Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Milka 13:13, 11 maj 2012

alinak napisał(a)
witam dziewczyny i pozdrawiam . dokonałam dzisiaj podsumowania strat zimowych . teraz już jasne jak słońce że oprócz trytom straciłam bezpowrotnie
- 3 budleje
-2 kępy rozplenicy japońskiej
- wiąza górskiego pendulę- wielkie drzewo dające nam cień
- mahonię
- 1 powojnika
- klon shirasawy
- perukowiec podolski golden spirit
- piękna odmiana wierzby o płaskich gałązkach
- 5 wrzośców
- 4 wrzosy

aukuba odbija i znowu będę chuchać i dmuchać na maleństwo.
a z trytom odbija żółta w przedogródku . nie patrze na te listę , bo płakać się chce zwłaszcza szkoda mi wiąza , bo naprawdę nas cieszył

Soro strat, strasznie szkoda; na pocieszenie dodam, że u mnie też! 2 m3 magnolie, budleja skretnolistna i trytomy
abiko 13:15, 11 maj 2012

Soro strat, strasznie szkoda; na pocieszenie dodam, że u mnie też! 2 m3 magnolie, budleja skretnolistna i trytomy

Z tymi budlejami to chyba w tym roku tak było, mi też padła..
agniecha973 13:19, 11 maj 2012

Kurcze, dziewczyny, ja nie umiem tak przeboleć takich strat u siebie. Co robić? U mnie ta wierzba o płaskich gałązkach też nie dawała żadnego znaku, ale widzę, że puszcza coś z korzenia. Zobaczymy co to wyrośnie. Ona była własnej produkcji, więc powinno być to samo co u góry.
eliza3 19:58, 11 maj 2012

A jak tam wasze ketmie? Moja chyba padła, bo patrzu, patrzu i nic nie widzu, ani jednego pączka
Sebek 20:49, 11 maj 2012

No długa ta lista - stanowczo za długa - w ogóle jej nie powinno być... U mnie wymarzła prawie w całości pęcherznica diabolo, róża i 7 szmaragdów, ale one były od początku spisane na stratę...No szkoda Ale będziesz miała miejsce na inne nasadzenia
alinak 23:26, 11 maj 2012

oj widzę że pogrom nie tylko u mnie . byłam dzisiaj u koleżanki też zapalonej ogrodniczki .ma ogród 0,5 ha. tam dopiero pogrom . oprowadzała mnie ze łzami w oczach . okazy rzadkich drzew 7-8 letnich pomarzły na amen .
jednak melduje że róża zakupione u Ćwika i Choduna pięknie przetrwały i u mniej i u mnie . tzn lekko pomarzły , ale tak świetnie się regenerują że suwenir of baden-baden ma już pąki .
Celina 22:32, 12 maj 2012

Witaj Alinko.
nadgoniłam zaleglości
Wszyscy opłakujemy straty po zimie.
Straciłam ok, jak wczoraj policzyłam;bo jeszcze ciągle czekałam ,ze odbiją ok 16 róż, jedna pnąca podmarzła ,zostało 3 pędy. No ale co poradzisz,na to raczej mądrych nie ma

Świetniutka obwódka bukszpanowa z patyczków. Bedzie ładnie z różanką.Niech już przewalą sie ogrodnicy i Zośka,to odetchniemy z ulgą!Pozdrawiam

AniaDS 13:03, 13 maj 2012

Alinko, lista długa .
Wygląda na to, że moje trytomy też poszły do nieba a liczyłam na to, że choć jedna przetrwała.
Teraz i po tamtej nie ma śladu.
Budleje na szczęście żyją, już ruszyły, ale bardzo marnie wygląda kiścień, chyba go będę musiała ostro przyciąć.

alinak 23:36, 18 maj 2012

praca w ogrodzie kompletnie koliduje z pogaduszkami na ogrodowisku . jednak nie odmówiłam sobie przyjemności przedstawienia wam naszego pupila , który kompletnie nie przejmuje się naszą obecnością . uwił gniazdo w thuji na wysokości 1,5 i chyba zapomniał że 5 kotów sąsiadów przychodzi do naszego ogrodu .

Sebek 23:39, 18 maj 2012

Fajny gość - ale nie wiem czy powinnaś pokazywać go publicznie, przecież koty ogarnęły cały internet - co ja paczę itp. to się dowiedzą ... I papa ptaśku...

A tak na poważnie - jak tam po przymrozku?