Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

popcorn 08:04, 06 mar 2015

Czekamy milego weekendu!
Gardenarium 08:31, 06 mar 2015

kaisog1 napisał(a)

...boje sie zapytać co się pod tym kryje

Juzia napisał(a)
Chyba sobie w poniedziałek wolne zrobię i też szampana otworzę.... został się jeden po nowym roku

siakowa napisał(a)
ooo juzia i ja o tym mysle

Gosia, Juzia, Siakowa powitanie wiosny No i mus wypróbować szampan co ma 7 % czyli tyle co mocne piwo

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:36, 06 mar 2015

Tv nie będzie, czas robić coś dla siebie nie dla tv

Prace zaczynam od przycięcia buka, bardzo mocno, bardzo..o połowę, cel: ograniczenie cienia.

Następnie wyniesiemy meble z tarasu i rozstawimy rusztowania - do przycięcia żywopłotu.

Po zejściu z rusztowania wypijemy szampana

Następnie przytniemy wiszące nad ogrodem niższe konary tulipanowca - znowu ograniczenie cienia.

Sprzątanie śmieci spadających zimą głównie z tui (że ja się dałam na nie namówić) ale szybko chciałam się wysłonić, stąd taka decyzja. Były ponad płot i tanie. Wtedy po prostu był mus. Jeśli takiego musu by nie było, posadziłabym cisy. Teraz już bym miała ładnie. A tak tuje śmiecą na potęgę.

Instagram Ogrodowiska
Kacha123 08:40, 06 mar 2015

U mnie w poniedziałek wolne odpada, ale z przyjemnością obejrzę wieczorkiem relację
Juzia 08:49, 06 mar 2015

Mega cięcie buka? Już jestem ciekawa jak będzie wyglądał
MAD 08:57, 06 mar 2015

Gardenarium napisał(a)

Po zejściu z rusztowania wypijemy szampana

Następnie przytniemy wiszące nad ogrodem niższe konary tulipanowca - znowu ograniczenie cienia.

Tylko ostrożnie z tym podcinaniem po szampanie 7%.
Pozdrowienia zostawiam.
Gardenarium 09:01, 06 mar 2015

Buk będzie goły, ale będzie odbijał powoli
Ostrożność będzie, jeździć nie będę

Instagram Ogrodowiska
ewsyg 09:07, 06 mar 2015

Sprzątanie śmieci spadających zimą głównie z tui (że ja się dałam na nie namówić) ale szybko chciałam się wysłonić, stąd taka decyzja. Były ponad płot i tanie. Wtedy po prostu był mus. Jeśli takiego musu by nie było, posadziłabym cisy. Teraz już bym miała ładnie. A tak tuje śmiecą na potęgę.

Bardzo jestem zaskoczona Danusiu Twoim wpisem o tujach, że one bardzo śmiecą. Kurcze, teraz mam dylemat bo całą działkę obsadzam Szmaragdami. Już niestety nie mam drogi odwrotu bo 3/4 już obsadzone. Tutaj gdzie teraz mieszkam są dwie ogromne tuje i trochę się z nich sypie. /One zawiązują dużo nasion, które jak widzę lubią ptaki. Jak opadają to robi się z nich wyściółka. Szmaragdy chyba nie zawiązują takiej ilości owocostanów to może nie będą tak śmieciły.
Pozdrawiam i z utęsknieniem czekam na ciepełko
Juzia 09:10, 06 mar 2015

ewsyg napisał(a)

Bardzo jestem zaskoczona Danusiu Twoim wpisem o tujach, że one bardzo śmiecą. Kurcze, teraz mam dylemat bo całą działkę obsadzam Szmaragdami. Już niestety nie mam drogi odwrotu bo 3/4 już obsadzone. Tutaj gdzie teraz mieszkam są dwie ogromne tuje i trochę się z nich sypie. /One zawiązują dużo nasion, które jak widzę lubią ptaki. Jak opadają to robi się z nich wyściółka. Szmaragdy chyba nie zawiązują takiej ilości owocostanów to może nie będą tak śmieciły.
Pozdrawiam i z utęsknieniem czekam na ciepełko

To nie owoce/szyszki śmiecą tylko stare igły opadające ze środka
Gardenarium 09:10, 06 mar 2015

U mnie to jest Thuja plicata czyli żywotnik olbrzymi. Są to stare tuje, nie szyszkują bo są cięte, za to gubią stare przyrosty. Niektóre inne tuje polecam Moje od dołu się ogałacają bo mają już swoje lata i w dodatku cień panuje na dole.

Te też polecam, ale na słońce.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies