Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kitek81 08:55, 07 wrz 2015

waldek727 napisał(a)
Taaaak?
A z którego banku?

z banku chyba żadnego ale faktycznie w tym roku, jak kot jest, to był przypływ dodatkowej gotówki więc u nas jakby się sprawdziło
kosolka 16:43, 07 wrz 2015

Usmiałam się z kotów przynoszących pieniądze z banku Dzięki Wszystkim za odwiedziny! Nadal u mnie nic ogrodowo się nie wydarzyło. Zimno okrutnie, wczoraj o 17 było.. 9 stopni.. Plus lodowaty wiatr i ulewny deszcz. Masakra. Przeskok temperaturowy o 30 stopni w ciągu sześciu dni..

Nasza kicia, po wizycie u wet., okazała się nie być jednak kotką (jak oceniłam na początku - no przykro mi, nie znam się na kocich klejnotach ), więc została ochrzczony Garfildem, w skrócie Fidkiem. Przegłosowaliśmy z dziećmi eMa, i mamy nowego domownika.

Pozdrawiam Violu, Reniu nr1, Reniu nr2, Waldku, Kasiu, Agatko, Ilonko, Kasyu
inag 23:23, 08 wrz 2015

kitek81 napisał(a)
podobno rude koty przynoszą pieniądze

Ja mam trzy i żaden nie jest rudy - Teraz wszystko rozumiem
kosolka 22:35, 10 wrz 2015

Muszę zabrać się do roboty - do poprawki rabata różano bylinowa i rabata pod domem (róze, kocimiętka, ostróżki, bukszpan), przenosiny vanilek i krzewuszek, nowa rabata i nasadzenia z przechowalnika, posadzenie nowych roślin, które dopiero przyjdą i cebul. I jestem w czarnej d.... Nie wiem od czego zacząć, nie wiem jak, i wiem tylko, dlaczego tak długo zwlekałam.. Bo kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrac. Tzn niby coś tam w głowie jest, ale ogrom tego wszystkiego przeraża.. Masakra.
Rabata pod domem powinna zmienić swoj image całkowicie. Choć z drugiej strony wiem, że jak róże się rozrosną (może już przyszłym roku..) to może być całkiem ładnie.. Ale kocimiętkę z obwódki chciałabym wywalić (gdzieś indziej) i bukszpany ze szpalerka. Jest ich może z 11szt, spore. Zrobiłabym z nich kulki i dała na rabatę bylinowo różaną. Ale co dac wtedy do róż?? The fairy i artemis naprzemiennie sadzone. Potrzeba czegoś wyższego i zielonego. Trawy? Miskanty róże pożrą. Obwódkę wykombinuję.
Na bylinowo różanej muszę zmienic miejscami większość bylin.. Dosadzić bukszpany, o których wyżej pisałam. Nowe rośliny ze sklepu przyjdą pewnie w poniedziałek, a róże i bylinki od Robaczka na pocz. października.

Przydałaby mi sie profesjonalna pomoc, bo sen mi to wszystko spędza z powiek, a z drugiej strony wiem, że jak uda mi się wreszcie samej cos dobrego wykombinowac, to będę z siebie po tysiąckroć dumna..
Jednym słowem - ogrodowy dół jesienny. Na dodatek czasu jak na lekarstwo.
Fotek brak.
Iwk4 00:39, 11 wrz 2015

Danusiowa różanka
Iwk4 00:42, 11 wrz 2015

Pooglądaj sobie nową stronę Danusi. gapie się już dwie godziny na te projekty.
Pora chyba spać
kulkowisko z kocimiętką
waldek727 01:16, 11 wrz 2015

kosolka napisał(a)
Muszę zabrać się do roboty - do poprawki rabata różano bylinowa i rabata pod domem (róze, kocimiętka, ostróżki, bukszpan), przenosiny vanilek i krzewuszek, nowa rabata i nasadzenia z przechowalnika, posadzenie nowych roślin, które dopiero przyjdą i cebul. I jestem w czarnej d.... Nie wiem od czego zacząć, nie wiem jak, i wiem tylko, dlaczego tak długo zwlekałam.. Bo kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrac...

Olu.
Przypomnij sobie mój post sprzed roku.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4745-kosolkowa-pasja?page=106
Viola 21:42, 11 wrz 2015

kosolka napisał(a)
Muszę zabrać się do roboty - do poprawki rabata różano bylinowa i rabata pod domem (róze, kocimiętka, ostróżki, bukszpan), przenosiny vanilek i krzewuszek, nowa rabata i nasadzenia z przechowalnika, posadzenie nowych roślin, które dopiero przyjdą i cebul. I jestem w czarnej d.... Nie wiem od czego zacząć, nie wiem jak, i wiem tylko, dlaczego tak długo zwlekałam.. Bo kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrac. Tzn niby coś tam w głowie jest, ale ogrom tego wszystkiego przeraża.. Masakra.

Pozdrawiam Ola, d....pa czarna więc nie widzisz, że ja razem z Tobą tu siedzę : Razem raźniej
kosolka 22:21, 11 wrz 2015

Iwonka, dzięki - oglądalam zanim napisałaś już. Ale dziś jeszcze siedziałam nad tą stroną. Wciąz coś gdzieś oglądam Może się w końcu coś wyklaruje. Albo i nie.

Waldek - przeczytałam jeszcze raz (Ty sobie notujesz na której stronie co do kogo piszesz??? Zadziwiasz mnie wskazaniami cytatów sprzed dawien dawna ). Jestem już bliżej, ale jeszcze daleko, w porównaniu do wtedy.

Viola, tradycyjnie: Lubię jak mnie pocieszasz Miło się z Tobą tu siedzi. Buziol!!

A na pocieszenie dokupiłam sobie dziś w B. czosnków i krokusów. Żeby mieć jeszcze więcej roboty
07_Rene 22:53, 11 wrz 2015

kosolka napisał(a)
I jestem w czarnej d.... Nie wiem od czego zacząć, nie wiem jak, i wiem tylko, dlaczego tak długo zwlekałam..
Fotek brak.

No to jesteśmy w tym samym miejscu.... ale jakoś Cię nie widzę, ciemno tu.