Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 20:32, 29 cze 2016

Makao_J napisał(a)
Oj tak. Taka decyzja strasznie zbiera rośliny do kupy. U mnie nie jedna miała już ostatnią szansę i bam - rosną jak nigdy

Groźby jak widać czasami się sprawdzają.
Karol99 20:33, 29 cze 2016

miskka napisał(a)
Karol, czy widziałeś może nasionka Stipy do kupienia? Tak mi się u Was spodobały te trawki, że chciałabym w przyszłym roku mieć je u siebie. Ale nie wiem czy nasionka są łatwo dostępne.

U mnie nigdzie nie widziałem w okolicy. Podobno w Obi są czasami. W styczniu zgłoś sie na forum. Ja nie kupowałem, dostałem wszystkie nasionkamod forumowiczów. Bedziesz miała masę stip w nastepnym roku. Jak moje wydadzą nasionka to też mogę Ci wysłać.
Karol99 20:36, 29 cze 2016

Makao_J napisał(a)
Nasionka są dostępne choć ja ich nie dostałam u siebie bo miałam swoje. W obi podobno były.
Niestety sianie nie warte zachodu. W tym sezonie był szał na sianie stipy i nie wiele osób jest zadowolonych z efektu. Ja też tak sobie. Rośnie ale nie widać tego na rabacie.

Tez słyszałem o Obi. W Auchan chyba tez były.

Ja pierwszy raz wysiewalem, ładnie rosły ale w gruncie niektóre stanęły. Różnią się nieco od tych na zdjęciach. Ja stawiam jednak na rośliny wieloletnie. Ze stipą i innymi jednorocznymi jest trochę pracy i trzeba mieć miejsce na doniczki.

Szczerze powiedziawszy nie wiem, czy zdecyuje sie na siew w następnym roku.
Karol99 20:38, 29 cze 2016

miskka napisał(a)
U mnie niestety nie kupię gotowych sadzonek, dlatego pozostaje sianie.
A baaaardzo mi się podobają. Chyba najbardziej z wszystkich traw. No może poza Hacone

Na pchlimtargu ostatnio widziałem piękne sadzonki. Żałuję, że nie spytałem sie o cenę. Ładna jest, to fakt.
Karol99 20:41, 29 cze 2016

Pluszakowa napisał(a)
Klonik fajny i rzeczywiście wysoko szczepiony, ale to dobrze bo jak pień jest niski to duża korona źle wygląda.

Ja cię rozumiem że okazyjny zakup bardzo cieszy. Do dziś nie mogę wyjść z podziwu jak tanio kupiłam grujeczniki. Czułam się jakbym mamuta upolowała.

My mamy trochę jakieś spaczenie, jezeli chodzi o pień drzewa. Musi byc wysoki i prosty. 1.70 to tak minimum, na inne nie patrzymy. Drzewo to musi byc drzewo, z wysokim pniem i żeby można było pod nim swobodnie przejsc.

Takie okazje bardzo lubie i na długo zostają w pamięci. Tez zawsze wspominam te wszystkie okazje.
Efffa 21:46, 29 cze 2016

Fajny klonik, kolor klonika jeszcze fajniejszy
Karol99 21:51, 29 cze 2016

Dzięki. Żółte drzewa są dosc rzadko spotykane i robią większe wrażenie niz zielone. Ja bardzo lubię kolory w ogrodzie.

Wiecie może z czego najlepiej zrobić cieniówkę na drzewo? Biała agrowloknina byłaby dobra czy nie?
kasja83 22:11, 29 cze 2016

Karol99 napisał(a)

Dzięki więcej zdjęć? Nie ma już co pokazywać

U nas właśnie leje upragniony deszcz, podlewanie mi dzisiaj odejdzie.

Żart chyba...w takim ogrodzie zawsze jest co pokazywać
Karol99 22:13, 29 cze 2016

Czy ja wiem Poszukam jutro czegoś ciekawego.
Marzenaka 23:57, 29 cze 2016

Karol, ale pędzi wątek u ciebie... Lubię tu zaglądać Przypomnij mi proszę, jakie to klony polecałeś, wiem, że masz je u siebie, chciałabym jeden u siebie bordowy i jeden jakiś powiedzmy seledynowy. Co polecasz? Najlepiej jakiś bezproblemowy