Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Pszczelarnia 01:42, 24 lut 2012

alinak napisał(a)
dziewczyny czas spać wedle zasady że na przedwiośniu śpimy dłużej żeby potem spać w lecie krócej

Alina, jak się wyśpisz zajrzyj do mnie proszę. Czy nie pokićkałam rad koleżeńskich. Brakuje mi zdecydowania w ogrodzie. Tylko w ogrodzie.

I ten bilans wyrównawczy spania się zgodzi?
Martek 01:46, 24 lut 2012

alinak napisał(a)
forum poszło w odstawek wobec zadania jakie sobie wyznaczyłam . postanowiłam uszyć sobie firanki do kuchni. i łazienek , i trochę mi to zajęło. . a dzisiaj pierwszy dzień spędziłam trochę w ogrodzie ,
obcięłam czubek brzozie . jakby kto się zastanawiał jak to melduję że bujałam się na wierzchołku z fiskarsem na wysięgniku w jednej ręce i w kieszeni z lisim ogonem na wszelki wypadek , gdyby ten pierwszy nie dał rady . teraz leczę obolałe ręce i słucham ględzenia M, jaka to jestem nienormalna , że na niego nie zaczekałam z tą robotą . ........czy on nie rozumie co to znaczy czekać w nieskończoność ?

no już nie narzekam , lepiej pochwalę sie firankami . fotki słabe , bo telefonem robione

Żeby inni nie musieli szukać jak ja Miły widok dla oczu nawet i o tej porze .Spokój i elegancja, ład zero nudy ,tak w sam raz ...
Joku 14:43, 24 lut 2012

Mnie też się firanki bardzo podobają.
alinak 19:23, 24 lut 2012

Martek napisał(a)
Alinak nie myśl sobie ,że nie zauważyłam tego pięknego awataru

w ogóle tak nie pomyślała . ten avatar to tak według moich snów z dnia poprzedniego .....sama widzisz - kryzys , a mnie w pstrej głowie Wenecja siedzi .
Celina 21:30, 24 lut 2012

Witaj Alinko
Jak miło że wpadłaś do mnie
Wszystkie zaklęcia idą w siną dal,jak przybywa latek! Co kiedyś ważne, teraz staje się banałem, a to co kiedyś było zarzekaniem że nie...,że nigdy w życiu ...staje się solą...
Cudny ten Twój zielony świat , nad moim muszę popracować..Ale wiosna blisko
Uściski.
alinak 21:40, 24 lut 2012

witaj kochana . trzymaj tak dalej . pozytywne myślenie przenosi góry
alinak 22:17, 24 lut 2012

dziewczyny czy ma którąś rabarbar dłoniasty . mam problem . rósł na tymczasowym miejscu i jak go przesadziłam w docelowe to zmarniał , choć to teoretycznie tam miał swoje najlepsze warunki . macie jakieś doświadczenia

Milka 11:26, 25 lut 2012

ja nie mam, ale ten jadalny lubię nie wiem czy pisałam, fajny avatarek
Celina 18:55, 25 lut 2012

Witaj Alinko
Właśnie zerknęłam na Twoje pierwsze zdjęcie.Muszę zapytać,co robisz że masz taki ładny trawnik?Mój to porażka.Wcale nie dlatego że nic koło niego nie robię .Wręcz odwrotnie. Nawożę,podlewam.
Może dlatego że obok rośnie orzech włoski? A na drugim kawałku to się chyba poddam bo sąsiaduję z łąką pełną mleczów.Syzyfowa robota..

alinak 22:44, 25 lut 2012

Celinko- no nie do końca taki piękny . fotki upiększają . ale bywa chwila że jestem z niego zadowolona .

na wiosnę aeracja maszyną -zbiera siano . potem dosiewka ( nie zawsze , ale co dwa lata ) i raz do roku na wiosnę azofoska . potem jak przyjdzie lato to już mi się nie chce nawozić . w ogóle też nie podlewam . mój ogród -niestety nie należy do wzorcowo prowadzonych . bardziej to naturze zostawiam . w zasadzie trawnik można powiedzieć odłogiem leży od wiosennych pielęgnacji . może ktoś mnie zrozumie ...nie lubię się za bardzo pieścić z tym trawniczkiem . koszę też co 1,5 tygodnia na wiosnę a późnym latem to nawet co 2 tygodnie . to tyle . mam nadzieję że cię rozczarowałam i ty będziesz się bardziej starać ... .