Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Loosiuu 21:43, 05 paź 2014

Trochę pokręcę... Bardziej mi się podobało jak miałaś ustawione cyprysiki groszkowe pod świerkami serbskimi. Teraz z berberysami jakoś brakuje mi pośredniego piętra. Są niskie wrzosy, a potem nagle wysokie berberysy. I wydaje mi się, że rozplenice zaduszą za dwa lata hortensje
Tak tylko gadam Same zamysły super. Choiny szybko się zagęszczą i zapomnisz zaraz o wiatraku
Iwk4 21:50, 05 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Iwonka ja nawet na balkonie nic nie sadziłam z braku czasu ...nazwy roslin które mam jeszcze mi sie myla daj spokój z tym pieknym bo tam nic nie ma mam nadzieje ze jak jeszcze wiele rzeczy sie pojawi to bedzie ładnie A zdjecia robie nawet te robocze chociaz troche mi wstyd bajzlownika jak u Was same art fotografie

Jolu, ja też jestem na etapie fotografi trochę roboczych. Zaczynałam to forum od przeczytania całego wątku Any od deski do deski. Najwięcej nauczyłam się u niej z czasu, kiedy umieszczała zdjęcia robocze, instruktażowe. Z nich najwięcej można się nauczyć, nawet tego, co nie wyszło, jak nie popełniać błędów.
Nazwy roślin też mi się mylą.
Widzę, że masz wyczucie, do tego inne dziewczyny pomagają: odsuń, przesuń, przestaw ... to pomaga nie tylko tobie, ale wszystkim czytającym. Można uczyć się wzajemnie od siebie.
A fotografie Art można robić, jak ogród zaczyna być dojrzały. Tak za trzy lata. A do tego czasu dokumentacja: przed, po, w trakcie. I umieszczaj na wątku. To dobre archiwum także dla ciebie.
Przy okazji ja postanowiłam archiwizować w kompie fotkimiesiącami. Łatwiej jest zobaczyć jak było i kiedy
BusyBee 22:55, 05 paź 2014

Jolu jak dużo posadzone troszkę mnie nie było- 1 dzień raptem, ...a tu mocno do przodu poszło sadzenie... Bardzo ładnie to wrzosowisko wyszło...mam nadzieję, że jesteś zadowolona...
...jak uznasz, że przed berberysami brakuje piętra, to jest masę roślin, które tu pasują...nawet rozplenice little bunny, czy kwasolubne pierisy....

Jakie tam masz jeszcze dylematy- muszę poczytać dokładniej...bo tak w biegu wpadłam...prawie cały dzień mnie nie było...i jeszcze mój mały chory...

Zuch Dziewczyna jesteś...
lojalna_ 06:36, 06 paź 2014

Plan dnia zminic ustawienie wrzosowiska zrobiłam to jak w lesie nie w ogrodzie

Zaczęło sie ....
Madziarzeszow 06:54, 06 paź 2014

Kibicuję i podglądam
lojalna_ 06:56, 06 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Jolu, ja też jestem na etapie fotografi trochę roboczych. Zaczynałam to forum od przeczytania całego wątku Any od deski do deski. Najwięcej nauczyłam się u niej z czasu, kiedy umieszczała zdjęcia robocze, instruktażowe. Z nich najwięcej można się nauczyć, nawet tego, co nie wyszło, jak nie popełniać błędów.
Nazwy roślin też mi się mylą.
Widzę, że masz wyczucie, do tego inne dziewczyny pomagają: odsuń, przesuń, przestaw ... to pomaga nie tylko tobie, ale wszystkim czytającym. Można uczyć się wzajemnie od siebie.
A fotografie Art można robić, jak ogród zaczyna być dojrzały. Tak za trzy lata. A do tego czasu dokumentacja: przed, po, w trakcie. I umieszczaj na wątku. To dobre archiwum także dla ciebie.
Przy okazji ja postanowiłam archiwizować w kompie fotkimiesiącami. Łatwiej jest zobaczyć jak było i kiedy

Madre słowa Iwonko i tylko dlatego wrzucam fotki chciaz z wolałabym je zostawic w archiwum domowym z archiwizowaniem miesiacami swietny pomysł na razie niestety nie mam czasu alw zimę wezmę sie za to fajnie ze tak dziewczyny pomagaja no i chłopaki
lojalna_ 07:00, 06 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Jolu jak dużo posadzone troszkę mnie nie było- 1 dzień raptem, ...a tu mocno do przodu poszło sadzenie... Bardzo ładnie to wrzosowisko wyszło...mam nadzieję, że jesteś zadowolona...
...jak uznasz, że przed berberysami brakuje piętra, to jest masę roślin, które tu pasują...nawet rozplenice little bunny, czy kwasolubne pierisy....

Jakie tam masz jeszcze dylematy- muszę poczytać dokładniej...bo tak w biegu wpadłam...prawie cały dzień mnie nie było...i jeszcze mój mały chory...

Zuch Dziewczyna jesteś...

Z wrzosowiska nie bardzo chce jeszcze raz poprzesadzam ...

Ciesze sie z czegos innego ...powoli zaczynam łapac siebie w tych nasadach .... To co widac to daleka droga dontego co chce zobaczyc ale zaczynam sie juz czuc jak u siebie a nie goscinnie jesli wiesz co mam na mysli .

Ciesze sie z kazdego miłego słowa a jeszcze bardzie z krytycznych ocen. Bo mimo, ze Luwru nie ma to jak ktos zauwazy ile to roboty to juz duze wsparcie i chec do dalszej roboty

Pod bukami pusto ....tam kiedys beda bukszpany i trawki
lojalna_ 07:05, 06 paź 2014

Loosiuu napisał(a)
Trochę pokręcę... Bardziej mi się podobało jak miałaś ustawione cyprysiki groszkowe pod świerkami serbskimi. Teraz z berberysami jakoś brakuje mi pośredniego piętra. Są niskie wrzosy, a potem nagle wysokie berberysy. I wydaje mi się, że rozplenice zaduszą za dwa lata hortensje
Tak tylko gadam Same zamysły super. Choiny szybko się zagęszczą i zapomnisz zaraz o wiatraku

Duzo racji w tym ze nie sredniego pietra przy swierkach , wiesz groszki juz chyba tam nie wróca ....zaczeło mi sie to gryzc z wrzosowiskiem . Dzisiaj jeszcze pojade na zakupu moze sie uda cos dobrac a jesli nie to zostanie miejsce a wiosna zapewne cos tam zasadze

Trawy przy hortensjach ..... Uwazasz ze jest ich za duzo czy ze sa za blisko hortek?

Fajnie ze zagladasz
bdan 07:07, 06 paź 2014

Widzę, że niektórzy już też nie śpią
lojalna_ 07:09, 06 paź 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Kibicuję i podglądam

Dziekuje przyda sie kazda uwaga przy moim raczkowaniu w temacie