Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

siakowa 11:40, 28 paź 2015

Gardenarium napisał(a)

....

Z reguły wymyślanie ogrodu trwa dwie godziny, czasem trzy. Najgorzej zaś wymyślać własny ogród, chciałoby się wszystko, a się nie pomieści I to jest moja bolączka główna.

zgadzam sie tak jest w każdej innej dziedzinie np wnetrzach ale Ty przynajmniej masz się gdzie wyszalec pozdrawiam
Margo 11:44, 28 paź 2015

Danusiu, ja stale podgladam i się po cichu zachwycam
Mam pytanie: czy platana sadzonego w czerwcu powinnam jakoś na zimę zabezpieczyć ?
Pozdrawiam słonecznie
sylwia_slomc... 12:21, 28 paź 2015

Danusiu podobne do tego i ma takie przywry jak rzekotka drzewna paluszki

link
Olili 13:11, 28 paź 2015

Na zdjęcia napatrzeć się nie mogłam ....wspaniale ,nastrojowo w Twoim ogrodzie.
Posyłam uśmiech.
Zielona 18:26, 28 paź 2015

Dwie, trzy godziny i... ogród ma kształt, kolory, linię rabat... Masz talent

PS Nawet jeśli nie piszę, to wiesz, że nabijam odsłony Ostatnio znowu buszuję po archiwum artykułów. Naprodukowałaś tego tyle, że tylko czytać i... uczyć się
Gardenarium 19:24, 28 paź 2015

Kindzia napisał(a)
Wracam właśnie z wątku Kondzia...jak to Danusiu nie piszemy u Ciebie? My się po prostu nie powtarzamy. Ale każdy wpis trzeba mnożyć razy 20, albo 50...to musisz wiedzieć.
Zawsze będę Ci wdzięczna, nie tylko za kształt mojego obecnego ogrodu, ale za przyjaźnie...to te, niekoniecznie ogrodowe, wpisy je zawiązują.

Pozdrawiam serdecznie

Ja tak podbudowywałam Kondzia

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:25, 28 paź 2015

Zielona napisał(a)
Dwie, trzy godziny i... ogród ma kształt, kolory, linię rabat... Masz talent

PS Nawet jeśli nie piszę, to wiesz, że nabijam odsłony Ostatnio znowu buszuję po archiwum artykułów. Naprodukowałaś tego tyle, że tylko czytać i... uczyć się

Co najmniej 450 artykułów a może i 500

W każdym po około 50 zdjęć, a w niektórych 100 Sporo czasu mi zajęło pisanie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:28, 28 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Danusiu podobne do tego i ma takie przywry jak rzekotka drzewna paluszki

link

No to może być winobluszcz trójklapowy, tylko ostatecznie to on się na czerwono przebarwia, ale tutaj znalazłam na żółto

link

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 19:31, 28 paź 2015

Dzięki, nie domyśliłam się , że to on
Gardenarium 19:35, 28 paź 2015

Dziękuję wam za wizyty, jakże mnie cieszą.

Dzisiaj z cyklu: co zrobiłam, a nie "czego nie zrobiłam".

Wróciłam tuż przed zachodem słońca, zdążyłam przelecieć z kosiarką po liściach na trawniku i wpadłam na genialny pomysł, żeby skosić..podjazd do garażu Dzięki temu wciągnęło prawie wszystkie liście

Z ulicy się nie dało, więc zamiotłam. Potem przyjechały posiłki w postaci Witka i Grzesia, więc dokończyli zamiatanie, bo ja byłam wykończona. Posadziłam 600 cebul i ręka odmówiła mi posłuszeństwa. Normalnie wysiadka Nadmieniam że nie w moim ogrodzie, moje ciągle niedokończone hmm, kiedy dokończę? hmm..

Potem z Witkiem do ciemnej nocy zbieraliśmy liście z topiarów, z rabat, wyławiałam ze stawu bo utoną. Tyle na dziś.

Aha, wyrwałam kalle czarne bo zmarzły, wyrwałam "flaki" czyli liście host, bo okropnie już wyglądają. Te co były fajnie żółte - już takie nie są i nadają się jedynie na kompost

Hurra, nieco ogarnięte. Kontynuacja jutro rano, będzie coś widać.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies