Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 19:53, 13 wrz 2015

A mi ktoś świeczkę w czarnej zapalił i dziś zaczęłam dlubac. A jak już zaczęłam,to połowa sukcesu. Posadzilam cześć krokusow i tulipanów. I zaczęłam rewolucję na bylinowo różanej. Prawie pół zrobiłam Jutro dalej. Przesadzalam szafirki - w zeszłym roku ktoś mi pisal że mało kupiłam, bo różowych miałam 5szt tylko, a teraz jest przynajmniej 10 razy tyle albo i więcej
Potem wrzucę fotkę, jak się dopcham do kompa
Co do rabaty frontowej przy domu, chyba róże jeszcze zostawię i dodam coś bylinowego do nich. Wywale bukszpany, nie wiem jeszcze co z kocimiętka. Zbyt długo jest nieciekawa. Ładnie na starcie i potem w sierpniu,ale już mniej. Może dokupie kulki na pniu jakieś, albo może cisy na tył róż. Miejsca w sumie sporo, myślałam o miskantach, ale obawiam się ich trochę w tym miejscu. Wcześniej chodziła mi po głowie zmiana calkowita- hort bukietów i trawy. Ale im chyba byłoby już w ogóle za gorąco, południowa strona plus jasna ściana domu..
Viola 23:08, 13 wrz 2015

O widzisz, grunt to głowę wysadzić i już lepiej. Ja walczę z darnią więc robota głupiego, człowiek się namorduje, a efektu nie widać. A z tymi kulkami na pniu fajnie kombinujesz, tylko drogie gadziny.
kosolka 23:29, 13 wrz 2015

Zależy jakie.. Muszę obczaic.
Tymczasem częsciowa moja robota. Nie wiem czy cos tu zauważycie, jakąś róznicę Ja widzę, i mam nadzieję ze w przyszłym sezonie bedzie lepiej niż w tym. Przód przerobiony troche. Od prawej bedzie posadzone jakieś wyższe piętro, na tyłach już coś tam rośnie.
kosolka 23:34, 13 wrz 2015

kosolka 23:37, 13 wrz 2015

kosolka 23:42, 13 wrz 2015

Siewki naparstnicy Z każdej strony rośliny tak samo wyglada Rozsypywałam dookoła. W ubiegłym sezonie miałam tylko siewki kocimiętki (albo może inaczej - tylko te rozpoznawałam ) - a teraz znalazłam dwie jeżówki, trzy szałwie, no i to:

kosolka 23:46, 13 wrz 2015

sylwia_slomc... 00:08, 14 wrz 2015

Piękne hortensje, rabata też fajnie zakomponowana. A czemu pod oknem chcesz buksy wywalić ja bym dosadziła ich patrząc na fotkę w lewą stronę, fajne tło robią pozostałym roślinkom. Nie wiem kiedy sadziłaś te róże, ale róże w pierwszym roku po posadzeniu słabiej się zbierają za to na drugi rok powinien być czad
Iwk4 00:53, 14 wrz 2015

Dobrze, że się rozjaśniło. Może zajrzyj do Łukasza na bylinową. Inspiracja jak znalał.
kosolka 16:08, 14 wrz 2015

Czy to siewki werbeny?