Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 21:09, 31 sie 2015

Kasiek napisał(a)
Danus spotkalas sie z taka sytuacja zeby w pomidorze, swiezym pomidorze rosly jego wlasne pestki? Przed chwila kroilam pomidora, patrze a tam cos bialego wystaje...myslalam ze to moze jakis robak a tu malutki kiel z zielonym listkiem. Jest ich kilka, pestki Maja malusie korzonki i zielone listeczki. Kie licho ??? Kie mutanty???
Fotki oczywiscie zrobilam, pokaze poznym wieczorem.

A ja myślę, że były mega dojrzałe i po prostu gorąco mają w pomidorze, woda jest to i wzeszły Niesamowite, ale się nie spotkałam

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:12, 31 sie 2015

Gabisia napisał(a)
Danusiu, ale Ty jesteś boska! Ja bym się nie wgramoliła tak wysoko, na dach. I jeszcze te kosze poznosiłaś po tej drabinie
Relacje z prac to moje ulubione reportaże na Ogrodowisku, a jeszcze ze zdjęciami to już w ogóle miodzio!
Portrety roślin - zawodowe.
I jeszcze tak tryskasz humorem i energią

Ściskam najmocniej jak potrafię!

Do tej wysokości nie mam lęku, bo mur jest gruby i pod nogami solidnie, taklich się nie bojam

Następnie wyjaśniam, że kosze mają uszy - łapię za dwa i mogę trzymać w jednym ręku.. tym samym złażenie po drabinie odbywa się trzymając jedną ręką. Inaczej bym zrzucała na dół. Kosze nie są ciężkie.

Ja też ściskam Mocno tak rzadkich gości, znaczy rzadko bywających

Generalnie mam lęk wysokości, ale powyżej pewnej granicy, a kiedyś w młodości łaziłam po drzewach, na olsze wspinałam się aż do wierzchołka

Instagram Ogrodowiska
Milka 21:14, 31 sie 2015

Mnie nieustannie ta biel w donicach zachwyca
Gardenarium 21:14, 31 sie 2015

Roszponka napisał(a)
Danusiu piękne kompozycje, chyba polubię biel w ogrodzie.
Ja jestem chora na punkci Twojego ogrodu.
Ty jesteś czarodziejką!!
Powiedz jak mieścisz tyle roślin w jednej donicy.
Ja zakupiłam po 3 roślinki do jednej donicy, a tu niespodzanka weszły tylko 2 szt.
Jaką folią wykładasz donice?

A ja sobie po prostu wyłożyłam zwykłą reklamówką, pierwszą z brzegu, przecież to na krótko. Dziura obowiązkowo. Nie chciało mi się szukać i docinać folię
Rośliny wciskam umiejętnie.

Dziękuję przeogromnie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:20, 31 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kochałabym jesień miłością wielką ( bo urody jej odmówić nie można) gdyby po niej była wiosna

Oj to to...jakie mądre słowa, podpisuję się... najbardziej kocham wiosnę w całej jej urodzie i świeżości.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:24, 31 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Miałam ucztę przed chwilą u Ciebie w ogrodzie. Piękne zdjęcia, piękne kompozycje, ciekawe wpisy i kawałek dobrej roboty zrobiłaś.

PS Jak Ty te kosze z chwastami znosiłaś z zielonego dachu?

Jedną ręką kosz, drugą trzymanie się drabiny, nic prostszego Można jeszcze jednym uchem zawiesić na drabinie, zejść trochę trzymając obydwoma rękami i znowu będąc już niżej - złapać kosz i znieść na dół. Ale instrukcja, dowodzę że byłam sama jak palec.

Instagram Ogrodowiska
noemi 21:30, 31 sie 2015

Pięknie TU JEST uwielbiam te Twoje dodatki , smaczki , tu kula , tu świecznik , nawet bez świecy wygląda , że tak ma być

p.s. nie udają mi się kule buksowe w donicy nawet zimy nie potrzeba, żeby je "załatwić "

buziak
Gardenarium 21:34, 31 sie 2015

Co robiłam dziś w ogrodzie:

Mało robiłam

- Dzisiaj podlałam ogród (wymusiłam na Manual Start) zwiększyłam na 4 minuty trawnik - z ciśnieniem kiepsko... z kranów też nie leci jak dawniej, podlało się. Mam ustawione na środę tylko trawnik, Witek oprotestował, uważa że za bardzo podlewam trawnik, ale ja i tak podlewam..manualem.

- Wyłowiłam kurz i liście ze stawu i przy okazji jednego pływającego opuchlaka, podtopił się..

- Miałam myć lustro, ale na "maniu" się skończyło, wczoraj zalałam go z węża niechcący

- Pomacałam doniczki z tyłu - oczekujące czy aby nic nie więdnie

- podlałam dwukrotnie nowe balkonowe kompopzycje aż woda lała się na dół

- Miałam podlac hidcotową,. ledwo żyje, ale na maniu się skończyło, potem wjechały samochody więc węża nijak idzie przeciągnąć

- usiadłam raz na ławce, popatrzyłam w lewo i w prawo

I to cała moja robota dzisiaj..Ale za to byłam w robocie

Ciekawa sprawa, robiłam projekt z 20 lat temu, fajny, bardzo jak na tamte czasy nowoczesny...zmienił się właściciel ogrodu no i trafił do mnie...będę modernizować (mam nadzieję) własny projekt, który nie został zrealizowany tylko całkiem inaczej.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:39, 31 sie 2015

noemi napisał(a)
Pięknie TU JEST uwielbiam te Twoje dodatki , smaczki , tu kula , tu świecznik , nawet bez świecy wygląda , że tak ma być

Świecznik jest cynowy, chyba kościelny nawet, oryginalny.ze staroci. .ma taką szpicę grubą że nie pasuje żadna świeca.. Sama nie umiem z tym nic zrobić i tak jest już tyle lat

Instagram Ogrodowiska
Aneta1309 21:48, 31 sie 2015

Zrobiło mi się wstyd ja się jutro po wrzosy do donic na bazarek wybierałam a tu tak wysoko poprzeczka podniesiona Doścignąć tak idealnych kompozycji w donicach nie da rady ale chyba teraz to wypada coś jeszcze do tych wrzosów dokupić cała noc na myślenie mi została.
Danusiu cudnie masz