Alinko a ja mam pytanie bo wiem że masz miodunkę - przekwitła - czy ja teraz powinnam ściąć ją? jeśli tak to jak? Nisko? wysoko, wszystko? jakoś tak patrzę na nią i nie wiem...
Fotergilla to piękny, krzew, chociaż jej nie mam, zjawiskowa jest jesienią, kiedy się przebarwia, ale wiosną też ładna. Krzywizn nie zauważyłam, za to zobaczyłam piękny, metalowy obelisk
ANIA -------..no z ta miodunką to rzeczywiście jazda ...ja to charat ręką ...nie bawię się w ścinanie ...ale zrób to teraz , bo jak wyjdą liście to dłuższa zabawa ,trzeba obcinać pojedynczo żeby listków nie obciacha,ć .. ja tez nie czekam do końca kwitnienia , jakoś te kwiatki do mnie nie przemawiają ..a jak teraz zetniesz to szybciej liście wyjdą .ścinaj średnio - nisko , bo tam od dołu już będą młode listki , uszkodziłabyś ....
KLAMANDYNA ----- no krzywo posadzona wiśnia .......przecież widać jak byk ...
AGNIESZKA ---- obelisk sobie do pięknej róży zrobiłam w tamtym roku ...mam dwa ale ten drugi
z New dawn ...i tak mnie wkurza ta róża że chyba ją wyrzucę ..śmieci tylko a kwiaty tak krótko kwitną że szok ...są piękne ale baaardzo nietrwałe , za to Alba z tego obelisku kwitnie długo i dwa razy .....
No i bardzo Ci dziękuję.. dzisiaj poszukiwałam wśród pozostałości kwiatowych jakichś liści większych ale nic nie znalazłam tak od dołu na razie więc nie wiedzialam zupełnie co mam robić... Jutro zetnę w takim razie. To ona podobna w tym do brunery - tylko brunerze już idą liście od spodu.
to jest wszystko jedno czy piasek ,żwir czy keramzyt ...a ty tam masz jako donicę z dnem czy tylko ziemia ? to ważne bo jak z dnem to musisz bardzo oszczędnie róże podlewać bo lawenda uwielbia suszę ...nie znosi zalewania .u mnie najlepiej rośnie w kamieniach bez grama ziemi
Tam jest ziemia sama bez dna. Ale moja działka jest dość gliniasta, więc chyba kupię im ten keramzyt bo u mnie susza to tylko wtedy jak 2 miesiące nie pada.