Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

iwka 13:00, 06 sie 2015

ja tam widzę dwa baseny macie coś położone na spód, bo ja szukam sprawdzonego sposobu?
Karol99 13:04, 06 sie 2015

Tak, racja sa dwa baseny jeden duzy drugi maly, specjalnie dla rodzenstwa
Tam jest piasek, a na to kladziemy taką mate, ktora była w komplecie. Na jesieni będziemy robić tam kostke, bo piasek trzeba wyrównywać przed położeniem
iwka 13:11, 06 sie 2015

no właśnie, też mam teraz piasek i do tej pory to najlepsze rozwiązanie, ale tak jak mówisz trzeba równać, wcześniej miałam stare dywany, ha ha , potem styropian-porażka. Kostka będzie najlepszym rozwiązaniem, w przyszłym roku planuję zakup większego
AgataRed 13:17, 06 sie 2015

Basen fajny pomysł Mam tylko pytanie jak spuszczacie z niego wodę, żeby chlorowana woda nie zaszkodziła roślinkom ?
Karol99 13:18, 06 sie 2015

iwka napisał(a)
no właśnie, też mam teraz piasek i do tej pory to najlepsze rozwiązanie, ale tak jak mówisz trzeba równać, wcześniej miałam stare dywany, ha ha , potem styropian-porażka. Kostka będzie najlepszym rozwiązaniem, w przyszłym roku planuję zakup większego

Do naszego wchodzi 20 000 litrow wody,ale jest naprawde wystarczajacy.
A kostka jest najlepszym i najpraktyczniejszym rozwiazaniem
Karol99 13:20, 06 sie 2015

AgataRed napisał(a)
Basen fajny pomysł Mam tylko pytanie jak spuszczacie z niego wodę, żeby chlorowana woda nie zaszkodziła roślinkom ?

Juz pod koniec lata mniej chlorujemy, a potem go zostawiamy calkowicie bez chloru na jakies 2 tygodnie, we wrzesniu kiedy woda juz jest zimna. Potem sukcesywnie wylewamy wode na trawe, pod roslinki sie boje. Trawa sprawdzona nic jej nie jest
AgataRed 13:25, 06 sie 2015

Dziękuję za radę
Marga 13:49, 06 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Juz pod koniec lata mniej chlorujemy, a potem go zostawiamy calkowicie bez chloru na jakies 2 tygodnie, we wrzesniu kiedy woda juz jest zimna. Potem sukcesywnie wylewamy wode na trawe, pod roslinki sie boje. Trawa sprawdzona nic jej nie jest

Dobrze,że tu zajrzałam ...to jednak można podlewać wodą z basenu! Są jakies filtry na sól kuchenną i pompy piaskowe (albo odwrotnie), ale są strasznie drogie...
Karol99 14:09, 06 sie 2015

AgataRed napisał(a)
Dziękuję za radę

Żaden problem
Karol99 14:11, 06 sie 2015

Marga napisał(a)

Dobrze,że tu zajrzałam ...to jednak można podlewać wodą z basenu! Są jakies filtry na sól kuchenną i pompy piaskowe (albo odwrotnie), ale są strasznie drogie...

Można ale musi jakiś czas oddstac. Ja drzew ani krzewów nie podlewam bo wolę nie ryzykować. Na trawę nie szkodzi kompletnie. W tamtym miejscu była jeszcze ładniejsza. Mój sąsiad ma taki sam basen i on wylewa prosto pod rośliny..