Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

22:05, 29 kwi 2014
Alinko a keramzyt dawać po nią??? Bo tak mi Izka radziła.
alinak 22:09, 29 kwi 2014

robienie fotek jest bardzo przydatne , widać na nich błędy jak na dłoni ....

krzywo posadzona wiśnia amanogawa ...nowy nabytek ..

kwitnie Fotergilla major ..czy ktoś ją ma ...i czy komuś ona też tak powoli rośnie ?

22:11, 29 kwi 2014
Krzywo?? Pięknie rośnie, ja tam krzywizny nie widzę.
anna_g 22:12, 29 kwi 2014

Alinko a ja mam pytanie bo wiem że masz miodunkę - przekwitła - czy ja teraz powinnam ściąć ją? jeśli tak to jak? Nisko? wysoko, wszystko? jakoś tak patrzę na nią i nie wiem...
AgnieszkaW 22:22, 29 kwi 2014

Fotergilla to piękny, krzew, chociaż jej nie mam, zjawiskowa jest jesienią, kiedy się przebarwia, ale wiosną też ładna. Krzywizn nie zauważyłam, za to zobaczyłam piękny, metalowy obelisk
alinak 22:30, 29 kwi 2014

ANIA -------..no z ta miodunką to rzeczywiście jazda ...ja to charat ręką ...nie bawię się w ścinanie ...ale zrób to teraz , bo jak wyjdą liście to dłuższa zabawa ,trzeba obcinać pojedynczo żeby listków nie obciacha,ć .. ja tez nie czekam do końca kwitnienia , jakoś te kwiatki do mnie nie przemawiają ..a jak teraz zetniesz to szybciej liście wyjdą .ścinaj średnio - nisko , bo tam od dołu już będą młode listki , uszkodziłabyś ....

KLAMANDYNA ----- no krzywo posadzona wiśnia .......przecież widać jak byk ...

AGNIESZKA ---- obelisk sobie do pięknej róży zrobiłam w tamtym roku ...mam dwa ale ten drugi
z New dawn ...i tak mnie wkurza ta róża że chyba ją wyrzucę ..śmieci tylko a kwiaty tak krótko kwitną że szok ...są piękne ale baaardzo nietrwałe , za to Alba z tego obelisku kwitnie długo i dwa razy .....

anna_g 22:38, 29 kwi 2014

alinak napisał(a)
ANIA -------..no z ta miodunką to rzeczywiście jazda ...ja to charat ręką ...nie bawię się w ścinanie ...ale zrób to teraz , bo jak wyjdą liście to dłuższa zabawa ,trzeba obcinać pojedynczo żeby listków nie obciacha,ć .. ja tez nie czekam do końca kwitnienia , jakoś te kwiatki do mnie nie przemawiają ..a jak teraz zetniesz to szybciej liście wyjdą .ścinaj średnio - nisko , bo tam od dołu już będą młode listki , uszkodziłabyś ....

No i bardzo Ci dziękuję.. dzisiaj poszukiwałam wśród pozostałości kwiatowych jakichś liści większych ale nic nie znalazłam tak od dołu na razie więc nie wiedzialam zupełnie co mam robić... Jutro zetnę w takim razie. To ona podobna w tym do brunery - tylko brunerze już idą liście od spodu.
alinak 22:41, 29 kwi 2014

tak tak ..coś własnie tak jak brunera ..trzeba to na wyczucie robić ....ale kwiaty brunery to ja zaś baardzo lubię ..one jak niezapominajki
alinak 22:50, 29 kwi 2014

Kalamandyna napisał(a)
Alinko a keramzyt dawać po nią??? Bo tak mi Izka radziła.

to jest wszystko jedno czy piasek ,żwir czy keramzyt ...a ty tam masz jako donicę z dnem czy tylko ziemia ? to ważne bo jak z dnem to musisz bardzo oszczędnie róże podlewać bo lawenda uwielbia suszę ...nie znosi zalewania .u mnie najlepiej rośnie w kamieniach bez grama ziemi
06:26, 30 kwi 2014
alinak napisał(a)

to jest wszystko jedno czy piasek ,żwir czy keramzyt ...a ty tam masz jako donicę z dnem czy tylko ziemia ? to ważne bo jak z dnem to musisz bardzo oszczędnie róże podlewać bo lawenda uwielbia suszę ...nie znosi zalewania .u mnie najlepiej rośnie w kamieniach bez grama ziemi

Tam jest ziemia sama bez dna. Ale moja działka jest dość gliniasta, więc chyba kupię im ten keramzyt bo u mnie susza to tylko wtedy jak 2 miesiące nie pada.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies