Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 18:33, 24 mar 2015

Tak wyglądała rabata cienista na początku

kosolka 18:35, 24 mar 2015

Tak rok później po przeróbce

No a teraz - kolejny sezon i kolejna zmiana
kosolka 18:36, 24 mar 2015

Kasya napisał(a)
Powojniki....mmm...śliczne, tez muszę kupić
W zeszłym roku kupiłam jakieś nędzne i 2 chyba nie bedą Juz rosły
W tym tyg piowinnam dostać 4 przesyłki z roslinkami

Ja aż się boję jak te przesyłki przychodzą, że w końcu dostanę embargo!!!
kosolka 18:41, 24 mar 2015

Viola napisał(a)
Olu, cudowne powojniki, pisałaś jakie to odmiany? Ja M. wysłałam do wędkarskiego po dżdżownice, ale on powiedział, żebym sama poszła, to sprzedawca mi wybierze najładniejsze, same różowe. To taki dowcip chyba miał być, ale suchar wyszedł

Pewnie pisałam ale kiedy i gdzie to było...
Dwa razy Montana, raz Jenny Caddick i raz Princess Diana. Ostatni już posadzony. Podsadziłam nim róże które rosną przy tarasie na pergoli. Montana ma być wielki, pójdzie do obsadzenia blaszaka gospodarczego razem z bluszczem i winobluszczem, a Jenny na pergolę której jeszcze nie ma - z Giardiną.

Oj tam suchar Wiesz jak to jest z chłopami. Najpewniej wybrałby Ci te najdorodniejsze ALe z drugiej strony - skoro na wagę, to lepiej więcej mniejszych To niech M. jednak pójdzie

Piszę Ci wiadomość.
rozark 19:50, 24 mar 2015

ten wiatr to przyszedł do nas
znaczy się jest nadzieja że jutro będzie bez wiatru

powojniki cudne
Viola 21:05, 24 mar 2015

kosolka napisał(a)

Pewnie pisałam ale kiedy i gdzie to było...
Dwa razy Montana, raz Jenny Caddick i raz Princess Diana. Ostatni już posadzony. Podsadziłam nim róże które rosną przy tarasie na pergoli. Montana ma być wielki, pójdzie do obsadzenia blaszaka gospodarczego razem z bluszczem i winobluszczem, a Jenny na pergolę której jeszcze nie ma - z Giardiną.

Oj tam suchar Wiesz jak to jest z chłopami. Najpewniej wybrałby Ci te najdorodniejsze ALe z drugiej strony - skoro na wagę, to lepiej więcej mniejszych To niech M. jednak pójdzie

Piszę Ci wiadomość.

Ola, sprawdziłam w necie te Twoje powojniki, cudniaste są A ja juz miałam zamknąć listę zakupową na ten rok, a tu nic z tego, chociaz jednego powojnika muszę kupić. Mam wprawdzie jeden jakis zdobyczny, ale nie kwitł w zeszłym roku, chyba za małe korzonki jeszcze miał i słabo się przyjął. Może w tym roku ruszy
A po robaki to ja zawsze chodziłam jak jeszcze M. wędkował. Chyba uważał, że ładniejsze wybiorę. A może to jakiś wędkarski przesąd?, żeby żonę po robaki wysyłać
Sabina76 21:36, 24 mar 2015

Olu - piękne zakupy powojnikowe

Viola - jak ja się uśmiałam z tych różowych robali Oj,nasi panowie to jednak potrafią
kitek81 21:50, 24 mar 2015

ale się rozszalałaś zakupowo-ale nie dziwię się, powojniki cudne wybrałaś!
to robotnice-dżdżownice już pracują
Iwk4 22:40, 24 mar 2015

kosolka napisał(a)

Ja aż się boję jak te przesyłki przychodzą, że w końcu dostanę embargo!!!

Ola, ja już mam. Po zapłaceniu za materiały budowlane na długo Ale wiesz, ile lat czekałam na porządki na "podwórku " ?
Ciągle słyszałam, ze podwórko musi być i wjazd duży i miejsce na opał. A jak trafiłam na Ogrodowisko, przekonałam się, ze tak być nie musi
Zazdroszczę ci tych zakupów piękne
Iwk4 22:45, 24 mar 2015

kosolka napisał(a)

...Najpewniej wybrałby Ci te najdorodniejsze ALe z drugiej strony - skoro na wagę, to lepiej więcej mniejszych To niech M. jednak pójdzie

Ha, ha, dobre
A dlaczego M chciał wypasione i różowe? Jak najedzone, to w kompoście już nie chciałoby im się pracować