Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

alinak 21:28, 04 lis 2012

kiedy sobie myślę o pracach , które w tym roku w ogrodzie poczyniłam , jestem bardzo zadowolona .
Czyli staje się coraz bardziej systematyczna i profesjonalnie podchodzę do tematu ogrodu .
wszystko to zasługa ogrodowiska . dużo się zmieniło od wiosny , ale zapomniałam o ważnym przedsięwzięciu - budowie naturalnego bagna , które osusza działkę i zbiera wodę w kąciku działki . działa to w sposób zupełnie naturalny, bowiem działka ma dość znaczny spad . mokradełka zlikwidowały się znacznie a bajorko jest nawet dość urokliwe i

Urszulla 21:34, 04 lis 2012

A do bagienka to Ci wklejam to co mam zapamiętane, na pewno czytałaś!
trawy na wilgotne stanowisko, przedostatni post
https://www.ogrodowisko.pl/watek/105-kompozycje-z-trawami-w-roli-glownej?page=3
Ozz 23:39, 04 lis 2012

Bajorko fajowe, można by nawet powiększyć
monteverde 00:58, 05 lis 2012

Jeszcze tam funkie kwitną?
kasik778 17:32, 05 lis 2012

ja bym nawet bajorko powiększyła może jakieś kamyki dookoła możesz z tego zrobić niezły atut, pozdrawiam
eliza3 17:40, 05 lis 2012

Masz rację, że Ogrodowisko ma na nas duży wpływ, ja też wiele się uczę i ciągle staram się coś poprawić... u ciebie tak pięknie...
Syla 18:26, 05 lis 2012

Pozdrawiam Alinko cieszę się wraz z Tobą ja również dzięki ogrodowisku robię to co robię
Pszczelarnia 19:07, 05 lis 2012

alinak napisał(a)
kiedy sobie myślę o pracach , które w tym roku w ogrodzie poczyniłam, jestem bardzo zadowolona.
Czyli staję się coraz bardziej systematyczna i profesjonalnie podchodzę do tematu ogrodu.
Wszystko to zasługa Ogrodowiska.

Trafne odnoszę też do siebie. I ja widzę postęp u mnie. Moim sukcesem jest umiejętność rozstawania się z roślinami, do których nie mam przekonania.

A u Ciebie wszystko już zagospodarowane - mnie jeszcze odłogów masa.
alinak 20:22, 05 lis 2012

witam dziewczyny . jednak wszystkie coś temu portalowi zawdzięczamy . aha nie napisałam wam że zaoszczędziłam w tym roku realne pieniądze , bo mało już kupuje prasy ogrodniczej . w końcu wszystko co chce wiedzieć mam tu za free. przekonałam się o tym dzisiaj . kupiłam " Mój piękny ogród " i "Magnolię " i stwierdziłam ze nic tam nie ma czego bym się już w necie nie dowiedziała .
alinak 20:37, 05 lis 2012

KASIU ---------- bajorka nie powiększę , bo wtedy będzie nie bezpieczne , a ja mam dużo odwiedzających mnie młodych koleżanek - mamusie z małymi dziećmi . chce żeby można spokojnie wypić kawkę a nie biegać za dziećmi żeby się nie utopiły . teraz najwyżej się ukąpią ...... chociaż teraz jest wypełnione aż po brzegi .
Kamyki , nooooo nie wiem - chyba nie , raczej myślę o uprawie żurawiny, bo teren idealny. dookoła są irysy stawary , masa funkii. cała masa języczek - 3 gatunki . wiązówka różowa , trawa miskant " Forner Osten ". małe turzyce , wilczomlecz migdałolistny , irysy syberyjskie , trawa bardzo ekspansywna .....jakiś rogacz czy cóś ...nie pamiętam .i jesienne astry
a w bagienku rośnie strzałka , małe pałki , jakaś wodna roślinka.....no widzę , że znowu zaniedbałam się w zapisywaniu nazw w kajeciku

SYLA , ELIZA --- dziękuje za odwiedziny i pozdrawiam

OZZ---- a wiesz że sama uznałam że bajorko i mnie się wydaje dość magicznym miejscem . tyle mam miejsc do siedzenia a tam siadam na trawie najchętniej

URSZULKO --- trawy tam już posadzone , tylko słabo się zabierają te od Mariusza , straszne bidule ....a tak go na początku chwaliłam ...teraz już nie . przysłał mi najmniejsze trawy jakie kiedykolwiek kupiłam

EWKA --- ja też już teraz nie kolekcjonuję roslin , za dużo nerwów mnie kosztuje potem przenoszenie z miejsca na miejsce