alinak 23:05, 17 lut 2012

no no siostra - kosmetyczka . byłaby najbardziej wykorzystywana siostra na świecie . a w piżamie tez chodzę w lecie po ogrodzie z kawą ...... ale częściej to przesiaduję na tarasie przy książce i tu się często zapominam i tracę poczucie czasu . oczywiście to wszystko mam miejsce jak nie haruję w pracy
magnolia 23:21, 17 lut 2012

dasz radę, Ty dzielna kobieta jesteś. I energii masz duużo.
Cyprysik groszkoy Filifera Aurea? B. jest ładny.
magnolia 23:28, 17 lut 2012

a siostry już nie chce wykorzystywać co rusz, bo każda jej znajoma czy krewna wciąż ją pyta czy siostra może jej poprawić brwi , zrobić hennę, zanalizować bąbel etc. I to zwykle przy obiedzie niedzielnym. Ale sporo jej zawdzięczam. Np. pamiętam jak byłam super prrzygotowana do planowych cesarek - brwi, pomalowane paznokcie. Wosk miałam zrobiony nawet tam, gdzie nie mogłam zerknąć z racji wielgaśnego brzucha.
magnolia 23:32, 17 lut 2012

spadam, bo mam wory pod oczami.
Zajrzę jeszcze na pewno jak dopadnę komputer.
Pewnie napiszesz o przedogródku jeszcze, a to ciekawe bardzo.
Wieloszka 08:56, 18 lut 2012

alinak napisał(a)
tak , to coś podobnie jak ja . kiedy się przeprowadziłam założyłam się z mamą że nie kupię ani jednej kopaczki i łopaty . miały być tylko thuje i trawa . żebyś ty widziała teraz mój arsenał . mama jak przyjeżdża to za każdym razem mi to wypomina

Ja też się zarzekałam, że nigdy przenigdy w ziemi grzebać się nie będę......... i cała rodzina mi wypomina i śmieje się ze mnie jak w sezonie gnam z pracy żeby do zmierzchu zdążyć coś w ogrodzie zrobić, na sobotę z nikim się nie umawiam, bo to najbardziej pracowity dzień w tygodniu....... a znajomi ... pukają się w głowę, większość z nich ma jedną skrzynkę na balkonie
Alinko skąd Ty bierzesz tyle siły na poprawianie i tak już doskonałego ogrodu? Chyba Szefowa tak wszystkich pozytywnie nakręca . Będę podglądać Twoje pomysły .
agniecha973 11:25, 18 lut 2012

Z tą sobotą to mamy z mężem tak samo. Sobota to dzień święty dla domu i ogrodu, już wszyscy wiedzą i jak odwiedzają, to wiedzą, że załapią się tylko na robotę