Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

abiko 14:10, 02 wrz 2015

waldek727 napisał(a)
1-Actinidia arguta ,,BINGO"
2-Actinidia arguta SCARLET SEPTEMBER KIWI ,,MIRZAN"
3-Actinidia kolomikta ,,VITAKOLA"
4-Berberis thunbergii ,,ORANGE SUNRISE"
5-Berberis thunbergii GOLDEN RUBY ,,GORUZAM"

Waldek czuwa, zawsze zorientowany
Gardenarium 07:09, 03 wrz 2015

Mam zdjęcia całego JURY podczas działania i pamiątkowe zdjęcie tylko czasu brak

zwyciężył

Campsis. Ale ja 10 dałam sośnie. Przewrotnie, bo nie lubię sosen, ale ta mnie zauroczyła
Za mało bylin było, ale na to to ja nie mam wpływu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:10, 03 wrz 2015

Obłowiłam się wczoraj we wspaniałej szkółce (co ja gadam - wszyscy się obłowiliśmy szczególnie w ostróżki) -o tym potem

Pokażę co dostałam w prezencie, a co kupiłam
Jako jury dostaliśmy po ostróżce Można było wybrać.

Instagram Ogrodowiska
Filemon24 07:35, 03 wrz 2015

czekam z niecierpliwością
Roszponka 13:59, 03 wrz 2015

Gardenarium napisał(a)
Jestem jakaś wymęczona, chyba upały.. A jutro odpowiedzialny dzień, jestem członkiem międzynarodowego JURY w konkursie "Rośliny Nowości" wystawy Zieleń to życie. Mam nadzieję na zwycięstwo mojego faworyta. Pozdrawiam Was, do zobaczenia późnym wieczorem.

W sobotę zaś wykład otwarty na temat zakładania i metamorfozy ogrodu, a potem, koło 14 podpisywanie książki.
Zapraszam na wykład z pokazem zdjęć.

ja niestety mam inne plany, ale bardzo żałuję, że nie będę na pewno dowiedziałabym się ciekawych rzeczy. No i tyle rózniości w jednym miejscu.
Gardenarium 16:40, 03 wrz 2015

kasia napisał(a)
Danusiu, mam takie miejsce wzdłuż ogrodzenia widoczne centralnie z tarasu, gdzie trzeci rok z powodzeniem rosną trz wiśnie osobliwe a pod nimi azalie (które nie sprostały temu latu) od trawnika odgradza je pasek danic (7 sztuk). Muszę coś posadzić zamiast tych azali, bo jeśli klimat się ociepla to one nie radzą sobie w tym miejscu. Co mogę posadzić aby było ładnie i elegancko nawet w takie upały. Czy jest tam szansa na hortensje, tylko która odmiana najlepsza? Dziękuje Kasia

Trzeba hortensje dobrze podlewac w pierwszym roku, potem jak się ukorzenia radzą sobie nieźle. Vanille Fraise posadź.

Instagram Ogrodowiska
AgataBC 17:23, 03 wrz 2015

Gardenarium napisał(a)
W Broniszach. Nieśmiało stwierdzę, że napędzam im sprzedaż, sporo ludzi przyznających się do czytania Ogrodowiska spotykam na każdym kroku

Dziękuję. Dobrze wiedzieć gdzie są takie miejsca. W wolnej chwili napisz też w jakiej to szkółce się tak wspaniale obłowiłaś

edit. usunęłam zdanie, bo widzę, że też usunęłaś informację
kasia 17:42, 03 wrz 2015

Gardenarium napisał(a)

Trzeba hortensje dobrze podlewac w pierwszym roku, potem jak się ukorzenia radzą sobie nieźle. Vanille Fraise posadź.

Dziękuje już zamawiam , wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego męża
kasia 17:45, 03 wrz 2015

Danusiu, może kiedyś zawitasz z następna książka na Rzeszowszczyźnie. Ja wtedy będę pierwsza w kolejce do Ciebie, bardzo chciałabym Cię poznać
Madzenka 20:11, 03 wrz 2015

Poczekam ciepliwie na jakiekolwiek zdjecie