Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

alinak 20:08, 29 paź 2012

Aniu - bardzo mi miło że inspirujesz się moim ogrodem, ale to chyba normalne . żebyś ty wiedziała ile ja pomysłów zaczerpnęłam z waszych ogrodów .

Ozz- tak to owies wiecznie zielony . aktualnie już te kępy o 3/4 mniejsze , bo poszły do rozmnażania ,

Bożenko- trawy zachwycają mnie już niezmiennie od 5 lat ,nawet swego czasu powstała dla nich specjalna rabata , potem przez moje zbieractwo zamieniła się w angielską , teraz ze zbieractwem koniec. choć ten rok pracowałam nad sobą , to i tak pojawiło się masę nowych roślin w ogrodzie

Ulka - jesienne kolory są bajeczne i magiczne

Irenka - ciekawam pomysłu z czosnkami . będę podglądać . a co potem na lato zamiast czosnku ?
Kasik - każdy ogród podziwiam , bo nie tylko kompozycjami się można zachwycać , ale i roślinami
Bogdzia 20:12, 29 paź 2012

Zachwyciłam się złotym klonem , czosnkami i ,,jeżami" . Pozdrawiam Alinko.
alinak 21:18, 29 paź 2012

często w wątkach widzę fotki porównawcze z przed i po realizacji waszych projektów . i ja postanowiłam zrobić porównanie

najpierw skarpa - to ona mnie zaprowadziła do internetu - zaczęła szukać pomocy jak ją zmienić żeby nie kosić i tak wsiąkłam w forum

SKARPA - koszenie było koszmarem

OCZKO Z KASKADĄ - mroził mi ten widok krew . potrzebowałam buszu na cito

brakowało miejsca żeby osiąść i pomyśleć

i przedłużenie górki z kaskadą - to była konieczność żeby zniwelować widok okrągłej górki

ANGIELKA - pierwotnie miały być tylko trawy

miejsce gdzie śnieg spadający z dachu niszczył wszystko

i rabaty w koło działki zapełniły trochę tę przestrzeń , stworzyły pożądaną intymność

monitka 21:33, 29 paź 2012

Alinko piekne metamorfozy
Na przedostatnim zdjęciu ten ogromny krzew to wejgela? Niesamowicie wygląda!
ka1sia 21:35, 29 paź 2012

Świetne są takie zdjęcia, a jakie motywujące Pozdrawiam, Kasia
EPODLAS 22:13, 29 paź 2012

Alino, twój ogród już dojrzały i piękny. Kompozycje roślin przemyślane, rośliny dorodne. Urocza ławeczka do posiedzenia, duże drzewa dają cień w upały, jednym słowem raj.
Mala_Mi 22:58, 29 paź 2012

Alinko... masz cudownie.. zmiany tylko na lepsze.... Podoba mi się taki busz A te koszenie skarpy.. masakra..... no i teraz dużo ładniej Ale latem pocięłąs co siedało na skarpie.. czy to foto już po tym maskarycznym cięciu???
Zasypało Cię chyba na maska..... moje towarzystwo pojechało do roboty.. i nic nie zrobili.. koczują w Hotelu.... wiec wiem co sie u Was działo.. u nas sypało, ale tak zimowo
Urszulla 23:17, 29 paź 2012

Fajne te porównania, no może lata by się do tego jeszcze przydały.
Nazwałabym Twój ogród "ciekawym, zmiennym,zachwycającym,pełnym barw...... w którym ani przez chwilę nie jest nudno......".
Zaciekawił mnie jeszcze u Ciebie temat naturalnego oczka wodnego na końcu działki.....powinnaś go rozwinąć
kasik778 18:09, 30 paź 2012

Alinko fajnie, ze pokazałaś metamorfozy, to zawsze uwielbiam oglądać u innych, jest coś magicznego w tym jak można zmienić kawałek ziemi...

czy to oczko z kaskadą jest wykonane ręcznie czy gotowe, ostatnio dużo rozmyślam nad rozmaitymi formami z wodą
Milka 18:14, 30 paź 2012

Alinko, po czosnku zakwitną szałwie

a metamorfozy bajeczne! no ale jak patrzę na twój avatarek, to widzę dziewczynę, co ma powera i nie może być inaczej