Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Nowa12 22:36, 17 maj 2020

Też mam Juanitę. A mój ambrowiec już ma liście więc chyba ciut szybciej niż u Ciebie. Ale i tak szybciej niż katalpa moich sąsiadów .
anpi 23:25, 17 maj 2020

Lilie możesz zasilić nawozem. Wygląda na to że Ci się rozmnożyły i to są młode z młodziutkich cebulek, raczej w tym roku nie zakwitną. A nowa Krasawica Ci zakwitnie?
Ewa777 10:23, 18 maj 2020

Nowa12 napisał(a)
Też mam Juanitę. A mój ambrowiec już ma liście więc chyba ciut szybciej niż u Ciebie. Ale i tak szybciej niż katalpa moich sąsiadów .

U mnie wszystko później niż na południu Polski. Wystarczy zobaczyć na temperatury. U mnie dziś 10'C i pada deszczyk.
Obejrzałam dziś wspomnienie sprzed 2 lat. Miałam o tej porze już kwitnące wszystkie rododendrony, czosnki, a ambrowce miały liście.
Ewa777 10:26, 18 maj 2020

anpi napisał(a)
Lilie możesz zasilić nawozem. Wygląda na to że Ci się rozmnożyły i to są młode z młodziutkich cebulek, raczej w tym roku nie zakwitną. A nowa Krasawica Ci zakwitnie?

A czym zasilasz lilie? Nie trzeba ich rozsadzić w takim razie? A jeżeli tak to kiedy?
Krasawica mi nie zakwitnie. Ma same listeczki.
TAR 10:27, 18 maj 2020

normalnie pogoda oszukala a mialo byc 16 i slonce. nie bawie sie tak. mialam na obiad grila zaplanowanego a tak to nie wiem co zrobic
Ewa777 10:32, 18 maj 2020

TAR napisał(a)
normalnie pogoda oszukala a mialo byc 16 i slonce. nie bawie sie tak. mialam na obiad grila zaplanowanego a tak to nie wiem co zrobic

Grill pod parasolem
Moja prognoza zapowiadała 12'C i deszcz do 12.00. Na godzinowej prognozie deszcz będzie znowu padał od 16.00 do 0.00. Zobaczymy czy to się sprawdzi.
Słońce ma się pokazać dopiero w środę, ale tylko przy 12'C.
zbigniew_gazda 13:40, 19 maj 2020

Ewuś ciepełka życzę a pogody majowej czyli niech deszczyk od czasu do czasu pada. Nowe nabytki super. U mnie kiepskie dosyć azalie japońskie. To pewnie z powodu suszy w tamtym roku. Pozdrowienia.
Ewa777 15:00, 19 maj 2020

zbigniew_gazda napisał(a)
Ewuś ciepełka życzę a pogody majowej czyli niech deszczyk od czasu do czasu pada. Nowe nabytki super. U mnie kiepskie dosyć azalie japońskie. To pewnie z powodu suszy w tamtym roku. Pozdrowienia.

Dzięki Zbysiu
Dziś też pada deszcz cały dzień, a termometr pokazuje 13'C. Chciałoby się ciepełka U mnie ładnie kwitną azalie. Pilnowałam podlewania cały rok
nicol21 18:55, 19 maj 2020

Ewo - nadrobiłam zaległości. Wiosna trochę później niż u mnie, ale widoki masz piękne. Podziwiam chęć wyprowadzania roślin na bonzai - nawet jeśli to robota męża - a może wtedy nawet bardziej chwalić trzeba
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Monia81 19:45, 19 maj 2020

Ewa777 napisał(a)

Dziś też pada deszcz cały dzień, a termometr pokazuje 13'C. Chciałoby się ciepełka U mnie ładnie kwitną azalie. Pilnowałam podlewania cały rok

U nas jeszcze nie pada, ładnie cały dzień było, chociaż z deszczyku to ja bym się bardzo ucieszyła, bo sucho znowu...coś się zanosi, ale czy popada to nie wiadomo...
Ewuś ta azaliowa górka wygląda obłędnie buziaczki