Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

waldek727 07:59, 20 sie 2014

kosolka napisała:
To moje zakupy wczorajsze Uwierzycie że kupiłam tylko wrzosy i 3 przetaczniki???

Ja Olu zaczynam wierzyć, że kosolka staje się pomału prawdziwą ogrodniczką i zakupy robi z głową, a nie kieruje się emocjami.
Miłego, słonecznego dzionka.
pasjonatkaam... 07:59, 20 sie 2014

kosolka napisał(a)

Witaj Waldku! Nie oglądałam wczesniej tej realizacji. Dziękuję! Przejrzałam wczoraj z moim M. Pierwsze co przychodzi mi do głowy jak widzę takie realizacje, takie kompleksowe zakładanie ogrodu, z tak dużymi roślinami, to JAKI TO KOSMICZNY KOSZT!!! Wiem że nie to miałeś na mysli, ale to pierwsze co się nasuwa na mysl . W każdym razie etapy przestudiowane.

dokładnie tak samo pomyślałam,kupa kasy! Owszem jak najbardziej się zgadzam,że kolejność,etapy ..tylko my jestesmy kobietami ("nie wiem czego chcę ale chcę natychmiast")) mamy swoją logikę,której mężczyźni nie rozumieją...czemu się rzecz jasna nie dziwię hahahhPozdrówka!
kosolka 08:07, 20 sie 2014

waldek727 napisał(a)

Ja Olu zaczynam wierzyć, że kosolka staje się pomału prawdziwą ogrodniczką i zakupy robi z głową, a nie kieruje się emocjami.
Miłego, słonecznego dzionka.

Wiesz, że też mi to przyszło do głowy
Pozdrawiam również!
kosolka 08:08, 20 sie 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)

tylko my jestesmy kobietami ("nie wiem czego chcę ale chcę natychmiast")) mamy swoją logikę,której mężczyźni nie rozumieją...czemu się rzecz jasna nie dziwię hahahhPozdrówka!

Fakt
Pozdrawiam Ewka!!
Zuzula 08:31, 20 sie 2014

Fajne wrzosiki, dziś też chciałabym kupić chociaż kilka. W drodze do domu widzę takie piękne w lesie, że aż korci zatrzymać się i złamać leśne prawo.

Ooo, i o przetacznikach mi przypomniałaś.
kosolka 08:37, 20 sie 2014

Korciło mnie, ale się wahałam i nie wzięłam - żeby kupić stipę i rozplenice jeszcze. Tylko nie wiem czy to ma w tej chwili sens. Stipę chyba na wiosnę dopiero kupię, jak juz jakieś nasadzenia będę miała na rabacie i będe wiedziała co i jak.
I tak patrzyłam na rozchodniki kątem oka Ale nie zaczarowały mnie. Jeszcze.
agatanowa 08:40, 20 sie 2014

Przetaczniki są przepiekne, te niebieskie naprawdę są niebieskie. A kojarzysz nazwę odmianową, czy przetacznik był po prostu "przetacznikiem"?
Co do realizacji całościowej ogrodu, to my zakąłdalismy tylko nawodnienie i trawnik na maleńkim poletku (bez żadnej architektury ogrodowej, murków, płotków, udziwnień), z wyprowadzeniem paru kabli pod (oświetlenie czy ciurkadło w przyszłości)a i tak koszty były naprawdę znaczące i to bez roślin, a co dopiero Ola u Ciebie. Ogród to bardzo kosztowna impreza.

Na marginesie, ciekawa jestem, ile Robaczek ma krzaków róż...
kosolka 08:41, 20 sie 2014

Aha, no i jechałam wczoraj przeciez z mysla o cisach. Niestety nic nie było. Mam jeszcze jedna szkółkę, pojadę w piątek z M. Być może kupimy cyprysika nutkajskiego od razu (na zimozieloną) i gdyby mieli - to buka fountaine..
Zastanawiam się też, jakie cisy dac na tą różaną. Z tyłu jakieś wyższe,i dość smukłe, ale chciałabym zeby one docelowo miały ok 2m. Więc będe przycinać póxniej. Jakie wybrac?
kosolka 08:42, 20 sie 2014

agatanowa napisał(a)

Na marginesie, ciekawa jestem, ile Robaczek ma krzaków róż...

Ok.350
Zuzula 08:45, 20 sie 2014

Nutkajskim pomału mnie zarażasz. Podoba mi się jaki nie wiem co. Muszę poczytać, czy lubi słonko.

Przetaczniki długo kwitną, prawda?