Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

yolka 21:23, 05 sie 2014

kosolka napisał(a)
Yolka, Jagoda - oto moja garażowa spiżarka Jeszcze dojdzie mus jabłkowy, papryki, buraczki, powidła, dżemy malinowe i maliny w cukrze. A tak nawiązując do przetworów, zawsze marzyły mi się pięknie opisane słoiczki, z osłonkami na nakrętkach.. Ale na to trzeba czasu, a ja skąd go wziąć?

Zapasiki całkiem spore, a jeszcze masz plany. Super gospocha z Ciebie
pasjonatkaam... 21:42, 05 sie 2014

Kosolko mów dokładnie gdzie ten garaż? piekne zapasy,ja póki co ogórków po zbiorze mam tyle co na mizerię hehe
zazdraszczam i podziwiam normalnie!

perovskia u mnie też chyba zagości,zrobię mixa z lawendą
kosolka 22:06, 05 sie 2014

Ewka - garaż po lewej stronie od wejścia, patrząc od wjazdu U nas ogórasów sporo. Truskawki i inne owoce kupowałam, bo moich jeszcze tyle nie mam. Krzaczki młode.

Oglądałam dziś w CO cyprysik nutkajski. Mysle ze cena u nas spoko - taki ok170-180cm - 150zł.. Pokazałam M. Trochę dziwnie na niego patrzył
Poza tym po ługiej nieobecności na zakupach roślinkowych, i po edukacji na O. widziałam dużo roślinek o któych tu mówimy. Poznane przeze mnie dziś rozwary, sporo traw, jeżówki.. dużo by wymieniać.

No a od godziny siedzę nad wizualizacją. I już wiem czemu ta płyta przeleżała 3 lata Przypomniało mi się. Toż tu zabawy na miesiąc Roślin multum, zanim się je wyszuka.. Nie bawię się już w wymiarowanie rabat itp. po prostu narazie wstawiam rośliny które mam i później będę dodawała te któe mają być. Wrzuciłam dom i podjazd aby obraz jako taki działki był.. Jeszcze nie wiem jak to zrobić żeby pokazać wizualizację tutaj. Kombinuję.
bdan 22:37, 05 sie 2014

Ola wkleiłam Ci w moim wątku tego buka z dereniem, bo Ci tu w Twoim nie będę śmiecić i zaraz Ci to moje zdjęcie usunę. Sorry, że tak późno, ale mieliśmy dzisiaj akcję wymiany brzóz i dopiero o 21 do domu wróciłam
kosolka 23:08, 05 sie 2014

Lecę zobaczyć. Dzięki!
kosolka 23:12, 05 sie 2014

Taki wstępny zarys rabaty przy domu wg Garden Composera - żeby zobaczyć jak to wyjdzie w programie, jak on pokazuje roślinki. Szałwia wyższa niż rzeczywisty marcus. Róże slabo tu widoczne. Bukszpanu wcale nie widać . Czegoś brakuje.. Poza tym nie wiem czy mnie te wizualizacje nie zniechęca Takie są trochę dziwne Od przodu - kocimiętka, szałwia, róże jakieś białe (bo artemis nie było tutaj) i fairy, ostróżka i z tyłu gdzieś bukszpan.
kosolka 23:13, 05 sie 2014

Dziwnie.
Pokombinuję, ale już nie dziś. O 4:30 pobudka, więc dobranoc
kosolka 06:33, 06 sie 2014

Miłośnicy angielskich mogą połazic tutaj http://katarzynabellingham.blogspot.de/p/projektowanie-ogrodow.html
Znalazłam i jestem zauroczona. Dużo inspiracji!
MIŁEGO DNIA!
kosolka 06:35, 06 sie 2014

W jakich odstępach powinnam posadzić New Dawn żeby było dobrze?
kosolka 06:57, 06 sie 2014

Pomóżcie proszę!! - jak mam obsadzić rabatę bylinowo różaną żeby miała ręce i nogi? Wiem że plamami większymi, jeden gatunek koło siebie itp. Wyższe z tyłu, niższe z przodu, wiadomo.
U mnie to będzie tak, że nie będę miała wszystkich roślin jednocześnie, i będę musiała sadzić je stopniowo. Tak jak np teraz - wczorajsze zakupy. Więc chciałabym zrobić plan tej rabaty.
Z zimozieloną sobie poradzę, aż tak się jej nie boję. Ale ta mnie przerasta trochę..