Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

ela_z 19:29, 08 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Elu, mam glinę. Już pisałam jak wygląda u mnie wykopanie dołka pod większą roślinę. Idę w ruch i kilofy i nawet wiertarki

Dziekuje za info, gdziem mi to umknelo U mnie to samo. Zobacze co wyjdzie z mojego ulepszania. Plus jest taki ze mam odwodnienie trawnika i woda tak dlugo nie stoi po deszczach.

Roze super

bql3 21:13, 08 paź 2014

Witaj Ewo,

No składzik super a nie szkoda Ci trzymać tylko tam narzędzia - nie żebym Cię podpuszczał ale ja bym zrobił na Twoim miejscu tam herbaciarnię dla siebie i ewentualnych gości.
Pomyśl Ewo nad tym ...bryła zewnętrzna już jest tylko środek urządzić sobie - co Ty na to ?

pozdrawiam

Jan
Ewa777 21:25, 08 paź 2014

ela_z napisał(a)

Dziekuje za info, gdziem mi to umknelo U mnie to samo. Zobacze co wyjdzie z mojego ulepszania. Plus jest taki ze mam odwodnienie trawnika i woda tak dlugo nie stoi po deszczach.

Roze super

Używam jeszcze takiego ulepszacza jak Rosahumus. Mam nadzieję, że poprawi mi strukturę gleby
Ewa777 21:29, 08 paź 2014

bql3 napisał(a)
Witaj Ewo,

No składzik super a nie szkoda Ci trzymać tylko tam narzędzia - nie żebym Cię podpuszczał ale ja bym zrobił na Twoim miejscu tam herbaciarnię dla siebie i ewentualnych gości.
Pomyśl Ewo nad tym ...bryła zewnętrzna już jest tylko środek urządzić sobie - co Ty na to ?

pozdrawiam

Jan

To jest pomysł Muszę tylko pomyśleć gdzie przenieść drewno do kominka i narzędzia Zwłaszcza, że jest to miejsce w ogrodzie, gdzie najdłużej jest słońce

Nallar 21:34, 08 paź 2014

bql3 napisał(a)
Witaj Ewo,

pozdrawiam

Jan

Jan dobrze mówi (pisze) ja też tam widzę miejsce wypoczynku i zadumy.
Ewa777 21:36, 08 paź 2014

To teraz pomóżcie wymyśleć mi drewutnię
anabuko1 21:36, 08 paź 2014

Ale fajna masz drewutnię, w pierwszej chwili, myślałam,ze to altana.
Róże pięknie Ci kwitną
anabuko1 21:54, 08 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Dziś kupiłam śliczną hortensję w OBI. Niestety bez nazwy. Podejrzewam, że to może być Fantazia. I jak tu znać nazwy roślin???

Oprócz niej kupiłam też żurawki (też bez nazwy)

(

Ale piękna ta hortensja.Jeszcze takiej nie widziałam.Już mówię ,ze nie mam miejsca na nie.ale jak taka spotkałabym to na pewno kupie.To ogrodówka ??
A żurawki tez śliczne, ja tez je lubię
Ewa777 22:05, 08 paź 2014

Wiesz, nie wiem, co to za odmiana, bo na kartce było napisane tylko "hortensja ozdobna". W tym roku kupiłam 5 różnych odmian hortensji, a jeszcze kilka mam wypisanych, jakie chciałabym mieć. Od wiosny będę polować
Ewa777 22:09, 08 paź 2014

Tak zastanawiam się, czy to nie jest ta hortensja. Opis pasuje.

http://www.ogrodkroton.pl/towar.3668.hortensja.forever.&.ever®.fantasia..-hydrangea.forever.&.ever®..fantasia.html