Tak się zastanawiam, kiedy posadzić cebulki tulipanów. W najbliższy weekend wyjeżdżam. Może kolejny będzie w sam raz. Byleby nie padało i było w miarę ciepło. I tak jestem załamana pogodą. Tydzień temu w Barcelonie miałam 28'C, a dziś w drodze do pracy o 8.00 - 8'C.
Kiedy sadzicie cebulki? Pochwalcie się i doradźcie.
Dziś zabraliśmy się trochę za ogród. Trawa przez 2 tygodnie tak urosła, że trzeba koszenie rozłożyć na dwa etapy. Dziś koszenie na najwyższym poziomie, a w sobotę normalnie. I trzeba było podlać, bo chłodno jest, ale nie pada. W ogrodzie sucho.
Zdjęcia piękne, też bym tam chciała być, ale są dwie bariery nie do przeskoczenia : jedna to bariera językowa, a druga bardzo prozaiczna - finanse. Bardzo się cieszę, że mogłam ten kawałek świata zobaczyć u Ciebie.
Cieszę się bardzo, że zdjęcia Ci się podobały. Fajnie, że jest odzew, bo tak wrzucam, a nie wiem, czy ktoś jest zainteresowany. Robiłam dużo zdjęć roślin właśnie z myślą, żeby Wam tu je pokazać.
Z językiem nie mam problemu, a wyjazd zaplanowany we wrześniu ze względu na tańsze oferty i niższe temperatury niż latem