Ja tez właśnie aranżuje i wykonuję rabatę różano-bylinową. Nie było łatwo, ale dałam radę. Ja zastosowałam trzy kolory róż : białą, różową i brzoskwiniową. Dodałam do nich jeżówki , liliowce, przetaczniki, ostróżki, marcinki żeby ciągle coś kwitło. Podsadzone to będzie lawendą i trawkami. Róż połączyłam z fioletem a brzoskwinie z białym. Jak skończę to pokażę chociaż póki roślinki nie urosną to nie będzie efektu.
dół będzie obsadzony dużą ilością lawendy i trawki, w górnej warstwie nie ma zimozielonych. Górne piętro to magnolie i sczepiona morwa. Zimozielone będą tuje, które będą tłem dla róż
Zajrzyj do mnie na stronę 284 tam pokazuję początek tej rabaty, dzisiaj zrobię nowe fotki
no jak możesz to wrzuć jakieś oponie o Garden Compresorze albo jeszcze lepiej zwizualizuj swoje plany
co do Puzli to polecałem to chyba za dużo napisane ;p jego zaletą jest po prostu to że można ściągnąć wersję testową za free i się nią trochę pobawić ale tak jak pisała KasiaL troche irytujące są wyskakujące okna, mało roślin. No ale ogólny zarys można zrobić jakiejś wizualizacji i wgrać swoje tło co też pomaga...
Ja chyba mam garden composer, ale nie wiem juz sama, gdzie, bo moj komp go nie czyta (jest firmowy i ma zabezpieczenia przed instalacją nieznanych programów), a z kolei domowy mąż taki kupił, że nie ma w ogóle stacji CD, czy nagrywarki ... "bo to już niepotrzebne w tych czasach, archaiczne "