Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kitek81 22:17, 25 mar 2015

zakupy jak zawsze super!
gorsze tylko te żuczki, ale nie wiem, czy groźne!
laurowisnia 10:37, 26 mar 2015

kosolka napisał(a)

Oj, mam nadzieję że przez jakiś czas nie będę juz poprawiać Pozdrawiam słonecznie!

Aby nie było za łatwo - może byś ten uskok wyprostowała? Tak mi się nasunęło.
Nad cisami myśl, one powoli rosną. Co Ci w nich nie pasuje, dają takie ładne tło, i ta ich głęboka zieleń plus ta ich praktyczność jeśli chodzi o cięcie.
kosolka 11:10, 26 mar 2015

Agatko, jeżeli mówisz o tym przy pergoli to nie ma
laurowisnia 17:22, 26 mar 2015

kosolka napisał(a)

O tym myślałam.
kosolka 17:47, 26 mar 2015

Niee, tak ma być
Krakus 08:07, 27 mar 2015

kosolka napisał(a)
Niee, tak ma być

pewnie w tym roku za rok to już się zobaczy
Iwk4 08:18, 27 mar 2015

Olu, śliczne twoje róże. Też bym wyprostowała ten uskok.
Miłego dnia.
Viola 08:56, 27 mar 2015

O cisach powiem tyle: zwariowałam na ich punkcie, kupiłam 20 sztuk na wiosnę w zeszłym roku. Jesienią były najbrzydszymi roślinami w moim ogrodzie - zrobiły się pomarańczowo-rude; nawet na zdjęciach Wam nie pokazałam bo uznałam to za moją porażkę ogrodową, wstyd po prostu. Chociaż w wątku o cisach prosiłam o poradę. Wiem, że wiedzy mam zero i dopiero sie uczę, ale żadne inne rośliny tak sie na mnie nie wypięły jak te cisy, a chodziłam wokół nich na palcach. M. mówi, że właśnie niepotrzebnie na palcach. Jak już zaczęłam rozpoznawać gatunki to okazuje się, że mam na 100% i Hilli i Hicksii i chyba jakiś trzeci - pewnie baccata. Musiałam wszystkie opacholić prawie na łyso i teraz będę czekać i obserwować co z nimi będzie się działo. Jak jesienią będą wyglądały jak ludzie... tzn. cisy to zostawię, jak nie to ....

Ola, nie zniechęcam Cię do cisów. Jak kupisz ładne okazy w dobrej szkółce i na pewno ładnie Ci urosną, ale może pomyśl o innych gatunkach jak nie masz przekonania. Może jakieś ładne niezbyt szybko-rosnące tuje. w końcu trzy sztuki nie zrobi Ci przy domu problemu.

Sorki za tę prywatę, ale w zasadzie nie powinna mieć nic wspólnego z Twoją decyzją

Viola 09:06, 27 mar 2015

Dubelek

kosolka 09:43, 27 mar 2015

Ksztalt rabaty taki ma być (nie mówie, że moze kiedys sie nie zmieni) Cała półokrągła byłaby za szeroka, zaczyna sie garaz i dom sie zwęża.

Viola, zastanawiam się, dzięki za głos

Wraz z deszczową pogodą przyszedł do mnie kryzys ogrodowy - w sensie, że nie wiem co, gdzie, jak.. Za dużo chyba o tym rozmyslam.