Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Anusia 20:46, 31 maj 2016

Gardenarium napisał(a)
Jednak tęsknię za tym

Nie dziwię się. Tulipany w połączeniu z buksikowymi kulami wyglądają wyśmienicie. Moje serce skradły piękne ciemnno-fioletowe Queen of Night
Peppermint 05:06, 01 cze 2016

Danusiu dziękuję za Chelsea Flower w pigułce, za artykuł i zdjęcia. Twój ogród nieustannie mnie zachwyca, niezależnie od pory roku. Pozdrawiam serdecznie
Gardenarium 08:49, 01 cze 2016

Dziękuję w imieniu ogrodu
Nie mogę skosić trawnika, bo burza i lanie co jakiś czas.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:56, 01 cze 2016

Sebek napisał(a)

Albo mam sklerozę albo żywopłot masz w tym miejscu jeszcze niższy niż był? Pod tulipanowcem?

Tak czy siak - Twój ogród nie mieści się w kategoriach piękna - to już poziom wyżej

Tak, to już nie pojedyncze świerki a prawdziwy ekran, który podcięłam, jest troszkę niższy i fajnie pokrywa się niebiesko-zieloną "pianą".

To mi się nawet podoba.

Na końcu tej osi widokowej będzie rzeźba i odpowiednia sceneria dla niej, ale musi ją Witek najpierw zbudować. Czekam na czas jaki znajdzie dla tego miejsca.
Dziękuję

Instagram Ogrodowiska
justi 09:16, 01 cze 2016

Ale U ciebie soczyście zielono. Najbardziej lubię przełom maja i czerwca bo zieleń taka świeża. Wczoraj przycięłam wszystkie bukspany, z wielką kulą z cisa jeszcze czekam aż przyrosty całkiem urosna.Chciałabym zmniejszyć swoją kulę tak o pół metra, ale chyba nie dam rady bo grube konary w środku. Kiedy Ty Danusiu tniesz swoje cisy?
uziemiona 09:51, 01 cze 2016

The Best!
Milka 12:22, 01 cze 2016

Danuś, ledwo wróciłaś z wyprawy, a od razu nam zaserwowałaś relację i zdjęcia, pięknie dziękuję, z ciekawością obejrzeliśmy śmiałam się, że jestem trendy, łubiny i irysy i naparstnice rządzą u mnie
Bukszpanowy piękny o każdej porze, nowe lustro tez zauważyłam, a głową w trawkach się zachwycam nieustannie, jak znajdę coś podobnego, przytargam do siebie
Jak tam drzewko na balkonie, dobrze się ma?
Buź
boguslaw_r_ 12:59, 01 cze 2016

Danusiu miałaś jakieś poważne straty przymrozków majowych, mi poleciał jeden z ładniejszych klonów, przymarzły wszystkie nowe odrosty, zrobiły się czarne niestety więcej nie wypuścił, padł, był lekko okrywany chyba za mało, jedna noc i koniec.
boguslaw_r_ 13:01, 01 cze 2016

zapomniałem Buziole.
Milka 13:08, 01 cze 2016

boguslaw_r_ napisał(a)
Danusiu miałaś jakieś poważne straty przymrozków majowych, mi poleciał jeden z ładniejszych klonów, przymarzły wszystkie nowe odrosty, zrobiły się czarne niestety więcej nie wypuścił, padł, był lekko okrywany chyba za mało, jedna noc i koniec.

Boguś, u mnie to stało się z Jordanem, ścięłam 15cm nad ziemią i od dołu wypuszcza nowe liście, może też tak zrób i duzo wody teraz