1-Actinidia arguta ,,BINGO" 2-Actinidia arguta SCARLET SEPTEMBER KIWI ,,MIRZAN" 3-Actinidia kolomikta ,,VITAKOLA" 4-Berberis thunbergii ,,ORANGE SUNRISE" 5-Berberis thunbergii GOLDEN RUBY ,,GORUZAM"
Jestem jakaś wymęczona, chyba upały.. A jutro odpowiedzialny dzień, jestem członkiem międzynarodowego JURY w konkursie "Rośliny Nowości" wystawy Zieleń to życie. Mam nadzieję na zwycięstwo mojego faworyta. Pozdrawiam Was, do zobaczenia późnym wieczorem. W sobotę zaś wykład otwarty na temat zakładania i metamorfozy ogrodu, a potem, koło 14 podpisywanie książki. Zapraszam na wykład z pokazem zdjęć.
Danusiu, mam takie miejsce wzdłuż ogrodzenia widoczne centralnie z tarasu, gdzie trzeci rok z powodzeniem rosną trz wiśnie osobliwe a pod nimi azalie (które nie sprostały temu latu) od trawnika odgradza je pasek danic (7 sztuk). Muszę coś posadzić zamiast tych azali, bo jeśli klimat się ociepla to one nie radzą sobie w tym miejscu. Co mogę posadzić aby było ładnie i elegancko nawet w takie upały. Czy jest tam szansa na hortensje, tylko która odmiana najlepsza? Dziękuje Kasia
W Broniszach. Nieśmiało stwierdzę, że napędzam im sprzedaż, sporo ludzi przyznających się do czytania Ogrodowiska spotykam na każdym kroku
Trzeba hortensje dobrze podlewac w pierwszym roku, potem jak się ukorzenia radzą sobie nieźle. Vanille Fraise posadź.