Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

LewOgrodowy 23:28, 24 mar 2015

Ale przyjemnie u Ciebie, aż się chce na boso połazić po tej trawie. Sorki za niedyskretne pytanie - to wieś czy miasto?
waldek727 03:07, 25 mar 2015

kosolka napisał(a)

Pewnie pisałam ale kiedy i gdzie to było...
Dwa razy Montana, raz Jenny Caddick i raz Princess Diana. Ostatni już posadzony.
Olu.
Sadząc powojniki powinnaś wykopać głębszy dół i na spód wsypać ok10 cm grubego żwiru lub jakiegoś tłucznia. Drenaż obsypać ziemią zmieszaną z obornikiem i dopiero na tak przygotowanej warstwie rozkładać korzenie. Kup sobie w aptece 100mg nadmanganianu potasu (ważne).
beata_kulesza 07:53, 25 mar 2015

Olka znów zaszalałaś ale powojnki rzeczywiście piękne napisz mi skąd je zamawiałaś no i te trawki i róże też skąd brałaś
pasjonatkaam... 08:22, 25 mar 2015

Kształt rabaty i zakupy udane! Pozdrawiam
kosolka 08:31, 25 mar 2015

LewOgrodowy napisał(a)
Ale przyjemnie u Ciebie, aż się chce na boso połazić po tej trawie. Sorki za niedyskretne pytanie - to wieś czy miasto?

Monia, trawa to tu na zdjęciach nie wygląda akurat najdorodniej - musimy się za nią zabrać. W sobotę planujemy wertykulację, grabienie i potem nawożenie. Mam nadzieje ze bedzie taka jak w ubiegłym roku po zabiegach!
Mieszkamy na wsi, 10 km od miasta

kosolka 08:33, 25 mar 2015

waldek727 napisał(a)
Olu.
Sadząc powojniki powinnaś wykopać głębszy dół i na spód wsypać ok10 cm grubego żwiru lub jakiegoś tłucznia. Drenaż obsypać ziemią zmieszaną z obornikiem i dopiero na tak przygotowanej warstwie rozkładać korzenie. Kup sobie w aptece 100mg nadmanganianu potasu (ważne).

Waldku, nie miałam grubego żwiru, więc gdy tego wczorajszego sadziłam wsypałam na dół drobniejszy żwirek, potem obornik i obsypałam dobrą ziemią.. Obsypałam korą. O nadmanganianie czytałam, ale nie moge teraz wygrzebać w pamięci - podlewa się nim tak? Napisz koniecznie.
kosolka 08:33, 25 mar 2015

beata_kulesza napisał(a)
Olka znów zaszalałaś ale powojnki rzeczywiście piękne napisz mi skąd je zamawiałaś no i te trawki i róże też skąd brałaś

Napisałam Ci
kosolka 08:34, 25 mar 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Kształt rabaty i zakupy udane! Pozdrawiam

Oj, mam nadzieję że przez jakiś czas nie będę juz poprawiać Pozdrawiam słonecznie!
pasjonatkaam... 08:40, 25 mar 2015

kosolka napisał(a)

Oj, mam nadzieję że przez jakiś czas nie będę juz poprawiać Pozdrawiam słoniecznie!

juz Ty coś wymyślisz
Viola 08:53, 25 mar 2015

kosolka napisał(a)

Waldku, nie miałam grubego żwiru, więc gdy tego wczorajszego sadziłam wsypałam na dół drobniejszy żwirek, potem obornik i obsypałam dobrą ziemią.. Obsypałam korą. O nadmanganianie czytałam, ale nie moge teraz wygrzebać w pamięci - podlewa się nim tak? Napisz koniecznie.

No właśnie, co z tym nadmanganianem, to taki fioletowy proszek ????? płukanki do włosów kiedyś z tego robiłam (ha, ha jak młoda i gooopia byłam) Teraz już tylko gooopia