Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 20:11, 16 mar 2015

Fasolka napisał(a)
Ja mieszkam za obwodnicą (Kiełpino Górne) a pracuję w Straszynie więc szkółki w Pruszczu, Kowalach i szkółkę "D" najczęściej odwiedzam bo jest najbliżej. No ciekawa jestem czy jesteśmy bliskimi sąsiadkami?

Mieszkam tuż przy granicy z Kowalami, więc chyba dość blisko mieszkamy siebie

Karol99 napisał(a)

W przyszłym tygodniu małe przymrozki, do -2, ale w niedziele i w poniedziałek do -8. Wiec chyba poczekam aż miną te mrozy..

To poczekaj, aż miną te duże przymrozki
Fasolka 20:44, 16 mar 2015

Czyli do szkółki na Kowalach masz przysłowiowy rzut beretem Może kiedyś nawet obok siebie przechodziłyśmy Ale kto w szkółce zwraca uwagę na ludzi
wiewiora 22:08, 16 mar 2015

Witajcie szukam ciekawych pnących róż jak ktoś ma namiary to bardzo proszę.Ja swoją drogą w tamtym roku wysiewałam bratki i stokrotki ,siedzą cała zimę na polu zakwitną chyba pod koniec kwietnia,bo narazie nie ruszają.
Ewa777 22:38, 16 mar 2015

agnieszka_podpora napisał(a)
Witajcie szukam ciekawych pnących róż jak ktoś ma namiary to bardzo proszę.Ja swoją drogą w tamtym roku wysiewałam bratki i stokrotki ,siedzą cała zimę na polu zakwitną chyba pod koniec kwietnia,bo narazie nie ruszają.

Nie mam jeszcze żadnej pnącej róży, więc nie podpowiem Ci. Pierwsza pnąca jedzie do mnie
Fasolka 23:51, 16 mar 2015

Witaj Agnieszko Nie wiem, jaka kolorystyka Ci odpowiada, ale ja zakochałam się w róży Cinderella. Popatrz w wątku Eve, ona ma właśnie taką różę. Podpytywałam ją kiedyś o tę różę i pisała, że jest to bardzo zdrowa róża. To samo powiedziano mi w szkółce. Od jesieni mam ją u siebie i już nie mogę doczekać się, jak będzie zachowywać się w rękach różanego laika, jakim niestety jestem.
zbigniew_gazda 08:52, 17 mar 2015

Ewa czekam jak pokażesz róże które przyjdą. U nas przymrozki co noc do minus 2. Okrywam piwonię drzewiasta bo ona bardzo wrażliwa.
Fasolka 08:54, 17 mar 2015

Ewo, byłam dziś na wątku Eli i tam proponowałam, że chętnie podzielę się kredą malarską do octanu wapnia. Gdybyś była zainteresowana, to daj znać.
A jaką różę pnącą zamówiłaś, bo nie doczytałam?
Margo 10:06, 17 mar 2015

Hej Ewciu,
Nie wiedziałam że poszukujesz kredy do octanu. Kupiłam w zeszłym roku i podzieliłabym się z Tobą. Mimo regularnych oprysków od czerwca (wtedy doczytałam o OW i HT) sporo mi jej zostało. Swoją drogą byłam/jestem zachwycona efektami po tych opryskach. Wiosną walczyłam z grzybem prawie na wszystkich roślinach. Jak zaczęlam pryskać to problem zniknął. Nawet pomidory w gruncie udało mi się pierwszy raz utrzymać do końca września bez objawów ZZ. Jeszcze nigdy nie miałam tak dużych zbiorów . W tym roku na pewno będę kontynuować opryski
lojalna_ 12:00, 17 mar 2015

Hej buziaczki zostawiam rózana panienko
Fasolka 12:49, 17 mar 2015

Margo napisał(a)
Hej Ewciu,
Nie wiedziałam że poszukujesz kredy do octanu. Kupiłam w zeszłym roku i podzieliłabym się z Tobą. Mimo regularnych oprysków od czerwca (wtedy doczytałam o OW i HT) sporo mi jej zostało. Swoją drogą byłam/jestem zachwycona efektami po tych opryskach. Wiosną walczyłam z grzybem prawie na wszystkich roślinach. Jak zaczęlam pryskać to problem zniknął. Nawet pomidory w gruncie udało mi się pierwszy raz utrzymać do końca września bez objawów ZZ. Jeszcze nigdy nie miałam tak dużych zbiorów . W tym roku na pewno będę kontynuować opryski

Witaj Gosiu O proszę i kolejna ogrodniczka z okolic Trójmiasta Jak miło Może ja odpowiem bo ja wywołałam temat tej kredy Nie wiem czy Ewa poszukuje czy nie, ale mam jej strasznie dużo (30 kg więc jako coraz bardziej aktywna forumowiczka (od wczoraj) sama z siebie zaproponowałam Ewie i Eli bo widziałam, że dziewczyny z Trójmiasta. Gdybym nie przegapiła Twojej lokalizacji to i Tobie też bym zaproponowała. Za to bardzo się cieszę, że przedstawiłaś tu swoją opinię o octanie. Im więcej takich słów tym więcej energii do robienia oprysków, których serdecznie nie znoszę