Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 22:09, 04 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Wcale nie lubię róż, które mają urlop. Lubię Bonikę i Montanę za ich nieprzerwane kwitnięcie. Znasz Karol może inne, co kwitną cały czas ?

Niestety, w rozach kiepsko się orientuję. Moje właśnie robią sobie przerwy, ale teraz znowu będą cieszyć oko.
MirellaB 22:11, 04 sie 2015

Aaaaaaa super piękny
W poprzednim domu też miałam sad
jona 22:15, 04 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Dziękuję
Napisze wszystko co w nim rośnie:
-morela
-brzoskwinia
-4 śliwki uleny
-2 sliwki wegierki
-3 grusze klapsy
-1 grusza konferencja
-3 czereśnie
-dwie jabłonki pozna i wczesna
-dwie leszczyny
-trzy orzechy włoskie
-winogron bordowy, fioletowy i zielony
-jeżyna
-borówka amerykańska
-maliny
-agrest
-porzeczka czerwona
-dwie porzeczki czarne

Trochę tego jest

Sporo drzew i krzewów . Latem i jesienią można przejść na dietę owocową . Taki sadek też bym chciała mieć
Karol99 22:15, 04 sie 2015

Sad to świetna rzec, ale czasu też trochę trzeba mieć żeby wszystkie opryski i inne takie wykonać w terminie.
Karol99 22:17, 04 sie 2015

jona napisał(a)

Sporo drzew i krzewów . Latem i jesienią można przejść na dietę owocową . Taki sadek też bym chciała mieć

Właśnie ostatnio doszliśmy do wnioski, że za dużo chyba mamy tych drzewek. Potem tego nie zjemy.
anka_ 22:39, 04 sie 2015

Karol99 napisał(a)
... Z tymi brzoskwiniami to wlasnie roznie bywa, moja dopiero pierwszy raz ma owoce. Mielismy juz ja wykopac, jeszcze co roku łapie ją kędzierzawość

czeresniowapomadka napisał(a)

By jej uniknąc warto zrobic oprysk przed pekaniem pąkow wiosną przy tem. plus 6 stopni sylitem i miedzianem tez na jesien mozna jak liscie opadna.

Karolu u mnie brzoskwinia to jedyne miejsce gdzie używam chemii- właśnie ze względu na kędzierzawość. Pryskam bardzo wczesną wiosną Sylitem, jak pisała wyżej Ania. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie zadziałał. Trzeba tylko baaardzo dokładnie opryskać zanim ruszą pąki. Ja osobiście nie do końca patrzę na temperaturę, wiadomo musi być na plusie w dzień i tyle.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anabuko1 22:44, 04 sie 2015

He,, he fajna wyliczanka.sporo ci się uzbierało.I bardzo dobrze, nie ma to jak swoje owocki
.Ja tez mam sporo drzewek owocowych i różnych krzaczków owocowych też
Karol99 22:45, 04 sie 2015

anka_ napisał(a)

Karolu u mnie brzoskwinia to jedyne miejsce gdzie używam chemii- właśnie ze względu na kędzierzawość. Pryskam bardzo wczesną wiosną Sylitem, jak pisała wyżej Ania. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie zadziałał. Trzeba tylko baaardzo dokładnie opryskać zanim ruszą pąki. Ja osobiście nie do końca patrzę na temperaturę, wiadomo musi być na plusie w dzień i tyle.

To może źle coś robiliśmy, no nic na wiosnę sprobuje jeszcze raz, może zadziała. Dziękuje.
Karol99 22:46, 04 sie 2015

anabuko1 napisał(a)
He,, he fajna wyliczanka.sporo ci się uzbierało.I bardzo dobrze, nie ma to jak swoje owocki
.Ja tez mam sporo drzewek owocowych i różnych krzaczków owocowych też

Fajnie mieć swoje owoce, największa frajda.
jona 23:42, 04 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Właśnie ostatnio doszliśmy do wnioski, że za dużo chyba mamy tych drzewek. Potem tego nie zjemy.

Będziecie dawać sąsiadom i wszystkim znajomym