Witajcie szukam ciekawych pnących róż jak ktoś ma namiary to bardzo proszę.Ja swoją drogą w tamtym roku wysiewałam bratki i stokrotki ,siedzą cała zimę na polu zakwitną chyba pod koniec kwietnia,bo narazie nie ruszają.
Witaj Agnieszko Nie wiem, jaka kolorystyka Ci odpowiada, ale ja zakochałam się w róży Cinderella. Popatrz w wątku Eve, ona ma właśnie taką różę. Podpytywałam ją kiedyś o tę różę i pisała, że jest to bardzo zdrowa róża. To samo powiedziano mi w szkółce. Od jesieni mam ją u siebie i już nie mogę doczekać się, jak będzie zachowywać się w rękach różanego laika, jakim niestety jestem.
Nie wiedziałam że poszukujesz kredy do octanu. Kupiłam w zeszłym roku i podzieliłabym się z Tobą. Mimo regularnych oprysków od czerwca (wtedy doczytałam o OW i HT) sporo mi jej zostało. Swoją drogą byłam/jestem zachwycona efektami po tych opryskach. Wiosną walczyłam z grzybem prawie na wszystkich roślinach. Jak zaczęlam pryskać to problem zniknął. Nawet pomidory w gruncie udało mi się pierwszy raz utrzymać do końca września bez objawów ZZ. Jeszcze nigdy nie miałam tak dużych zbiorów . W tym roku na pewno będę kontynuować opryski
Witaj Gosiu O proszę i kolejna ogrodniczka z okolic Trójmiasta Jak miło Może ja odpowiem bo ja wywołałam temat tej kredy Nie wiem czy Ewa poszukuje czy nie, ale mam jej strasznie dużo (30 kg więc jako coraz bardziej aktywna forumowiczka (od wczoraj) sama z siebie zaproponowałam Ewie i Eli bo widziałam, że dziewczyny z Trójmiasta. Gdybym nie przegapiła Twojej lokalizacji to i Tobie też bym zaproponowała. Za to bardzo się cieszę, że przedstawiłaś tu swoją opinię o octanie. Im więcej takich słów tym więcej energii do robienia oprysków, których serdecznie nie znoszę