Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy » Edycja postu

Lawendowy zawrót głowy

katiaxx 11:03, 02 paź 2014

Jola co do porad to czy wiesz czego chcesz ? czy chcesz ogród minimalistyczny bardziej czy naturalny, geometryczny czy buszowy ? Czy chcesz rośliny kolorowe czy trzymać się jednego -2-3 odcieni ?
Musisz wiedzieć czego chcesz.
lojalna_ 11:04, 02 paź 2014

ewa004 napisał(a)
Jola ja tez marzyłam o ciurkadełku ,a ze Emus nie chciał słyszeć. wiec zrobiłam sama .
Może nie takie wypasione ,ale kula jest i woda ciurka

Prosze Cie sama? Mój eM gotowy do roboty ale musimy poczytac troche chociaz swietna instrukcja obrazkowa była u Danusi w ogrodzie z lustrem
lojalna_ 11:05, 02 paź 2014

Do Danusi chciałam napisac a tutaj watek zamkniety .... Czy ja znowu cos pokreciłam .... Zostawiłam wiadomosc w ogrodzie z Lustrem
lojalna_ 11:09, 02 paź 2014

katiaxx napisał(a)
woooow (czy jak to się tam pisze) jestem pod wrażeniem, spore zakupy piękne okazy , tuje jakie tłuste, masz dobrą szkółkę pod ręką. Wszytko już jakby bardziej klarowne. Będzie ślicznie już to widzę, nie wiele doradzę bo się nie znam ale na pewno zrobiłabym jakieś średnie piętro za cyprysikiem filifera (jeśli to w ogóle on)
Cieszę się że u Ciebie tak prace postępują myślę że nie powinnaś się tak przejmować faktem że jest pusto, poczekaj - dosadzić zawsze można, moim zdaniem lepiej luźniej - bo potem widać czego brakuje i gdzie i wtedy dosadzić
piękny ogród się tworzy

Dzieki wszelkie uwagi mile widziane
Mala_Mi 11:09, 02 paź 2014

Zaraz ci u siebie wrzucę kilak fotek moich wrzosowisk.... pobiegłam sfotografować, może coś ci podejdzie. I uciekam, bo jestem już w niedoczasie.
lojalna_ 11:10, 02 paź 2014

katiaxx napisał(a)
Jola co do porad to czy wiesz czego chcesz ? czy chcesz ogród minimalistyczny bardziej czy naturalny, geometryczny czy buszowy ? Czy chcesz rośliny kolorowe czy trzymać się jednego -2-3 odcieni ?
Musisz wiedzieć czego chcesz.

Swieta racje ale z tych propozyji ja sobie wymuskam co mi odpowiada problem mam taki ze mało tak naprawde znam roslin a Wy tutaj doswiadczenie ogromne wiec przeanalizuje propozyje bo tak łatwiej . Dopasowujac do siebie
ewakatowice 11:17, 02 paź 2014

Jolcia, zajrzyj do ogrody Moja codzienność - Ogród Oli…
Będzie jak znalazł, Olcia podsadziła buki trawami red Baron…
No i oczywiście ogród zakładany przez Danusie Ogród z Lustem…
kosolka 11:29, 02 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Swieta racje ale z tych propozyji ja sobie wymuskam co mi odpowiada problem mam taki ze mało tak naprawde znam roslin a Wy tutaj doswiadczenie ogromne wiec przeanalizuje propozyje bo tak łatwiej . Dopasowujac do siebie

I to jest sedno Jolu. Tak ma być- czerp inspiracje ale rób zgodnie ze swoimi pragnieniami.
ewa004 11:30, 02 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Prosze Cie sama? Mój eM gotowy do roboty ale musimy poczytac troche chociaz swietna instrukcja obrazkowa była u Danusi w ogrodzie z lustrem

Ja właśnie z tej instrukcji skorzystałam .
To naprawde nic trudnego , pomocy Ema potrzebowałam tylko żeby tę kulę wtargać .
lojalna_ 11:32, 02 paź 2014

ewakatowice napisał(a)
Jolcia, zajrzyj do ogrody Moja codzienność - Ogród Oli…
Będzie jak znalazł, Olcia podsadziła buki trawami red Baron…
No i oczywiście ogród zakładany przez Danusie Ogród z Lustem…

Tak to sa swietne propozycje .... Licze na Twoje " trzy grosze " Co ile buki masz wadzone?