ewalm
no nic powiększyć tych rysunków nie mogę. Imbecyl komputerowy ze mnie chyba
Co do domku to pamiętam, że radziłaś żeby go nie zostawiać na środku, bo za bardzo rzuca się w oczy. Punktem odniesiania dla mnie jest placyk basenowy, który musi zostać po prawej (już pisałam, że kwestia słońca i widoku z ulicy). Więc tak sobie wydedukowałam, że skoro basen po prawej, to huśtawka po lewej, bo wszystko po jednej stronie będzie źle. Basen też miał być bliżej tarasu no i miał powstać większy obszar (kwadrat lub prostopkąt) z trawą. Więc dlatego domek po prawej.
Aha i jeszcze jedno... w tym rogu właśnie stoi u sąsiadów kompostownik, więc lepiej domek tam niż huśtawka
Co do roślin to na pewno jest za mało

wiem, ale chciałam teraz stworzyć ogólny plan i pokazać co mi się podoba i w jakim kierunku ten "ogród" miałby zmierzać. Podobno bez tego ani rusz
Skoro piszesz o planowaniu rabat pojedynczo to wezmę się za rabatę na końcu działki. Jak bym nie kombinowała domek może tu być tylko na środku, albo po prwej (biorąc pod uwagę sąsiadów itd.) A wiesz, że na początku nie wyobrażałam sobie domku inaczej niż na środku (symetria

), a teraz bardzo mi się podoba jak stoi po prawej. Serio
Z A2 do Grodziska Maz. a potem KADY, OPYPY i już Książenice. W sumie ok 10 km. Bliziutko