Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:39, 16 mar 2015

Gardener27 napisał(a)
Okryj donice agro ... zawsze będą mieć cieplej Róże do Ciebie już jadą a od bylin się z Tobą kontaktowali ?

Z bylin dzwonili do mnie od razu jak złożyłam zamówienie i powiedzieli, że będą się kontaktować, ale raczej w kwietniu Okryję argo, tak jak radzisz
Fasolka 18:58, 16 mar 2015

Dzień dobry Ewo Przyszłam przywitać się do kolejnej mieszkanki Gdańska. Dziś z podglądacza przeistoczyłam się w czynną, piszącą forumowiczkę (to mój trzeci post dziś Życzę Ci przyjaznej pogody w trakcie prac w Twym pięknym ogrodzie
Gardener27 19:11, 16 mar 2015

Też złożyłem w bylinowym zamówienie z tym że wcześniej wykonałem telefon Pan z którym rozmawiałem powiedział że wszystko zależy od warunków pogodowych a realizacja może nastąpić nawet już w marcu w co mi ciężko uwierzyć No cóż czekamy cierpliwie
Ewa777 19:13, 16 mar 2015

Fasolka napisał(a)
Dzień dobry Ewo Przyszłam przywitać się do kolejnej mieszkanki Gdańska. Dziś z podglądacza przeistoczyłam się w czynną, piszącą forumowiczkę (to mój trzeci post dziś Życzę Ci przyjaznej pogody w trakcie prac w Twym pięknym ogrodzie

Ola, witam Cię Właśnie odpowiadałam Ci u Eli Odwiedzamy te same centra ogrodowe, może blisko mieszkamy
Ewa777 19:17, 16 mar 2015

Gardener27 napisał(a)
Też złożyłem w bylinowym zamówienie z tym że wcześniej wykonałem telefon Pan z którym rozmawiałem powiedział że wszystko zależy od warunków pogodowych a realizacja może nastąpić nawet już w marcu w co mi ciężko uwierzyć No cóż czekamy cierpliwie

Przemku, ja chętnie poczekam, bo jeszcze miejsce na rośliny muszę przygotować. Jutro przyjadą róże, więc zaczynam od rana (a właściwie mój mąż zaczyna, bo ja w pracy) prace ziemne - przekopanie ziemi z obornikiem na rabacie. Dla bylin też muszę przygotować miejsce. Chcę zmienić linie rabatowe, wejść więcej w trawnik, coś jeszcze poprzenosić, bo mi nie pasuje na nowej rabacie
Karol99 19:24, 16 mar 2015

Ewo, a twoje róże już będą obcięte prawda? Więc zastanawiam się czy swoich już nie obciąć. Zaraz liście wypuszcza i szkoda żeby marnowały siły. A będziesz je kopczykowala po posadzeniu?
Ewa777 19:56, 16 mar 2015

Karol99 napisał(a)
Ewo, a twoje róże już będą obcięte prawda? Więc zastanawiam się czy swoich już nie obciąć. Zaraz liście wypuszcza i szkoda żeby marnowały siły. A będziesz je kopczykowala po posadzeniu?

Karol, nie wiem, czy były cięte wiosną, czy może jesienią - nie znam się na tym. Kopczykować będę - mam książkę o różach i przeczytałam, że trzeba okopczykować i trzymać 8 tygodni w tych kopczykach Tak też zrobię.
Karol, jakie temperatury w nocy przewidują u Ciebie w przyszłym tygodniu w nocy?
Ja jeszcze swoich róż w ogrodzie nie tnę. Ale w weekend obejrzę je dokładnie
Fasolka 20:00, 16 mar 2015

Ja mieszkam za obwodnicą (Kiełpino Górne) a pracuję w Straszynie więc szkółki w Pruszczu, Kowalach i szkółkę "D" najczęściej odwiedzam bo jest najbliżej. No ciekawa jestem czy jesteśmy bliskimi sąsiadkami?
Karol99 20:08, 16 mar 2015

Ewa777 napisał(a)

Karol, nie wiem, czy były cięte wiosną, czy może jesienią - nie znam się na tym. Kopczykować będę - mam książkę o różach i przeczytałam, że trzeba okopczykować i trzymać 8 tygodni w tych kopczykach Tak też zrobię.
Karol, jakie temperatury w nocy przewidują u Ciebie w przyszłym tygodniu w nocy?
Ja jeszcze swoich róż w ogrodzie nie tnę. Ale w weekend obejrzę je dokładnie

W przyszłym tygodniu małe przymrozki, do -2, ale w niedziele i w poniedziałek do -8. Wiec chyba poczekam aż miną te mrozy..
Toszka 20:09, 16 mar 2015

Karol99 napisał(a)

Przyjmuje się zasadę, że róze tniemy jak forsycje kwitną