Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

malgocha1960 09:22, 17 kwi 2012

Alinko,dobrze,że chociaz wspomnienia ci zostały po trytomach,ja 2 lata z rzędu je sadziłam i giną u mnie,nawet nie wyjdą.W ubiegłym roku dostałam kawałek hotuni od Bożenki i też jej nie widzę.
AniaDS 14:07, 17 kwi 2012

U mnie trytoma wygląda jakby zgniła
magnolia 12:55, 24 kwi 2012

Hej
Czy Twoje tojeść orszelinowata jeszcze śpi?
Martwię się o moją, bo nie daje znaku życia.
Bardzo bym nie chciała żeby przemarzła.
Jakoś w tym sezonie mam wyjątkwo dużo rozczarowań- przemarzły mi hiacynty, czosnki ozdobne,nie zawkitły krokusy, tylko trawki z nich wyszły, bardzo wymroziło Carex morrovi, wciąż nie wylazły czosnki niedźwiedzie.....ech.
magnolia 12:56, 24 kwi 2012

ale przytulia będzie kwitła- śliczna jest
Pszczelarnia 15:35, 24 kwi 2012

alinak napisał(a)
Aniu ja to nie z tych co potrzebują słodzenia . jaki jest KOŃ każdy widzi

Koń dobry, rasowy. Miło popatrzeć. A straty, one zawsze jakieś są. Choć trytom szkoda.
alinak 23:05, 24 kwi 2012

Magnolia u mnie tez tojeśći śpią , ale ja ciekawska jestem i odgrzebałam ziemię . no i autorytatywnie stwierdzam- żyją .tylko ta wiosna dość zimna a one lubią ciepełko ,
za to martwią mnie nie które trawy . o tej porze już miały małe kiełki a tu cisza. ale jestem cierpliwa .

róże wszystkie przycięłam do zera i .....wszystkie pięknie odbiły . a bonica to już popełniła mistrzostwo i odbiła od korzenia . pęd cały usechł .
krokusy u mnie kwitnęły jak szalone , cebulice , tulipany też . budleja jest podejrzana , ale ona też późno zaczyna .

Sebek 23:31, 24 kwi 2012

Piękne te tulipany
finka 23:38, 24 kwi 2012

superowe tulipany

Alinko wszystko poszło, jutro napiszę na pw co i jak
magnolia 08:12, 25 kwi 2012

Dzięki, dodałaś mi otuchy.
U mnie miskanty też nie puszczają, molinia puszcza , proso jeszcze nie, ale odgrzebałam i ma pąki u podstawy korzenia. Rozplenicy nawet nie oglądam, zwykle u mnie zaczyna na przełomie maja i czerwca
eliza3 22:01, 27 kwi 2012

Alinko, bardzo mi się podoba Twój ogród. Piękne nasadzenia. Podobają mi się połączenia zimozielonych z bylinami, które uwielbiam, bo wnoszą kolor do ogrodu. Zaglądałam tu wcześniej, ale tak po cichutku chodziłam miedzy rabatami i oczywiście wzdychałam i troszku zazdraszczałam Pozdrawiam i dziękuję za rady dotyczące kompostowania.