Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 12:23, 30 sie 2015

Sebek napisał(a)
Ale nowi sąsiedzi będą mieć widok z piętra Twój ogród będzie im wchodzić do domu

Sebek nie będzie bo mają okna na skos, z powodu małej odległości, bardziej na świerki lub ulicę. Ale to dobrze, bo nie lubię jak ktoś wisi nad moim stołem czy leżaczkiem

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:26, 30 sie 2015

mira napisał(a)

a widzisz to ja się czasem zastanawiam dlaczego siedzę na ławce zamiast do roboty a to przecie nabiera się przekonania no i wreszcie wiem teraz że warto se usiąść

pozdrawiam

Mira, ty jak coś napiszesz to normalnie boki zrywać. Masz kobieto talent do fajnego analizowania tekstów. Dzisiaj nabieram przekonania że nie muszę podlewać, bo lałam co niemiara, nawadniałam różaneczniki, lało jak z sikawki, aż w pewnym momencie wąż się wymknął i lał na dom hahaha. Dobrze że nikt nie widział z domowników

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:27, 30 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Rozumiem Aniu że jesteśmy w koalicji kochającej więcej kwiatów?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:28, 30 sie 2015

eee_taam napisał(a)

...kupiłam też Ice Dance - ktoś pisał o brzydkich dołach floksów ..i własnie ten ICE ma zasłaniać badyle floksów.... ciekawe czy sie sprawdzi

po zawilca muszę jutro wyruszyć ...a na jaką wysokość bedzie kwitł? co sugeruje metka?

Tak, jak najbardziej może zasłonić, wyrasta około 60 cm.

Na metce nie ma jaka wysokość, ale wysokie są bardzo, z kwiatami ponad metr.

Pomyliłam chyba nazwę - było "Lady White" a nie na odwrót, w necie nie ma takiej odmiany.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:35, 30 sie 2015

Z cyklu co robiłam jeszcze wczoraj?

Oczywiście jeszcze po południu aż do późnego wieczora wzięłam się za kompozycje w donicach na tarasie.

Dosadziłam cyklameny tam, gdzie było pusto, wyrzuciłam petunie czarne, w skrzynki posadziłam Carex nowy.

W skrzynki na stole w zasadzie wszystko posadziłam nowe. Wyłożyłam folią, zrobiłam dziurę w dnie, nasypałam ziemi i posadziłam. Jak wyszło? Dobrze, ale jeszcze nie mam zdjęć..ciemno było.

Co robiłam dzisiaj?

Lałam wodę, to lubię najbardziej, zmywałam taras i chodniki, dolewałam masowo wodę wszędzie.

Poskubałam skrzynki balkonowe w petuniach i pelargoniach (te na murze przy bramie)

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:37, 30 sie 2015

Madzenka napisał(a)

Sąsiedzi będą mieli oko na najpiękniejszy ogród a Danusia widzę, że będzie miała widok na ciekawą architekturę. Może ich namówimy na projekt Danusi?

Pomogę pewnie gratisowo.. doradzę, może nawet posadzimy coś. Bardzo mi zależy aby było ładnie obok.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:40, 30 sie 2015

ren133 napisał(a)

A jak mam tam 2,30m?

Dobrze jest, tylko podcinaj konary od dołu bo potem będą walić w ściany lub dach.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:41, 30 sie 2015

Kasya napisał(a)

to jest zawilec japonski ?

bo ja juz ze 2 x kupowalam i ciagle nie takie

Tak to Anemone japonica.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:45, 30 sie 2015

Peppermint napisał(a)
Danusiu, chciałam zapytać czy cyklameny u Ciebie zimują? Imponująca nowa dostawa ja lubię Ice Dance, każdej wiosny dzielę, szybko przyrasta w jeden sezon i ładnie wygląda po zimie
Jestem zauroczona Twoim ogrodem niezależnie od pory roku, lubię jego konsekwencję w gatunku i kolorze roślin. Pozdrawiam

Cyklameny zimują te co są gruntowe czyli C. hederifolium - takie mam też i kwitną obecnie (sadzi się je z bulw), a te do donic to są szklarniowe domowe "fiołki alpejskie" i te dobrze znoszą niskie temp. czasem mam je już w lutym - ale nie zimują.

Instagram Ogrodowiska
Mysza 12:48, 30 sie 2015

Gardenarium napisał(a)
Moje zakupy

Ledwo, ledwo

Ten Carex jest bardziej żółtawy niż białawy

Super zakupy
Ciekawa jestem zdjęć z wczorajszych poczynań.Pewnie kompozycje w donicach piękne.Poczekam troszeczkę.