Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

ewa004 10:54, 02 paź 2014

Jola ja tez marzyłam o ciurkadełku ,a ze Emus nie chciał słyszeć. wiec zrobiłam sama .
Może nie takie wypasione ,ale kula jest i woda ciurka
katiaxx 10:56, 02 paź 2014

Co ile w końcu sadziłaś choiny ?
lojalna_ 10:57, 02 paź 2014

jazzy napisał(a)

A co to za trawy po prawej stronie? Ja bym właśnie trawy posadzila przed thuje. Miskanty gracki bądź ML, a przed miśki hortki co Ty na to? Ale ja się nie znam
edit: hahahaha, właśnie napisalam to co Ty
Przed serby też daj trawy

Tak własnie pisze ze tak bedzie przed tujami trawy i hortki
Tylko jak to ma byc teraz przed swierkami ....trawy przed serby i berberysy ... Wymieszac czy w jakiejs kolejnosci?
ana_art 10:57, 02 paź 2014

jestem co potrzebujesz?
lojalna_ 10:58, 02 paź 2014

ana_art napisał(a)
jestem co potrzebujesz?

Zerknij prosze trzy strony dalej moje propozycje nasadzen poprzestawiaj
Mala_Mi 10:58, 02 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Dziewczyny co kupowac co przestawiac .....

Mało tego ....

Dalej z lewej sadza sie tuje przed nimi beda miskanty i hortensja L

Ja się do projektowania nie nadaję, mogę napisać co mi nie pasuje.
Do wrzosowiska nie pasuje takie sadzenie pod linijkę, bo wygląda na sztuczne.
Zasłoniłabym czymś siatkę i widok na drogę.
Brakuje czerwonego koloru który spójnie połączy czerwone buki, miskanty i da "życie" we wrzosach, bo same białe jest mdłe.
Te tujki "mopy" jakoś mi tu nie pasują, może zamień je z berberysami i ułóż bardziej luźno, nie tak w rządku. Ja bym już tu widziała bardziej niskie sosny np Winter Gold i pionowe akcenty z berberysu np Orange rocket. Fajnie by wyglądały trawy, nadadzą lekkości rabacie. Mogą być jakieś brązowe, Praire pomarańczowe.. nazwy traw mam na innym kompie i teraz nie podpowiem. Nawet stipa super wygląda. Słaba do zimowania, ale czasami sie udaje.
Wrzosy mam wrażenie, że są zdecydowanie za gęsto. wrzosy rosną całkiem spore, tak co 30 cm jest już na gęsto, ale też zalezy od odmiany. Zróżnicuj je trochę bo dwie odmiany białe się zlewają. Daj coś może bordowego?? Nawiąże do buków. Różowego tu nie widzę. Wrzośce jak najbardziej, ale posadż niskie odmiany, bo cześć wrzosów masz tez w niskiej odmianie, a wrzośce potrafią urosnąć wysoko nawet przycinane.

I znów mi skasowało moje pisanie... muszę uciekać.

Acha jak wrzosy to może jake azalie np azalia japońska kermesina alba lub Maruschka ? Maruschka pięknie przebarwia się na jesień i zimę, by pasowała. Albo różanecznik niski zwarty np różanecznik cunningham white?
Te mopy mi tu nie pasują i już.. sorki.. nie to chciałaś usłyszeć

I krokusy na wiosnę pomiędzy wrzosy.
lojalna_ 10:59, 02 paź 2014

katiaxx napisał(a)
Co ile w końcu sadziłaś choiny ?

Ciasno bardzo ciasno ......
katiaxx 11:00, 02 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Ciasno bardzo ciasno ......

a tak konkretniej ?
lojalna_ 11:02, 02 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ja się do projektowania nie nadaję, mogę napisać co mi nie pasuje.
Do wrzosowiska nie pasuje takie sadzenie pod linijkę, bo wygląda na sztuczne.
Zasłoniłabym czymś siatkę i widok na drogę.
Brakuje czerwonego koloru który spójnie połączy czerwone buki, miskanty i da "życie" we wrzosach, bo same białe jest mdłe.
Te tujki "mopy" jakoś mi tu nie pasują, może zamień je z berberysami i ułóż bardziej luźno, nie tak w rządku. Ja bym już tu widziała bardziej niskie sosny np Winter Gold i pionowe akcenty z berberysu np Orange rocket. Fajnie by wyglądały trawy, nadadzą lekkości rabacie. Mogą być jakieś brązowe, Praire pomarańczowe.. nazwy traw mam na innym kompie i teraz nie podpowiem. Nawet stipa super wygląda. Słaba do zimowania, ale czasami sie udaje.
Wrzosy mam wrażenie, że są zdecydowanie za gęsto. wrzosy rosną całkiem spore, tak co 30 cm jest już na gęsto, ale też zalezy od odmiany. Zróżnicuj je trochę bo dwie odmiany białe się zlewają. Daj coś może bordowego?? Nawiąże do buków. Różowego tu nie widzę. Wrzośce jak najbardziej, ale posadż niskie odmiany, bo cześć wrzosów masz tez w niskiej odmianie, a wrzośce potrafią urosnąć wysoko nawet przycinane.

I znów mi skasowało moje pisanie... muszę uciekać.

Acha jak wrzosy to może jake azalie np azalia japońska kermesina alba lub Maruschka ? Maruschka pięknie przebarwia się na jesień i zimę, by pasowała. Albo różanecznik niski zwarty np różanecznik cunningham white?
Te mopy mi tu nie pasują i już.. sorki.. nie to chciałaś usłyszeć

Dzieki kobieto dzieki kierunek masz podobny co inne dziewczyny , musze to tylko dokladnie przeanalizowac . Wrzeosy na pewno za blisko i przed swierki berberysy wysokie kobitki z trawami proponuja wiec cos mi juz sie klaruje

I krokusy na wiosnę pomiędzy wrzosy.
lojalna_ 11:02, 02 paź 2014

katiaxx napisał(a)

a tak konkretniej ?

Od pnia do pnia 87 cm ;(