Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 07:27, 06 sie 2014

Jak ktoś ma jasnoróżowe pelargonie, to byłabym chętna na sadzonki Nie lubiłam ich, ale jak pooglądałam kompozycje z nimi w doniczkach to polubiłam
ewsyg 08:01, 06 sie 2014

kosolka napisał(a)
Pomóżcie proszę!! - jak mam obsadzić rabatę bylinowo różaną żeby miała ręce i nogi? Wiem że plamami większymi, jeden gatunek koło siebie itp. Wyższe z tyłu, niższe z przodu, wiadomo.
U mnie to będzie tak, że nie będę miała wszystkich roślin jednocześnie, i będę musiała sadzić je stopniowo. Tak jak np teraz - wczorajsze zakupy. Więc chciałabym zrobić plan tej rabaty.
Z zimozieloną sobie poradzę, aż tak się jej nie boję. Ale ta mnie przerasta trochę..

Witaj Olu, widzę, że zimowe zapasy spore.

Ja tez właśnie aranżuje i wykonuję rabatę różano-bylinową. Nie było łatwo, ale dałam radę. Ja zastosowałam trzy kolory róż : białą, różową i brzoskwiniową. Dodałam do nich jeżówki , liliowce, przetaczniki, ostróżki, marcinki żeby ciągle coś kwitło. Podsadzone to będzie lawendą i trawkami. Róż połączyłam z fioletem a brzoskwinie z białym. Jak skończę to pokażę chociaż póki roślinki nie urosną to nie będzie efektu.

Bardzo jestem ciekawa co Ty wymyślisz
kosolka 08:06, 06 sie 2014

Witaj Ewo! CHyba Cię jeszcze nie gościłam? Czy coś mi umknęło?? Ups..
A dawałaś coś zimozielonego na tą rabatę?
asiach 08:22, 06 sie 2014

kosolka napisał(a)
Dziwnie.
Pokombinuję, ale już nie dziś. O 4:30 pobudka, więc dobranoc

to straszne byłoby w moim przypadku
Miłego dnia
ewsyg 08:36, 06 sie 2014

kosolka napisał(a)
Witaj Ewo! CHyba Cię jeszcze nie gościłam? Czy coś mi umknęło?? Ups..
A dawałaś coś zimozielonego na tą rabatę?

dół będzie obsadzony dużą ilością lawendy i trawki, w górnej warstwie nie ma zimozielonych. Górne piętro to magnolie i sczepiona morwa. Zimozielone będą tuje, które będą tłem dla róż

Zajrzyj do mnie na stronę 284 tam pokazuję początek tej rabaty, dzisiaj zrobię nowe fotki
kosolka 08:40, 06 sie 2014

Biegnę
Krakus 11:01, 06 sie 2014

kosolka napisał(a)

Garden Composer sie nazywa http://www.gardencomposer.pl/garden/ polecono mi go na kursie. Ten od Krakusa - Garden Puzzle - jakoś mi nie podszedł. Dlatego tez mi się ta moja płyta przypomniała

no jak możesz to wrzuć jakieś oponie o Garden Compresorze albo jeszcze lepiej zwizualizuj swoje plany
co do Puzli to polecałem to chyba za dużo napisane ;p jego zaletą jest po prostu to że można ściągnąć wersję testową za free i się nią trochę pobawić ale tak jak pisała KasiaL troche irytujące są wyskakujące okna, mało roślin. No ale ogólny zarys można zrobić jakiejś wizualizacji i wgrać swoje tło co też pomaga...

Krakus 12:05, 06 sie 2014

już doczytałem że coś wrzuciłaś z Compresora

agatanowa 12:09, 06 sie 2014

kosolka napisał(a)

Garden Composer sie nazywa http://www.gardencomposer.pl/garden/ polecono mi go na kursie. Ten od Krakusa - Garden Puzzle - jakoś mi nie podszedł. Dlatego tez mi się ta moja płyta przypomniała

Ja chyba mam garden composer, ale nie wiem juz sama, gdzie, bo moj komp go nie czyta (jest firmowy i ma zabezpieczenia przed instalacją nieznanych programów), a z kolei domowy mąż taki kupił, że nie ma w ogóle stacji CD, czy nagrywarki ... "bo to już niepotrzebne w tych czasach, archaiczne "

Twoja spizarka robi olbrzymie wrażenie
Kasial 12:10, 06 sie 2014

Ja jeszcze podziałam z Puzlami. Zobaczymy co z tego wyjdzie.